EURO 2020: Grupele B și C - preview-ul zilei decisive

Grupa A s-a decis ieri: Italia termină neînvinsă, fiind prima echipă din istoria campionatului european care câștigă toate meciurile din grupă fără să primească vreun gol. Turcia nu a învățat din greșeli și este prima echipă care merge acasă, dar să vedem ce meciuri ne rezervă ziua de astăzi de la EURO 2020! Grupele B și C vor pune pentru o ultimă dată combatantele față în față, pentru a decide care din acestea merită să continue în turneul European.

Macedonia de Nord – Olanda, luni, ora 19:00 (grupa C)

Macedonenii au venit la turneul final din postura de învingătoare a Germaniei în preliminariile Cupei Mondiale și toată lumea aștepta să vadă ce are de oferit această surprinzătoare și câinoasă echipă slavă. Agresivitatea lor specifică nu i-a adus departe, valoarea individuală și talentul jucătorilor lipsind la nivelul la care un turneu de anvergura acestuia ar trebui să ne ofere. Au pierdut în ambele partide iar astăzi se vor duela cu cea mai puternică echipă din grupă.

Olandezii vin după o performanță diametral opusă, fiind deja calificați în faza următoare. Practic o echipă fără griji majore înfruntă o echipă care este aproape eliminată. Olanda va domina probabil copios această partidă, obișnuindu-ne deja cu o dominație teritorială totală în meciurile de până acum. La fel ca Italia, nu a avut parte de adversari de calibru, iar primele teste vor veni abia din faza optimilor pentru elevii legendei batave, Frank de Boer.

Ucraina – Austria, luni, ora 19:00 (grupa C)

Finala grupei C se va disputa la București, pe Arena Națională. Echipa Ucrainei, dominată de jucători de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, pare să porneasca drept favorită. Meciul cu Olanda ne-a demonstrat că se poate să avem o echipă din Est care să se apropie de fazele superioare ale competiției.

EURO 2020: Grupele B și C - preview-ul zilei decisive
Ucraina celebrând victoria în fața macedonenilor

Adversara, Austria, a dat dovadă de o aroganță și agresivitate ieșite din comun în prima partidă a lor din acest turneu, la București. La scorul de 1-1 mi-au dat impresia că se simțeau insultați că macedonenii chiar erau la egalitate cu ei. Acest fenomen a produs și episodul lui Arnautovic care a avut o reacție regretabilă în momentul în care a celebrat golul de 3-1 cu Austria. Urmează din nou un duel cu o echipă din Est, mult mai greu însă. Vor mai fi oare austriecii la fel de agresivi cum au fost cu macedonenii?

Finlanda – Belgia, luni, ora 22:00 (grupa B)

Un duel în care nu se poate vedea decât o singură câștigătoare. Belgia este una din favoritele turneului și va încerca să câștige grupa pentru a obține un adversar în optimi, cel puțin teoretic, mai slab. Romelu Lukaku este greu de clintit din poziția de golgeheter al echipei, Kevin De Bruyne a ieșit la rampă și deși va fi probabil odihnit, ar putea intra oricând să scoată echipa sa din bucluc.

Finlandezii se bucură de situația de a avea 3 puncte. Acest lucru a venit însă pe fondul unei probleme mari pe care a avut-o colega de grupă, Danemarca, cu episodul atacului de cord al lui Christian Eriksen. Finlanda nu a arătat că ar putea pune probleme Belgiei și este de așteptat un meci în care jucătorii neutilizați până acum de favorita la trofeu să iasă la rampă. Ne aducem aminte ce s-a întâmplat la Cupa Mondială când Belgia a apelat la jucătorii mai puțin utilizați. Vom avea probabil un meci spectaculos cu multe faze de poartă și o victorie clară a Belgiei.

Rusia – Danemarca, luni, ora 22:00 (grupa B)

Rusia în sport a fost foarte delăsătoare în ultimele decenii și fotbalul nu face excepție. Atunci când le ajunge cuțitul la os, reușesc însă performanțe deosebite. Dacă este cazul cu Danemarca astăzi rămâne de văzut. Este vorba totuși de naționala cu cei mai mulți kilometrii alergați. Deși mulți acuză tehnici neregulamentare ale rușilor. Dar a alerga mult nu înseamnă că echipa va și învinge.

Danemarca are motivația în plus venită de la tragedia întâmplată lui Christian Eriksen. Au încercat din greu să învingă în primele două meciuri eșuând în cele din urmă atât cu Finlanda cât și cu Belgia. Deși episodul Eriksen poate fi foarte benefic pentru coechipieri, acest lucru poate cauza și probleme de concentrare. Eriksen era o piesă importantă în angrenaj iar starea emoțională a danezilor poate fi considerată instabilă în contexul dat. În meciul cu Belgia au reușit să conducă la pauză. Motivarea s-a văzut și dacă vor începe așa și cu Rusia, va fi probabil meciul lor.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit pe Tackle.ro, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp. Și dacă, la fel ca noi, abia aștepți meciurile de la EURO 2020, trăiește turneul alături de noi aici.

Concursul de pronosticuri Tackle.ro – #EuroTackle

Fizician român pierdut în Pădurea Neagră, caută izvorul Dunării să îl aducă înapoi în țară. Este, în ciuda locației actuale, un simpatizant al lumii latine. Pasionat de fotbal și de Roma antică, scrie despre fotbal din plăcere.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *