Legendarul Dimitar Berbatov a vorbit într-un interviu Betfair despre evoluțiile lui Ianis Hagi și George Pușcaș din ultima vreme. Hagi este pe cale să câștige campionatul din Scoția fără înfrângere cu Rangers, iar bulgarul l-a lăudat pentru răbdare. În același timp, Pușcaș a început titular pentru prima oară după patru luni la Reading, marcând golul decisiv în ultima etapă pentru echipa sa.

Dimitar Berbatov a vorbit în calitate de Ambasador Betfair despre succesul lui Rangers sub comanda lui Steven Gerrard, lăudându-l pe Ianis Hagi pentru perioada bună prin care trece și pentru răbdarea pe care a avut-o după momentele în care juca mai puțin decât și-ar fi dorit.

„Se pare că Rangers va reuși să încheie sezonul neînvinsă, ceea ce este o realizare grozavă pentru Steven Gerrard și cariera sa de manager. Oamenii vor spune că este vorba numai de Scoția, unde Rangers și Celtic sunt mereu cele două favorite, însă este o realizare specială de care trebuie să fie mândru,” a spus Berbatov.

„Am vorbit despre Ianis Hagi și cu altă ocazie, când nu era titular prea des și am spus că trebuie să strângă din dinți, să nu se întoarcă acasă chiar dacă nu joacă, să muncească din greu și să creadă în șansa lui.”

Rangers este un club grozav pentru Ianis

„Din păcate fotbalul din Europa de Est nu este la nivelul la care ne-ar plăcea să fie, iar Rangers este un club grozav pentru Ianis. Este antrenat de Steven Gerrard și poate învăța multe de la el, fiind implicat în sesiunile de antrenament. Rangers va fi campioana Scoției și va juca în Champions League, iar nu mulți jucători se pot mândri cu asta, așa că statutul său ca jucător va deveni tot mai mare, la fel ca și încrederea sa. Dacă nu joci, trebuie să ai răbdare, să muncești și în niciun caz să nu te întorci acasă,” a încheiat Berbatov pentru Betfair.

Ianis Hagi a jucat în 26 de meciuri ale lui Rangers în campionat, în 18 dintre ele fiind titular. În acest timp, mijlocașul român a marcat de 5 ori și a contribuit cu 9 pase decisive.

Pușcaș omul meciului pentru Reading la revenirea ca titular

„După patru luni de la ultimul său gol, inclusiv o perioadă lungă de accidentare, George Pușcaș a revenit pe tabela de marcaj. Este o perioadă lungă de timp în care nu a fost titular și pot simpatiza cu situația. Eu am fost norocos să nu trec printr-o accidentare prea lungă în cariera mea, însă chiar și micile probleme obișnuiau să-mi facă zilele mai rele,” a spus Berbatov întrebat despre evoluția lui Pușcaș pentru Reading.

Reading se află pe un loc de play-off în Championship, liga a 2-a engleză, și a contribuit decisiv în victoria cu 1-0 în fața lui Blackburn, marcând golul decisiv în primul său meci ca titular după patru luni.

„A reveni cu gol după patru luni este incredibil, sunt sigur că este cel mai fericit om din lume acum. A fi accidentat și a trece prin această fază, ce implică a sta acasă și a urmări coechipierii tăi la TV, te face să plângi, să te simți furios și dezamăgit. Multe lucruri îți pot trece prin minte. Este o fază și trebuie să treci prin ea zi de zi, lună de lună. Trebuie să fii puternic și mă bucur că Pușcaș a reușit să marcheze acum că a revenit pe teren.”

Despre forma slabă a lui Manchester United

„United nu a reușit să marcheze în ultimele ei două meciuri din Premier League, dar nu cred că problemele sunt în atac. Contra lui Chelsea poți accepta o remiză fără gol. Cu noul ei manager, Chelsea joacă un fotbal bun și este neînvinsă, așa că pot accepta un punct obținut cu Chelsea fără vreun gol, pentru că este o echipă în formă.”

„Contra lui Crystal Palace însă, United ar trebui să-și creeze ocazii și să marcheze, să câștige meciul. Există partide când nivelul de concentrare trebuie să fie ridicat și atacanții trebuie să fie la 100%, însă nu doar ei marchează goluri în fotbal. Dacă nu marchezi, lumea te va arăta cu degetul spunând că nu poți câștiga fără să marchezi. Din punct de vedere al unui atacant, trebuie să profiți de ocaziile pe care le ai. Dacă nu o faci, vei fi primul vinovat. În momentul acesta, United încearcă să recupereze teren față de un Manchester City care joacă fotbal ca și pentru distracție, marchează și câștigă puncte.”

„Dacă nu câștigi meciurile contra echipelor mici – cu tot respectul pentru Crystal Palace – distanța față de echipa din față devine tot mai mare, până în punctul în care nu mai ai ce face, dar nu trebuie să renunți. Meciul cu Palace este un exemplu clar. Nu contează în ce fel, dar United trebuie să câștige cele trei puncte în astfel de meciuri. City a arătat că poate avea meciuri de acest fel. Partida cu Wolves, de exemplu: 1-0, apoi 1-1, dar City a continuat să forțeze și a mai marcat de două ori, câștigând. Acestea sunt meciurile pe care echipele de top trebuie să le câștige, dar United pierde puncte. Crystal Palace, West Brom, Sheffield United. Deja sunt 14 puncte diferență în frunte și este prea mult. Cu forma arătată de City, este imposibil să fie ajunsă.”

United și-ar dori mult să pună punct seriei de victorii a lui City

„Manchester City a câștigat 21 de meciuri la rând. Este o realizare extraordinară și echipa va căuta să continue seria. Manchester United va încerca să o oprească, putem fi siguri. Nu există nimic mai dulce și special decât să oprești un record al unei rivale. Dacă City continuă seria de victorii va fi grozav pentru ea și echipa va putea fi considerată una dintre cele mai bune din lume. Cu siguranță în acest moment se îndreaptă spre asta.”

„Meciul direct va fi greu pentru United, dar într-un fel sunt calm, fiindcă împotriva echipelor mari mereu găsește o motivație în plus – în special împotriva rivalei. În aceste meciuri nu este vorba despre formă. Este un singur meci între City și United și orice se poate întâmpla.”

„Nu mă gândesc la forma celor două, ci doar la ce se va întâmpla pe teren. Ca întotdeauna, totul se va rezuma la cine greșește mai puțin. Putem spune că City are un avantaj, fiindcă joacă un fotbal grozav, dar totodată presiunea este pe ea, fiindcă seria de victorii le va sta în minte fie că recunosc sau nu. Încă mai au de câștigat meciuri pentru a cuceri titlul. Acest meci este imprevizibil și United poate profita, așa cum a făcut-o și în trecut când lumea nu îi dădea șanse. Sper să fie cazul și acum.”

Bale trebuie să-și continue forma bună

„Cred că forma sa recentă este grozavă pentru toată lumea de la club. Este grozav să-l vedem zâmbind după golurile și evoluțiile sale. Sunt destul de sigur că el este cel mai fericit dintre toți, alături de Jose Mourinho.”

„Sper ca acesta să fie doar începutul pentru el și că va evolua la fel de bine, cu goluri și un joc bun până la finalul sezonului. Sper că nu este doar ceva de moment, pentru că este ceva benefic pentru toată lumea – pentru echipă, fani, manager dar și pentru Bale însuși. Sper să-și îmbunătățească forma și mai mult, dar asta nu se va întâmpla decât dacă joacă meciuri.”

„Nu vom cunoaște niciodată care sunt metodele lui Mourinho la Spurs. Cum își motivează jucătorii, cum vorbește cu ei în privat și ce discuții a avut cu Gareth Bale pentru a rezolva situația. Sigur, este și un rol al jucătorului aici, dar și al lui Mourinho. El a lucrat cu mulți jucători grozavi. Cine ar putea fi mai bine plasat pentru a ajuta un jucător de asemenea calibru să revină în formă? Mourinho a fost peste tot, a câștigat tot și a antrenat cei mai buni jucători din fotbal. Nu sunt surprins că s-a întâmplat așa cu Bale. Este clar că știe cum să-l gestioneze. Acum galezul trebuie să-și mențină forma bună.”

„Bale se va simți minunat acum. Doar prin evoluții bune pe teren îți poți liniști criticii. Singurul mod este prin a intra pe teren și a le arăta ce poți face. Este cea mai bună metodă. Toată lumea înțelege fotbalul, toată lumea are o opinie – așa stau lucrurile. Însă nu multă lume știe ce are loc înainte de un meci, cum este pe teren, cum te simți într-un mediu plin de stres după o înfrângere sau o accidentare. Știu cum este și în final nu există altă opțiune pentru a pune în urma ta criticile pe care le-au auzit sau le-ai citit decât să intri pe teren cu coechipierii și să încerci să joci cât de bine poți. Credeți-mă, după o evoluție bună mergi acasă zâmbind și te gândești constant la meci, la golurile pe care le-ai marcat. Totul e bine și ai familia, copiii, alături, și nu există nicio grijă. Atunci când pierzi sau ratezi ocazii, totul este pe dos și vrei să fii lăsat în pace, singur. În clipa asta, Bale se simte grozav.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *