Acest site a pornit de la pasiunea pentru fotbalul englez a unui grup de amici care se tachinau cu fiecare ocazie pe subiectul Fantasy Premier League. Așa am început și pasiunea continuă și azi, așa că vom încerca să aducem aici cele mai bune ponturi de jucători pe care-i urmărim pentru echipele noastre de FPL. Iata ce recomandări avem pentru etapa 13 din Premier League.

Burnley vs Manchester City:

 1. Sergio Aguero – 13.2 (preț) – atacant. N-a înscris runda trecută, o va face cu siguranță runda asta, de aceea e, de 3-4 ani, cel mai scump jucători din FPL.
 2. Kevin De Bruyne – 10.8 – mijlocaș. 8 pase decisive în Premier League până acum, în 12 etape.
 3. Stones – 5.0 – fundaș – menajat runda trecută pentru UCL, șanse mari de clean sheet etapa asta.
 4. Gundogan – 5.8 – mijlocaș – menajat runda trecută pentru UCL, șanse de gol (are deja 3 reușite în campionat și două în UCL).

Hull vs West Brom:

 1. Chris Brunt – 4.9 – fundaș. Șanse bune de assist în fața celei mai slabe apărări din Premier League.
 2. Salomon Rondon – 6.5 – atacant. Șanse bune de gol.
 3. Matt Philips – 5.2 – mijlocaș. Jucător în formă foarte bună, cu două goluri și două pase decisive în ultimele două runde.
 4. Robert Snodgrass – 5.6 – mijlocaș. Singurul jucător al lui Hull capabil să aducă puncte la Fantasy.

Leicester vs Middlesbrough, sâmbătă. Doar fundașii centrali Huth sau Morgan, ambii 5.0, cu șanse decente de clean sheet, ar fi de jucat de la Leicester, care urmează să joace cu Boro, Sunderland, Bournemouth și Stoke în următoarele 5 runde.

Liverpool vs Sunderland:

 1. Coutinho (8.8), Firmino (8.8) sau Mane (9.1) sunt alegerile naturale. Mulți jucători de FPL vor avea chiar doi dintre aceștia în primul 11 runda asta.
 2. Milner – 6.6 – mijlocaș. Ar putea fi o alternativă la colegii săi mai scumpi, cu avantajul că bate penalty-uri (Sunderland a cedat 4 penalty-uri în 12 meciuri) și dezavantajul că joacă, în realitate, fundaș (deci șanse mai mici de gol și zero șanse de bonus la clean sheet).

Swansea vs Crystal Palace:

 1. Sigurdsson – 7.2 – mijlocaș. Cel mai periculos jucător al lui Swansea, principalul marcator, adesea cel mai avansat om din așezarea lui Bradley.
 2. Wilfried Zaha – 5.3 – mijlocaș. Are câte o pasă decisivă în fiecare dintre ultimele 4 meciuri ale lui Crystal Palace.
 3. Benteke – 7.5 – atacant. Doar Diego Costa și Ibrahimovic au atins mingea în careul advers de mai multe ori decât Benteke, care e al patrulea atacant din Premier League și la număr de ocazii.

Chelsea vs Tottenham:

 1. Nemajna Matic – 5.1 – mijlocaș. A dat 6 pase decisive în 12 meciuri, deși are un profil defensiv.
 2. Eden Hazard – 10.2 – mijlocaș. Joacă, practic rol de vârf, adesea mai sus decât Costa chiar și a înscris de 7 ore, oferind și 3 pase decisive.
 3. Harry Kane – 10.8 – atacant. 5 goluri în 7 meciuri jucate, randament foarte bun în derby-uri, executant de penalty-uri, omul cu cele mai mari șanse de a puncta pentru Spurs.

Watford vs Stoke:

 1. Jose Holebas – 4.8 – fundaș. Șanse decente de clean sheet, jucător care urcă mult în ofensivă și creează ocazii pentru Watford.
 2. Lee Grant – 4.1 – portar. Watford se exprimă mai bine împotriva echipelor care atacă, ori Stoke are nevoie să nu piardă și probabil că se va apăra, iar 0-0 e un rezultat foarte probabil în acest meci.

Arsenal vs Bournemouth:

 1. Carl Jenkinson – 5.0 – fundaș. Cea mai ieftină opțiune din apărarea curentă a lui Wenger (Bellerin e accidentat), șanse mari de clean sheet.
 2. Olivier Giroud – 8.9 – atacant. E în plină revenire, cu 5 goluri în ultimele 5 partide (3 în Premier League, din postura de rezervă, două în Liga Campionilor, unde a fost titular). E ușor riscantă alegerea pentru că nu știm dacă e capabil să ducă două meciuri consecutive ca titular în acest moment, dar altfel e un preț excelent pentru un atacant premium, dintr-o echipă care are nevoie de victorie pentru a ține aproape de Chelsea, Liverpool și City.
 3. Alexis Sanchez – 11.3 – mijlocaș. Alegerea firească, scumpă, dar foarte profitabilă împotriva echipelor mici.

Manchester United vs West Ham:

 1. Zlatan Ibrahimovic – 11.1 – atacant. Vioara întâi la Manchester United, unde alături de Rooney înscrie și pare să se simtă bine. Spre deosebire de Rooney, cu siguranță va fi titular.
 2. Michail Antonio – 6.8 – mijlocaș. Dacă e un jucător de la West Ham care să fie constant un pericol pentru orice adversar, acela e Antonio, care a jucat în acest sezon fundaș dreapta, mijlocaș de bandă și atacant. A înscris 7 goluri până acum.
 3. Juan Mata – 7.5 – mijlocaș. Un preț foarte bun pentru un mijlocaș premium, care a înscris cu Arsenal și cu Feyenoord în ultima săptămână.

Southampton vs Everton:

 • Virgil van Dijk – 5.5 – fundaș. Unul dintre cei mai buni fundași din Premier League, un pariu pentru clean sheet, alternativă la opțiunea Lukaku de la Everton, de mai jos. Și acest meci are potențial de 0-0.
 • Cedric Soares – 4.9 – fundaș. Opțiunea mai ieftină decât van Dijk, revenit în primul 11 runda trecută. Din 4 meciuri fără gol primit de Southampton, 3 au fost cu Soares titular.
 • Romelu Lukaku – 9.8 – atacant. De multe ori unica armă a lui Koeman, dar mereu cea mai periculoasă, belgianul n-a înscris în ultimele două etape, însă are în față chiar apărarea de care vorbeam mai sus. Are perioade de secetă în fiecare sezon, dar e imposibil să anticipăm dacă acesta e cazul acum sau dacă va lovi chiar în runda care urmează.

Nu uitați că se pot face schimbări și transferuri în Fantasy Premier League numai până sâmbătă la ora 13:30. Succes tuturor!

Acest articol conține ponturile mele, dar și ale colegilor mei Alex Carnaru, Florin Banu, Andrei Bichiș, Mihai Chirobocea și Mihai Rotariu.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.