Claudiu Gheorghe ne propune o cronică de meci pentru Celtic vs Manchester City.

Cine ar fi crezut că după o serie de 10 meciuri oficiale terminate cu tot atâtea victorii pentru Man City sub bagheta magică a lui Guardiola, prima remiză să se înregistreze tocmai împotriva celților lui Brendan Rodgers?

E posibil sa fie doar o scăpare, poate Manchester City nu a luat meciul foarte în serios, poate Brendan a vrut să le reamintească englezilor că exista fotbal și dincolo de Premier League, însă este cert că în echipa lui Celtic există un alt fel de Moussa Dembélé, varianta franceză, cu 9 ani mai tânăr decât belgianul lui Spurs, venit gratis de la Fulham în această vară și care l-a lăsat spectator pe Bravo după o execuție demnă de Calendarul Piciorelli. Dembélé a dat culoare meciului încă din primele minute, înscriind în poarta echipei din Manchester când spectatorii nici nu apucaseră sa se așeze bine pe scaune. Centrarea venită din dreapta a găsit nu mai puțin de 3 jucători ai lui Celtic liberi în fața porții.

Cetățenii și-au amintit că au în față echipa care a pierdut etapa trecută cu 7-0 pe terenul Barcelonei și au pornit mașinăria de atacuri în viteză, care și-a atins scopul prin finalizarea lui Fernandinho.

Era doar începutul unei partide pe care Rodgers a pregătit-o ca pe un bâlci la mijlocul săptămânii: să fie spectacol pentru ca oricum sunt puține șanse de ieșire din grupa asta.

Sterling s-a gândit să le dea un picior de ajutor adversarilor, iar Celtic trecea din nou in avantaj în minutul 20, însă tot el își ia revanșa egalând după alte 8 minute, asistat fiind de David Silva cu o pasă filtrantă, marcă înregistrată.

2-2 la pauza și toata lumea aștepta continuarea filmului care începuse atât de bine. Protagoniștii și-au reluat locurile, iar actorul principal, Dembélé, scoate din pălărie o execuție care îl pune pe lista principală a scouterilor din Anglia: preluare în careu cu piciorul stâng și reluare pe spate cu dreptul, balonul ducându-se liniștit in plasă.

Tribunele verzi de pe Celtic Park au început să cânte și sa danseze și nu s-au mai oprit nici măcar când Nolito a reușit sa egaleze din nou, pentru a 3-a oară în acest meci.

Finalul partidei i-a găsit pe scoțieni în propria jumătate de teren, apărând un rezultat care șade bine în vitrina Oscarului competițiilor continentale: Champions League.

Distribuția filmului:

Celtic (4-2-3-1): Gordon – Touré, Lustig, Sviatchenko, Tierney – Brown Bitton (84′ Griffiths) – Forrest (81′ Roberts), Rogić (57′ Armstrong), Sinclair – Dembélé. Manager: Brendan Rodgers.

Manchester City : Bravo – Clichy (73′ Stones), Zabaleta, Kolarov, Otamendi – David Silva, Fernandinho, Gündogan, Sterling, Agüero, Nolito (76′ Fernando). Manager: Pep Guardiola.

Articol de Claudiu Gheorghe.