Noul lider din Premier League e pus la grea încercare în etapa care începe sâmbătă, când joacă derby londonez pe Stamford Bridge, pe când toate contracandidatele întâlnesc echipe din a doua jumătate a clasamentului.

Iată ce meciuri vom vedea transimise în direct de televiziunile din România:

 • Burnley vs Manchester City, sâmbătă, de la 14:30, pe Eurosport 1. În istoria acestei confruntări, cu peste 90 de episoade, vedem multe victorii la scor ale lui City, cu 5, 6 sau chiar 7 goluri înscrise. Ultima oară, în martie 2015, Burnley a câștigat cu 1-0, chiar pe Turf Moor, îndepătându-i pe albaștrii din Manchester de titlul pe care avea să-l câștige Chelsea. Manchester City probabil că va zdrobi Burnley în debutul etapei 13, Aguero, De Bruyne și reinventatul Yaya Toure în roluri de călăi ai unei echipe care a încasat 6 goluri în utlimele două runde.
 • Liverpool vs Sunderland, sâmbătă, de la 17:00, pe Eurosport 1. Și-a câștigat Sunderland ultimele două meciuri, săltându-se de pe ultima poziție, dar runda asta vor avea în față una dintre cele mai dinamice și exuberante echipe din Premier League. Sigur, Moyes îl are pe Anichebe în formă, pe Defoe printre golgeterii diviziei, dar e greu de crezut că aceștia pot produce, pe Anfield mai mult decât Coutinho, Firmino și Mane.
 • Chelsea vs Tottenham, sâmbătă, de la 19:30, pe Eurosport 1. Derby-ul londonez de pe Stamford Bridge nu pare foarte strâns privind forma echipelor. Chelsea vine cu golaveraj 17:0 în ultimele 6 meciuri, toate câștigate, pe când Spurs a câștigat, în aceeași perioadă, doar de două ori în Premier League și a încasat șî două înfrângeri în Liga Campionilor. Încă neînvinsă în campionat și cu cea mai bună defensivă, echipa lui Pochettino se va baza pe contribuția lui Harry Kane, omul care rareori joacă într-un derby al Londrei fără să înscrie. Chelsea nu joacă în Europa și, cu Diego Costa și Hazard, reveniți la forma care i-a dus spre titlu acum două sezoane, se bate, cu șanse mari, doar la titlul. Ultima oară când Spurs au câștigat pe Stamford Bridge, meciul se juca în Premier Division, în 1990, când Premier League nu fusese încă inventat.
 • Watford vs Stoke, duminică, de la 14:00, pe Dolce Sport 2. Din formația obișnuită în ultimele runde, la Stoke lipsește Allen (suspendat o etapă), iar la Watford Kaboul și Zuniga sunt indisponibili. Altfel, nu văd niciun motiv pentru care acest meci ar fi ales pentru difuzare, când Southampton vs Everton nu se vede pe Dolce. Sper să mă contrazică jocul și să vedem un 5-5 de povestit nepoților…
 • Arsenal vs Bournemouth, duminică, de la 16:15, pe Dolce Sport 2. După 3 meciuri grele, toate terminate la egalitate (cu Spurs, Manchester United și PSG), Arsenal îi va asedia pe cei de la Bournemouth. Giroud revine la formă, Alexis Sanchez și Ozil ar trebui să aibă poftă de gol, nu-i văd bine pe băieții lui Howe în această rundă.
 • Manchester United vs West Ham, duminică, de la 18:30, pe Dolce Sport 2. Dacă Manchester United a pierdut două puncte în minutul 89′ etapa trecută (fiind egalați de Arsenal pentru 1-1), West Ham a reuști să le piardă pe toate 3 începând cu minutul 89′! United e în creștere de formă, cu Mata, Zlatan și Rooney fiind principalele amenințări pentru apărarea Ciocănarilor, a doua cea mai slabă din Premier League (23 de goluri încasate în 12 partide, doar Hull are mai multe, 27). Scenariul cel mai probabil: posesie pentru Manchester United și atacuri pe semicerc, pe când West Ham va miza pe viteza lui Ayew, tehnica lui Payet și forță lui Antonio pentru a înscrie pe contre.

Schimbările și transferurile la Fantasy Premier League pot fi făcute până sâmbătă, la ora 13:30, cu o oră înainte de debutul etapei. Vom publica vineri seara, începând cu această etapă, un articol cu ponturi de Fantasy Premier League.

Programul complet al etapei 13 din Premier League

Burnley vs Manchester City, sâmbătă, 14:30, Eurosport 1

Hull vs West Brom, sâmbătă, 17:00

Leicester vs Middlesbrough, sâmbătă, 17:00

Liverpool vs Sunderland, sâmbătă, 17:00, Eurosport 1

Swansea vs Crystal Palace, sâmbătă, 17:00

Chelsea vs Tottenham, sâmbătă, 19:30, Eurosport 1

Watford vs Stoke, duminică, 14:00, Dolce Sport 2

Arsenal vs Bournemouth, duminică, 16:15, Dolce Sport 2

Manchester United vs West Ham, duminică, 18:30, Dolce Sport 2

Southampton vs Everton, duminică, 18:30

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

  Un comentariu la “Premier League, etapa 13 – avancronică și program TV”

  • […] Acest site a pornit de la pasiunea pentru fotbalul englez a unui grup de amici care se tachinau cu fiecare ocazie pe subiectul Fantasy Premier League. Așa am început și pasiunea continuă și azi, așa că vom încerca să aducem aici cele mai bune ponturi de jucători pe care-i urmărim pentru echipele noastre de FPL. Iata ce recomandări avem pentru etapa 13 din Premier League. […]

  Comments are closed.