Fani în tribune la EURO 2020!

UEFA tocmai a anunțat că fanii vor avea acces în tribunele de la EURO 2020! Știrea vine în contextul incertitudinii care a planat asupra orașelor care vor găzdui meciuri de la turneul final al Campionatului European, pe care forul european îl organizează în iunie și iulie, în 12 orașe de pe Continent.

Unde vor fi fani în tribune la EURO 2020?

Opt orașe gazdă, printre care și Bucureștiul, au confirmat că vor permite accesul suporterilor în tribune pentru EURO 2020. Acestea sunt:

 • Amsterdam – Johan Cruijff ArenA va permite accesul unui procent de suporteri cuprins între 25% și 33% din capacitatea stadionului (adică între 13.000 și 18.000). La Amsterdam își va juca toate meciurile din grupă naționala Olandei și tot acolo va avea loc o optime de finală.
 • Baku – Stadionul Olimpic din Baku va putea primi cel mult 35.000 de spectatori, adică 50% din capacitatea sa maximă. La Baku se vor juca 3 meciuri din grupa A și un sfert de finală.
 • București – Arena Națională va permite accesul unui procent de suporteri cuprins între 25% și 33%, adică între 13.750 și 18.300 de fani. La București se vor 3 meciuri din Grupa C și o optime de finală. În București, cu o ședere de mai puțin de 3 zile și un test negativ de COVID-19 poți să nu petreci niciun minut în carantină!
 • Budapesta – Puskás Aréna va fi deschisă în întregime pentru EURO 2020, fiind singurul stadion care va putea fi umplut de fani pentru turneul final. Capacitatea arenei este de 65.000 de locuri, iar acolo se vor juca 3 meciuri din grupe și o optime de finală.
 • Copenhaga – Parken Stadium va primi între 25% și 33% din capacitatea arenei, adică între  9500 și 12600 de fani. Danemarca își va juca la Copenhaga toate meciurile din grupă și tot acolo va fi și o optime de finală.
 • Glasgow – Hampden Park va permite accesul a între 12.500 și 16.600 de fani (25%-33%). Toate meciurile din grupă ale naționale Scoției se vor juca la Glasgow și tot acolo se va disputa și o optime de finală.
 • Londra – Webley Stadium va primi maxim 22.500 de spectatori pentru meciurile Angliei din grupe (25% din capacitate). Tot la Londra se va juca o optime, ambele semifinale și finala.
 • Sankt Petersburg – pe stadionul local vor avea acces 34.000 de fani (50% din capacitate). 3 meciuri din grupa B și un sfert de finală se vor juca în Rusia.

Astfel, avem confirmarea că România va deveni, alături de Azerbaidjan, singura națiune din istoria EURO care va găzdui meciuri de la un turneu final la care nu va participa cu propria echipă națională. Ce frumos ar fi fost…

Care sunt stadioanele unde nu vor fi fani în tribune la EURO 2020?

La acest moment, niciun oraș gazdă al turneului final nu a anunțat că nu va permite accesul suporterilor pe stadioane la EURO 2020, însă UEFA așteaptă încă deciziile oficiale din partea oficialilor din: Bilbao, Dublin, Munchen și Roma. 19 aprilie este data limită până la care autoritățile din Spania, Irlanda, Germania și Italia trebuie să comunice decizia lor finală legată de accesul fanilor în tribune către EURO 2020.

Chiar și la capacitatea minimă anunțată astăzi, peste 200.000 de fani vor putea vedea din tribune meciuri de la EURO 2020! Toate procentele din capacitatea stadioanelor pe care UEFA le-a anunțat astăzi pot suferi modificări în funcție de reglementările naționale cauzate de pandemia de COVID-19 din fiecare dintre țările gazde.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *