Ar fi trebuit să fie o afacere simplă pentru Tottenham, echipă mai mult decât capabilă să termine în top 4 în Premier League. N-a fost însă așa și după 1-0 în Belgia și 2-2 pe Wembley, Gent a prins optimile Europa League, lăsând-o pe Tottenham să mai lupte pentru FA Cup și pentru un loc de UCL în sezonul viitor.

Manchester United însă a defilat neașteptat de ușor în fața francezilor de la Saint Etienne și, cu un sec 4-0 la general, merge în optimi ca una dintre principalele candidate la trofeu, alături de Roma și Lyon. Tragerea la sorți îi trimite pe Diavoli în Rusia, pentru un meci cu FC Rostov, în timp ce Roma și Lyon se vor ciocni în cel mai interesant meci al rundei.

Programul complet al optimilor, care se joacă tur-retur, pe 9 și 16 martie, este cel de mai jos.

Celta Vigo vs FC Krasnodar

APOEL Nicosia vs Anderlecht

Schalke vs Borussia Monchengladbach

Lyon vs AS Roma

FC Rostov vs Manchester United

Olympiakos vs Beșiktaș

Gent vs Genk

FC Copenhaga vs Ajax

Câstigătoarea Europa League va merge direct în grupele Champions League în sezonul următor, așa că interesul tuturor echipelor implicate va fi unul major. Pentru United, care poate termina în afara primelor 4 în Premier League fără să aibă un sezon dezastruos în cea mai competitivă primă divizie din lume, trofeul EL poate fi cheia către revenirea în Liga Campionilor, unde Diavolii Roșii n-au mai jucat din sezonul 2013-2014, când pe banca lor era David Moyes!

Cine merge în sferturi? Care sunt favoritele timpurii la trofeu?

Dacă vă plac articolele de pe site, ne puteți urmări pe Facebook și Twitter.

Sursa foto: Sky Sports

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.