Fulham – Man United 0-1
+ Rebecca Welch a devenit prima femeie arbitru implicată într-un meci de Premier League. Rebecca a fost al patrulea arbitru în partida de pe Craven Cottage.
– Neînlocuirea lui Mitrovic. Marco Silva are viață grea după plecarea lui Mitro la arabi. Raul Jimenez e de nerecunoscut în tricoul lui Fulham și și-a pierdut locul de titular, în timp de Muniz și Carlos Vinicius sunt departe de ce trebuie să arate un atacant în Premier League.
Brentford – West Ham 3-2
– Metehnele vechi ale lui Moyes. West Ham continuă să fie o echipă excelentă împotriva unor adversari net superiori, când joacă excelent rolul de echipă reactivă care preferă să stea la cutie și să aștepte greșelile și spațiile libere ale adversarilor. Dar când e nevoită să iasă la joc, arată ca o echipă oarecare și pierde cu adversari care (pe hârtie) ar părea mai slabi.
+ Bryan Mbeumo. Deși n-a marcat, Mbeumo pare în cel mai bun moment al carierei și joacă cu o dezinvoltură de lider adevărat.
Burnley – Crystal Palace 0-2
– Nisipul se scurge din clepsidra lui Vincent Kompany, iar echipa are nevoie de rezultate pentru a supraviețui în Premier League. 17-4 a fost raportul șuturilor sâmbătă, dar The Clarrets n-au găsit drumul spre gol.
+ Sam Johnstone. Al cincilea clean sheet din acest sezon. O performanță remarcabilă pentru Johnstone și întreaga defensivă a Vulturilor lui Roy Hodgson.
Everton – Brighton 1-1
– călcâiul lui Ahile De Zerbi. O judecată superficială ar spune că Brighton s-ar distra cu Everton în Premier League, dar în dinamica unui meci de fotbal, stilul de joc al trupei lui Sean Dyche e tocmai antidotul fotbalului șampanie al trupei de pe coasta de sud a Angliei.
+ No Country for Old Men? James Milner și Ashley Young sunt excepții de la regula care spune că fotbalul de azi se orientează doar spre jucători tineri.
Man City – Bournemouth 6-1
+ Doku Show. „Salut, sunt Jeremie Doku, iar tu asculți Doku Show”. 4 pase de gol și un gol în meniul de sâmbătă după-amiază. „Doku e incredibil, creează lucruri pentru fanii noștri. Când ia mingea și vrea să facă ceva, toți sunt entuziasmați, chiar și eu!” (Pep Guardiola)
– criticii lui Ionuț Radu. Da, a luat șase goluri și lumea s-a înghesuit să arate cu degetul către portarul român. Dar câte din golurile primite puteau fi evitate de către Radu?
Sheffield United – Wolves 2-1
+ Cameron Archer. Mulți dintre noi am strâmbat din nas în vară când Săbiile au plătit 20 milioane pentru atacantul lui Aston Villa, dar Archer demonstrează că a fost o achiziție cu cap și pare singurul din avanposturi capabil să facă diferența pentru Sheffield. A marcat cu Wolves un gol de excepție.
Newcastle – Arsenal 1-0
+ Apărările celor două echipe. Un meci de luptă în care au impresionat cele două perechi de fundași centrali, Arsenal și Newcastle fiind probabil echipele din Premier League cu cele mai bune cupluri de apărători centrali.
– Circul din online de după meci. Atâta știi, atâta faci.
Nott Forest – Aston Villa 2-0
– problemele vechi ale lui Unai Emery. Spaniolul nu scapă de vechile probleme și continuă să facă meciuri mari împotriva echipelor tari și să se încurce de adversari mai slab cotați. Felul în care mereu pregătește meciurile în funcție de adversar afectează dezvoltarea pe termen lung a jocului echipei sau construirea unei filosofii de joc.
+ Odysseas Vlachodimos. Debut cu clean-sheet pentru portarul grec al lui Forest. Vlachodimos a profitat de trecerea pe bancă a lui Matt Turner după gafa cu Liverpool și și-a câștigat locul de titular pentru perioada următoare.
Luton – Liverpool 1-1
– ratările lui Liverpool. 3.50 a fost xG-ul lui Liverpool, dar Cormoranii au reușit să marcheze abia în prelungiri, irosind multe ocazii mari în timpul partidei.
+ Luton Town. Considerată de mulți o retrogradată sigură, micuța echipa de la marginea Londrei se încăpățânează să ne arate că e capabilă să se bată de la egal la egal cu granzii din Premier League și să adune necesarul de puncte pentru supraviețuire. În plus, e o plăcere să urmărim transmisiunile de pe Kenilworth Road, stadionul dându-ne un vibe de fotbal britanic autentic.
Tottenham – Chelsea 1-4
+ Ange Postecoglou. Orice antrenor de pe lumea asta parca autobuzul după cele două eliminări. La fel cum orice alt antrenor de pe lumea asta nu ar fi putut să readucă Spurs-ul la viață cum a făcut-o Ange în acest sezon. Poate că înfrângerea nu putea fi evitată oricum ar fi abordat Spurs a doua repriză, dar mai important decât orice a fost mesajul trimis de antrenor echipei și anume că de la unele principii nu ne abatem niciodată.
– Romero și Udogie. Eliminările celor doi apărători le-au făcut viața imposibilă colegilor, iar Spurs a pierdut primul meci din acest sezon de Premier League.
Un comentariu la “Plusuri și minusuri: Etapa 11 Premier League 2023/24”
Mica dare de seama legata de meciul lui Arsenal. Arbitrul, Stuart Attwell, nu ar trebuii sa mai arbitreze nici macar in liga 1 de la noi dupa ce a validat golul lui Newcastle, mingea a iesit in Out, a fost fault in atac si hands, orice arbitru capabil ar fi anulat golul ala si fara VAR…