În finala Ligii Campionilor din acest an, Liverpool – Real Madrid, se vor întâlni două dintre cele mai titrate echipe din istoria cupelor europene. Cu 13 trofee ale Cupei Campionilor Europeni și ale Ligii Campionilor, Real Madrid este an de an printre favoritele competiției. Adversara sa din finala de la Paris, Liverpool, cu 6 cupe câștigate, are șansa de a o egala pe AC Milan (7) și de a o depăși pe Bayern (tot 6).

Paradoxal, privind palmaresul celor două super-cluburi, Liverpool și Real Madrid au jucat numai 8 meciuri directe! Dintre acestea, două au fost finale: în 1981 a câștigat Liverpool și madrilenii au așteptat 37 de ani pentru revanșă, câștigând finala din 2018 împotriva Cormoranilor.

Toate meciurile jucate între Liverpool și Real Madrid au fost în Cupa Campionilor Europeni sau în Liga Campionilor!

 • Finala din 1981: Real Madrid v Liverpool 0-1
 • Prima rundă eliminatorie în 2019: Real Madrid v Liverpool 0-1
 • Prima rundă eliminatorie în 2019: Liverpool v Real Madrid 4-0
 • Grupe în 2014: Liverpool v Real Madrid 0-3
 • Grupe în 2014: Real Madrid v Liverpool 1-0
 • Finala din 2018: Liverpool v Real Madrid 1-3
 • Sferturi din 2021: Real Madrid v Liverpool 3-1
 • Sferturi din 2021: Liverpool v Real Madrid 0-0

Cifrele duelului Liverpool – Real Madrid

LiverpoolReal Madrid
Victorii34
Cel mai mare scor4-03-0
Goluri marcate810
Duble eliminatorii câștigate01
Finale câștigate11

Dueluri Klopp – Ancelotti

Jurgen Klopp și Carlo Ancelotti s-au întâlnit de 10 ori: 6 meciuri s-au jucat în Champions Leauge, 3 în Premier League și unul în FA Cup.

KloppAncelotti
Victorii34
Cel mai mare scor2-0
Dortmund – Real Madrid (2014)
3-0
Real Madrid – Dortmund (2014)
Goluri marcate711
Meciuri eliminatorii câștigate1 (FA Cup)1 (sferturi UCL)

Fiecare dintre cei doi manageri a pierdut o finală de Liga Campionilor împotriva clubului adversar în finala din acest an!

 • Jurgen Klopp o va conduce pe Liverpool în a patra finală europeană din ultimele cinci sezoane. Neamțul va participa în a patra fnală de UCL din carieră (una cu Borussia Dortmund, trei cu Liverpool), iar ultima pierdută de Klopp a fost chiar în fața Realului, condus de Zinedine Zidane.
 • Carlo Ancelotti se află în fața celei de-a cincea finale de Liga Campionilor din carieră, iar singura pierdută a fost chiar în fața lui Liverpool (Istanbul, 2005), echipă condusă la acea vreme de Rafa Benitez.

Don Carlo este și deținătorul unei performanțe unice în istoria fotbalului: este campion în toate cele 5 ligi „mari” ale Europei (Serie A, Bundesliga, Ligue 1, Premier League și La Liga).

Forma de moment

Liverpool a pierdut o singură dată în 2022 (1-0 vs Inter în returul optimilor Ligii Campionilor, pe 8 martie) și se află într-o serie de 17 meciuri fără înfrângere, în toate competițiile.

Real Madrid a pierdut 7 meciuri în 2022 (PSG, Manchester City, Chelsea, Barcelona, Getafe, Bilbao, Atletico), cel mai recent fiind pe 8 mai, 0-1 împotriva lui Atletico Madrid, în La Liga.

Dacă finala se va decide la penalty-uri, Liverpool ar fi echipa avantajată, datorită rezultatelor recente. Cormoranii au câștigat de trei ori la penalty-uri în acest sezon (sferturi în Cupa Ligii Angliei și ambele finale câștigate în cupele interne), pe când Real Madrid nu a mai câștigat un duel la loviturile de departajare de 6 ani, mai precis de la finala adjudecată în Liga Campionilor împotriva lui Atletico Madrid (2016).

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.