Grupa C de la mondialul din Rusia are o favorită certă la primul loc, iar aici mă refer la Franța, o cenușereasă numită Australia și două formații care, cel puțin la prima vedere, se vor bate pentru locul secund, Danemarca și Peru. Până vom afla însă echipele calificate din această grupă, vă invit să aruncăm o privire peste jucătorii din această grupă care ar putea exploda pe perioada turneului final. Am ales câte unul din fiecare națională, chiar dacă spre exemplu lotul Franței are în componență cel puțin 3 sau 4 jucători care se pot încadra perfect în acest articol.

Vezi aici jucătorii de urmărit din grupa A și din grupa B la Campionatul Mondial.

Ousmane Dembele – atacant, 21 de ani, Franța

Deși în primă fază mă gândeam să scriu despre Thauvin, jucător care a impresionat pe Velodrome în sezonul recent încheiat, am considerat că Dembele are totuși șanse mult mai mari de afirmare, Deschamps acordându-i cu siguranță mai multe minute jucătorului de la Barcelona. A venit momentul ca Dembele să demonstreze că merită fiecare euro plătit pentru el vara trecută, iar un moment mai bun ca un turneu final nu cred că există.

Dembele în tricoul Barcelonei. Sursa foto: pinterest

Dembele este unul dintre cei mai rapizi jucători care vor călca pe iarba din Rusia, iar calitățile tehnice și execuțiile surprinzătoare îl pot transforma într-unul dintre starurile acestui mondial. În scurta sa carieră s-a dovedit și un excelent pasator, iar dacă ne uităm la forma din partidele amicale, cred că Dembele are toate atuurile pentru a ajuta Franța să ajungă pe cele mai înalte culmi la balul din Rusia. Are 2 goluri marcate în tricoul echipei naționale în 11 partide disputate.

Ousmane Dembele va purta numărul 11 pentru Franța la Mondial.

Daniel Arzani – mijlocaș ofensiv, 19 ani, mijlocaș, Australia

Australia dispută un meci amical cu Ungaria înaintea turneului final din Rusia. În minutul 73 Kruse este înlocuit cu tânărul Daniel Arzani care avea doar o selecție pentru canguri înaintea partidei. După doar un minut jucătorul lui Melbourne City intră din lateral spre centru și cu un șut puternic înscrie primul său gol pentru echipa națională, e adevărat, cu largul concurs al portarului maghiar.

Arzani în tricoul lui Melbourne City. Sursa foto: Goal.com

Arzani este unul dintre cei mai talentați jucători pe care i-a dat Australia în ultimii ani, iar o evoluție bună la turneul final ar putea însemna biletul către Europa. Nu știm cât de des va apela Bert van Marwick la serviciile sale pe parcursul turneului final, dar știm sigur că Arzani are toate calitățiile necesare pentru a-și croi un viitor frumos în fotbalul mare. Punctele sale forte sunt viteza și driblingul, iar ca poziție în teren poate evolua ca mijlocaș ofensiv sau extremă. De notat că Arzani este cel mai tânăr jucător prezent la turneul final.

Daniel Arzani va purta numărul 17 pentru Australia la Mondial.

Citește aici povestea legendei Australiei la Mondial, Tim Cahill.

Renato Tapia – mijlocaș defensiv, 22 de ani, Peru

Din tabăra sud-americanilor l-am ales pe Renato Tapia, jucător care ar putea exploda la acest turneu. Tânărul peruan a câștigat deja un titlu în Eredivisie cu Feyenoord și are experiența partidelor din UEFA Champions League. Joacă cel mai des pe poziția de mijlocaș defensiv, dar posedă și bune calități tehnice.

Renato Tapia, jucând pentru Peru. Sursa foto: walac.pe

Este o prezență constantă la națională și este văzut de mulți drept viitorul lider al echipei. Există toate șansele ca și la turneul final să fie o prezență constantă în primul XI, fiind unul dintre preferații antrenorului Ricardo Gareca. Are 22 de prezențe în echipa națională și un gol marcat.

Renato Tapia va purta numărul 13 pentru Peru la Mondial.

Kasper Dolberg – atacant, 20 de ani, Danemarca

Cel mai talentat jucător danez al anului 2016, cel mai talentat jucător al clubului Ajax în 2017 și talentul sezonului 2016/2017 în fotbalul olandez. Sunt premiile individuale care vorbesc de la sine despre talentul tânărului atacant Kasper Dolberg. A ajuns cu Ajax în finala Europa League, sezonul 2016/2017 marcând 7 goluri, plus alte 16 în competiția internă. Sezonul următor nu a mai fost la fel de prodicios, dar datorită calităților sale de marcator, a fost selecționat în lotul Danemarcei pentru Campionatul Mondial.

Dolberg în tricoul lui Ajax. Sursa foto: The42.ie

Chiar dacă în atac are o concurență acerbă, Dolberg este o soluție viabilă pentru selecționerul Age Hareide, iar dacă i se acordă destule șanse ar putea fi unul din protagoniștii acestei grupe. Până în prezent a strâns 5 prezențe în echipa națională, reușind să marcheze un gol.

Kasper Dolberg va purta numărul 12 pentru Danemarca la Mondial.

Tu ce fotbaliști vei urmări în Grupa C la Campionatul Mondial?

Toate zvonurile de transferuri citate mai sus au ca sursă site-ul FootballWhispers.com. Surse: The Guardian, Transfermarkt, WhoScored.com, Twitter.com/FTalentScout.

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Campionatul Mondial și nu numai.

Pasionat de cărți și de fotbal, despre care scrie pe un blog numit Revista de fotbal.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *