Nottingham Forest, una dintre echipele de tradiție ale fotbalului englez, a revenit în Premier League după o absență de 23 de ani iar actualul patron este dispus să investească masiv pentru succesul clubul său. Pentru cei mai tineri, Nottingham Forest și-a cunoscut perioada de grație în anii 1977 și 1980, atunci când reușea șă câștige campionatul englez dar și două trofee ale Ligii Campionilor, cunoscută atunci sub denumirea de Cupa Campionilor Europeni. Ulterior, clubul din Nottingham a intrat în umbra primei scene a fotbalului și și-a petrecut ultimii 23 de ani în ligiile inferioare din Anglia.

„Pădurarii” au surprins pe toată lumea în ultimul sezon de Championship atunci când au reușit să prindă un loc de play-off iar ulterior să câștige barajul de promovare în Premier League în fața celor de la Huddersfield, mai ales după ce în primele șapte etape de campionat reușiseră că adune un singur punct.

O figură decisivă în revenirea în Premier League o are și patronul actual al lui Nottingham Forest, un personaj cunoscut în lumea fotbalului european.

Cine este patron la Nottingham Forest

Evangelos Marinakis este un om de afaceri și politician grec, născut pe 30 iulie 1967 la Pireu, Grecia. Cunoscut în lumea fotbalului și datorită faptului că deține echipa greacă Olympiacos, Marinakis a devenit în 2017 și patronul celor de la Nottingham Forest. Acesta a plătit suma de 50.000.000 de Lire și a preluat clubul de la fostul finațator Fawaz Al Hasawi. Mutarea a fost puternic dezbătută de lumea fotbalului și de fani, Marinakis fiind un personaj controversat, cercetat în trecut de UEFA pentru meciuri trucate în campionatul din Grecia.

Cu o avere estimată la peste 600 milioane de dolari, Marinakis și-a construit resursele financiare din afaceri în transportul maritim iar ulterior a intrat și industria media acolo unde operează mai multe licențe de televiziune din Grecia.

Ca patron al celor de la Olympiacos, echipa cumpărată în anul 2010 a câștigat zece campionate naționale și patru Cupe ale Greciei. Încă de la preluarea lui Nottingham Forest, Marinakis nu se ferea șă își manifeste intenția de a readuce clubul în elita fotbalului din Anglia iar imediat după promovarea în Premier League declara:

„Este o noapte magică, nu doar pentru mine cu pentru miile şi chiar milioanele de suporteri din Regatul Unit şi din toată lumea. Aşa cum am spus acum cinci ani, noi trebuie să aducem Nottingham Forest înapoi unde îi este locul. Acum vrem mai mult. Acum am ajuns înapoi în Premier League şi vrem să urcăm cât mai sus posibil. Trebuie să oferim toată muniţia echipei cu jucători buni’”.

Evangelos Marinakis nottingham forest
Patronul lui Nottingham, Evangelos Marinakis, celebrând promovarea în Premier League

Ce jucători a transferat Nottingham Forest în această vară

Declarația lui Marinakis nu a fost doar de dragul fanilor, Nottingham Forest fiind una dintre cele mai active echipe pe piața transferurilor din această vară. La mai puțin de o lună până la închiderea perioadei de transferuri, Marinakis a adus nu mai puțin de 13 fotbaliști noi la clubul pe care îl deține. Cu un total de peste 115 milioale de lire investite în transferuri, Nottingham Forest este în topul cluburilor care au cheltuit cei mai mulți bani în această vară.

 • Emmanuel Dennis (atacant, 24 de ani), de la Watford, pentru 20 milioane de Lire.
 • Dean Henderson (portar, 25 de ani), împrumutat pentru un sezon de la Manchester United.
 • Taiwo Awoniyi (atacant, 24 de ani), de la Union Berlin, pentru 17.5 milioane de Lire.
 • Giulian Biancone (fundaș dreapta, 22 de ani), de la Troyes, pentru 9 milioane de Lire.
 • Moussa Niakhaté (fundaș central, 26 de ani), de la Mainz, pentru 9 milioane de Lire.
 • Neco Williams (19 ani, fundaș dreapta), de la Liverpool, pentru 17 milioane de Lire.
 • Omar Richards (22 ani, fundaș stânga) de la Bayern Munchen.
 • Orel Mangala (mijlocaș central, 24 de ani), de la Stuttgart, pentru 13 milioane de Lire.
 • Lewis O’Brien (mijlocaș central, 23 de ani), de la Huddersfield, pentru 5 milioane de Lire.
 • Harry Toffolo (fundaș stânga, 26 de ani), de la Huddersfield, pentru 5 milioane de Lire.
 • Brandon Aguilera (mijlocaș ofensiv, 19 ani), de la LD Alajuelense (Costa Rica) pentru aproximativ 1 milion de Lire.
 • Jesse Lingard (mijlocaș ofensiv, 29 de ani), liber de contract, după despărțirea de Manchester United.
 • Wayne Hennessey (portar, 33 de ani), liber de contract, după despărțirea de Burnley.

La ora redactării acestui material, presa nu se oprește din a anunța că actualul patron de la Nottingham Forest continuă să urmească noi fotbaliști cu intenția de a îi transfera. Neal Maupay de la Brighton, Djibril Sow de la Frankfurt sau Houssem Aouar de la Lyon fiind posibile transferuri.


Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Mihai n-a vrut să-și completeze profilul, așa că l-au completat colegii de redacție. Pasionat de cricket și oină, fan Margareta Pâslaru și Sofia Vicoveanca, entuziast al goblenului. Președintele fan-club-ului Shane Cojocărel. "Ianoși e regele miștoului cum Jean Pădureanu era regele blaturilor" - apreciere de Dan Dracea, din aprilie 2019.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *