Analiză
Trending

Jucători de urmărit în Grupa E la Campionatul Mondial

Gabriel Jesus, Nico Elvedi, Luka Jovic și Ian Smith sunt numele U23 propuse de noi.

Grupa E la ca Campionatul Mondial le va pune faţă în faţă pe Brazilia, în opinia specialiştilor una dintre principalele favorite la adjudecarea marelui turneu final, Elveţia, Costa Rica şi Serbia.

Aşadar, ne vom aştepta la o luptă acerbă pentru adjudecarea locului secund în această grupă, ce mult mai probabil va duce la un meci în faza şaisprezecimilor împotriva Germaniei, actuala deţinătoare a trofeului Mondial.

Prin urmare, vă propunem să descoperim împreună cele mai importante nume ce trebuie urmărite în această grupă, câte unul pentru fiecare reprezentativă.

Gabriel Jesus – atacant, 21 de ani, Brazilia

Atacantul celor de la Manchester City va participa în această vară la primul turneu final din carieră, însă în spatele ascensiunii sale stă şi o poveste demnă de menţionat în acest articol.

Născut în Sao Paulo, unul dintre cele mai mari oraşe ale Braziliei, Gabriel Jesus a început, ca orice copil pasionat de fotbal din “ţara cafelei”, să practice acest sport pe terenurile pline de praf, cu câteva petice de iarbă, ce pentru mulţi tineri reprezintă refugiul din sărăcia ce se abate asupra multor cartiere subdezvoltate din Brazilia.

sursa: Daily Star

De altfel, în Brazilia, fotbalul practicat pe astfel de terenuri mici se numeşte várzea. La vârsta de 16 ani, Gabriel Jesus semnează cu Palmeiras şi astfel intră în echipa U-17 a clubului. În primul său an la academie, Jesus stabileşte un nou record, marcând 37 de goluri în 27 de partide în Campeonato Paulista pentru jucători sub 17 ani.

În 2014, Brazilia avea să găzduiască o nouă ediţie a Campionatului Mondial, iar pregătirile au fost în toi. Astfel, Gabriel Jesus a fost surprins în timp ce vopsea străzile din Sao Paulo pentru turiştii ce urmau să străbată respectivele străzi în timpul Mondialului.

Acum, el se va afla sub o altă ipostază la Campionatul Mondial. Cu 10 goluri în 16 selecţii pentru reprezentativa Seleção şi 13 goluri în 29 de partide disputate pentru Manchester City în Premier League în sezonul recent încheiat, Gabriel Jesus va fi titularul din atacul Braziliei în Rusia.

De altfel, Jesus a primit numărul 9  pe tricou pentru acest turneu final, iar presiunea exercitată de această responsabilitate, în ciuda vârstei fragede, poate să-l afecteze din punct de vedere al moralului, însă în acelaşi timp poate să-l maturizeze din punct de vedere fotbalistic. 

Ian Smith – fundaş dreapta, 20 de ani, Costa Rica

În vârstă de 20 de ani, împliniţi în luna martie, Ian Smith a obţinut primele selecţii pentru reprezentativa Costa Ricăi chiar anul acesta, iar prezenţa sa în lot poate fi considerată o surpriză.

sursa: Zimbio.com

Tot anul acesta, Ian Smith a semnat cu prim-divizionara suedeză IFK Norrköping, locul şase în ediţia trecută a campionatului intern, tânărul jucător având trei prezenţe şi un gol pentru cea din urmă echipă.

Cotat la 250.000 de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt, Ian Smith poate evolua atât ca fundaş dreapta, cât şi ca mijlocaş lateral dreapta. De altfel, Ian a început din postura de titular primul meci din cadrul acestei grupe la Campionatul Mondial, contra Serbiei.

Luka Jović – atacant, 20 de ani, Serbia

Produs 100% al clubului Steaua Roșie Belgrad, Jović a fost împrumutat în stagiunea precedentă la Eintracht Frankfurt, această mutare fiindu-i benefică tânărului atacant sârb.

sursa: uefa.com

Pentru Eintracht, Luka Jović a înscris 8 goluri în 22 de partide disputate în Bundesliga, fiind o piesă importantă și în succesul acestora din Cupa Germaniei, primul trofeu obținut de Eintracht Frankfurt după o pauză de 30 de ani.

Legitimat la Benfica Lisabona, unde a prins doar două meciuri pentru prima echipă, Jović se anunță a fi unul dintre produsele de perspectivă ale fotbalului sârb. Pe lângă postul de atacant, el poate evolua și în ambele benzi ca extremă, fiind un pericol într-un sistem de joc bazat pe contraatac.

Nico Elvedi – fundaș, 21 de ani, Elveția

Unul dintre jucătorii de perspectivă din academia celor de la FC Zurich, Nico Elvedi este jucătorul Borussiei Mönchengladbach din vara anului 2015, atunci când tânărul fundaș ajungea pe Borussia-Park în schimbul sumei de 4 milioane de euro.

sursa: borussia.de

Cotat la 17 milioane de euro, Nico Elvedi a bifat 33 de meciuri pentru Mönchengladbach în stagiunea recent încheiată din Bundesliga, înscriind două goluri și furnizând alte trei pase decisive.

Cu 34 de selecții pentru reprezentativele de tineret ale Elveției, Elvedi a făcut pasul către prima reprezentativă în 2016, iar de atunci și până în prezent a strâns șase selecții. În campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Rusia, Nico Elvedi a bifat două partide, contra Andorrei și Ungariei.

Un jucător de picior drept, Nico Elvedi poate evolua practic pe orice post din defensivă, mai puțin cel de libero: fundaș central, fundaș stânga și fundaș dreapta. Măsurând 1.88m înălțime, principala calitate a sa o reprezintă duelurile aeriene, având o medie de aproape trei dueluri aeriene câștigate pe meci în Bundesliga pentru Borussia Mönchengladbach.

Surse: transfermarkt.com, whoscored.com

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Campionatul Mondial și nu numai.

Tags

Adrian Ioan

Fan Leeds United, pasionat de filme şi un învingător prin definiţie.

Citește și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close