Featured Cupa Mondiala

Jucători de urmărit în Grupa A la Campionatul Mondial

Golovin, Trezeguet, Al-Mullawad și Bentancur sunt tinerii fotbaliști care pot exploda pe scena Mondialului.

Grupa A la Campionatul Mondial ar trebui să fie o afacere relativ simplă pentru Uruguay, iar Rusia și Egiptul probabil că se vor bate pentru locul 2, meciul direct fiind cheia calificării în optimi, unde probabil că vor aștepta Spania și Portugalia… În calcule va intra și Arabia Saudită, dar e greu de crezut că vor putea câștiga puncte serioase.

Până să ajungem la optimi însă, vă propunem un altfel de ghid al Mondialului, punând reflectoarele pe câte un fotbalist pe care-l urmărim din fiecare națională care va călca iarba rusească vara asta. Nu vi-i prezentă pe cei pe care-i știți deja (Messi, Cristiano, Salah, Griezmann sau Neymar), ci pe tinerii aflați la început de carieră la nivel înalt, dar care au șanse mari să fie titulari la turneul final.

Începem!

Alexandr Golovin – 22 de ani, mijlocaș central, Rusia

Numele lui conține cuvântul GOL. Mai e nevoie de vreo justificare? Campion european U17 în 2013 și finalist la EURO U19 în 2015 (unde un anume Marco Asensio a fost jucătorul turneului), Golovin este cel mai tânăr fotbalist din lotul gazdelor.

Aleksandr Golovin în tricoul lui CSKA Moscova, în Liga Campionilor. Sursa foto: Goal.com, Gareth Copley/Getty Images

Un coordonator de joc care știe și nu se teme să dribleze, tânărul mijlocaș al lui CSKA Moscova (campion al Rusiei și cel mai bunăr tânăr jucător din campionat) a înscris 7 goluri și a dat 6 pase decisive în 43 de meciuri în sezonul 2017/2018, fiind titular în toate partidele jucate de echipa sa în Champions League. E foarte probabil ca el să fie creierul Rusiei de la mijloc, mai ales că pare să fie unul dintre favoriții selecționerului Cherchesov.

Golovin va purta numărul 17 la Mondial pentru naționala Rusiei, iar potențiale destinații de transfer după turneu sunt Manchester United, Arsenal, Chelsea sau Barcelona.

Mahmoud Hassan “Trezeguet” – 22 de ani, aripă stânga, Egipt

Câștigător de Cupa Africii U20 în 2013 și finalist la Cupa Africii în 2017, Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan a reușit prin metode complet misterioase să-și primească porecla Trezeguet. Aparent, unii fani au impresia că Mahmoud seamnă, fizic, cu David Trezeguet, campionul mondial și european cu Franța din 1998 și 2000. Judecați voi dacă e așa sau nu…

Mahmoud Hassan Trezeguet în tricoul lui Kasimpașa. Sursa foto: KingFut.com

Mahmoud Hassan Trezeguet este fotbalistul lui Kasimpașa (locul 8 în Super Liga Turciei), unde a înscris 13 goluri și a reușit cele mai multe dribling-uri din toată liga, în sezonul trecut. Joacă extremă stânga, aleargă enorm (face și faza defensivă) și are acele ruperi de ritm care pot despica defensive bine așezate. Probabil va fi principala sursă de stress pentru apărările din grupa A, mai ales în lipsa singurului fotbalist world-class al Egiptului, Mohamed Salah (ultima estimare a medicilor echipei era că va rata complet primele două meciuri din grupă, cu Uruguay și Rusia). Trezeguet a scos penalty-ul pe care l-a transformat în gol Salah, calificând Faraonii la Mondial.

Trezeguet va purta numărul 21 pentru Egipt la Mondial, iar potențiale destinații de transfer în vara asta sunt în Premier League (Everton, Leicester și Bournemouth).

Fahad Al-Muwallad – 23 de ani, Arabia Saudită

Cu greu veți găsi un lot de jucători mai puțin cunoscuți decât cei 23 de fotbaliști ai Arabiei Saudite. Cu doar 3 nume care joacă în afara campionatului intern, e o provocare să cauți un nume de urmărit. L-am indentificat pe Fahad Al-Muwallad, aripă stânga care a ajuns să joace 26 de minute impresionante la Levante, în urma unei înțelegeri dubioase între federațiile Arabiei Saudite și Spaniei, în care câțiva jucători saudiți au fost împrumutați la cluburi în La Liga în a doua jumătate de sezon 2017/2018.

Fahad Al-Muwallad. Sursa foto: Reuters

Messi al Arabiei Saudite, așa îl descrie legendarul Sami Al-Jaber (156 de selecții pentru Arabia Saudită) pe Al-Muwallad, o aripă dreapta care știe să dribleze și de la care selcționerul Juan Antonio Pizzi așteaptă fantezia în zona careului advers. Putem doar să presupunem că așa va fi, fotbalul saudit e opac deocamdată.

Fahad Al-Muwallad va purta numărul 19 pe tricou pentru Arabia Saudită la Mondial.

Rodrigo Bentancur – 21 de ani, mijlocaș central, Uruguay

Dacă e o echipă în grupa A din care e extrem de greu să alegi un singur jucător de urmărit, aceea este Uruguay. Dintre Jose Gimenez (Atletico Madrid) în apărare, Lucas Torreira (Sampdoria) în fața apărării, Maximiliano Gomes (Celta Vigo) în atac și Rodrigo Bentancur în centru, l-am ales pe ultimul.

Bentancur a ajuns de la Boca Juniors la Juventus vara trecută, pentru aproximativ 10 milioane de Lire, fiind considerat următorul mare fotbalist uruguayan care va exploda în Europa. Este un mijlocaș defensiv care poate dicta tempo-ul unui meci, coordonând dintr-o poziție retrasă în 4-4-2-ul lui Oscar Tabarez. Chiar dacă n-a jucat foarte mult în acest sezon pentru echipa sa de club, fiind introdus treptat fotbalului italian de Allegri, Bentancur va fi titular la Mondial și va avea fotbaliști de clasă precum Luis Suarez și Edison Cavani cărora să le paseze pentru cel puțin o ieșire din grupa A.

Rodrigo Bentancur va purta numărul 6 pentru Uruguay la Mondial și probabil că va deveni titular pentru Juventus în cel mult un an.

Tu ce fotbaliști vei urmări în Grupa A la Campionatul Mondial?

Toate zvonurile de transferuri citate mai sus au ca sursă site-ul FootballWhispers.com. Surse: The Guardian, Transfermarkt, WhoScored.com, Twitter.com/FTalentScout.

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Campionatul Mondial și nu numai.

Tags

Vlad Bogos

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close