Într-un interviu exclusiv Betfair, fostul jucător și selecționer al Angliei, Glenn Hoddle, a vorbit despre care sunt soluțiile ca echipa națională a României să redevină o forță la nivel internațional. Hoddle consideră că orice echipă are uneori nevoie de o reconstrucție și că România ar trebui să se concentreze pe jucătorii tineri în perioada următoare.

„Cred că totul ține de reconstrucție. Trebuie să se regrupeze, să aibă în vedere jucători tineri și să construiască o nouă echipă. Aceste lucruri nu au loc de pe o zi pe alta. Orice țară își dorește rezultate imediate și succes, dar cred că România trebuie să treacă printr-o reconstrucție și că va dura doi sau trei ani înainte ca ea să aibă o echipă care să poate fi din nou o forță și să prezinte pericol pentru alte echipe naționale,” a spus Hoddle pentru Betfair.

România a avut jucători foarte buni

„Unii dintre jucătorii cu experiență care s-au retras trebuie aduși înapoi la echipă pentru a avea discuții cu tinerii din lotul României. Nu cred că aceste lucruri au loc suficient la nivelul echipelor naționale. În business așa ceva se întâmplă des, există consultanți care ajută firme să crească, dar care rămân implicați și ulterior. Este extraordinar cum în fotbal nu se întâmplă acest lucru mai des. Nu se caută ajutarea tinerilor jucători prin intermediul experienței și cunoștințelor altora – nici măcar în Anglia. România a avut jucători foarte buni care au fost prezenți la turnee finale și cu siguranță unii dintre ei i-ar putea ajuta pe tineri pentru ca această reconstrucție să aibă loc mai rapid. Multe țări trebuie să caute să facă asta.”

„Echipe precum România și-au construit reputația la turnee finale. Au crescut echipa națională în primul rând, și abia apoi cluburile au realizat ce talent există acolo. Gheorghe Hagi a ajuns la Real Madrid și la Barcelona, de exemplu. Și acum, România trebuie să facă același lucru, cumva.”

Momentan România nu e pregătită pentru turnee finale

„Trebuie să impresioneze la turnee, jucătorii trebuie să se evidențieze și să ajungă să capete experiență la cluburi de talie mondială, în Champions League. Acest lucru ar ajuta mai departe și echipa națională să devină mai puternică, însă cu ea trebuie să înceapă totul, pentru ca jucătorii să ajungă la cluburi mari. Momentan pare că nu este pregătită. Este un fel de enigmă, dar vedem des jucători veniți din țări mai puțin valoroase transferați la cluburi mari în urma evoluțiilor bune de la Euro sau Cupa Mondială,” a adăugat Hoddle.

Glenn Hoddle și-a petrecut mare parte din cariera sa de jucător la Tottenham Hotspur, cu care a câștigat Cupa UEFA (1984) și FA Cup (1981, 1982). Hoddle a adunat 53 de selecții la echipa națională a Angliei și a fost selecționerul ei între 1996 și 1999.

Glenn Hoddle este unul dintre Ambasadorii Betfair pe durata Euro 2020.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *