Echipa Premier League România revine cu ponturi pentru jocul Fantasy Premier League – etapa 16. Astăzi avem deadline pentru schimbări/transferuri, mai precis până la ora 20.45!

Bournemouth vs Leicester, marți, 21:45

Leicester a făcut un meci spectaculos din punct de vedere ofensiv acasă cu Manchester City și a livrat poate cea mai mare surpriză din perspectiva scorului înregistrat. Echipa lui Pep a luat nu mai puțin de 4 pe King Power Stadium, iar Vardy a dat hattrick.

Bournemouth nu sunt nici ei de neglijat în atac, echipa lui Howe reușind să înscrie în ultimele 5 meciuri din PL. Așadar, este de așteptat un meci cu goluri.

De la Leicester aș evita folosirea fundașilor, defensiva lui Ranieri fiind mereu prinsă pe picior greșit în acest sezon. Vardy ar fi o variantă în atac, dar având în vedere prețul, vârfuri precum Kane, Costa par soluții mai sigure, conform programului. Prin urmare, propunerile vin de la Bournemouth.

 1. Daniels (5.0) – a înscris etapa trecută în înfrângerea de la Burnley și a luat paradoxal bonus maxim, deși echipa lui a pierdut meciul!
 2. Callum Wilson (6.4) – omul de gol al lui Howe, responsabil cu transformarea penalty-urilor, a punctat de 2 ori în ultimele 3 etape

Everton vs Arsenal, marți, 21:45

Everton are 2 meciuri extrem de dificile în următoarele 2 runde, întâlnind pe Arsenal și Liverpool, două dintre cele mai ofensive echipe din Premier League.

Totuși, două echipe care nu impresionează și în compertimentul defensiv. Cu toate acestea, soluția logică în atacul lui Everton (Lukaku, 9.4, 2 goluri etapa precedentă) este prea riscantă din punct de vedere al bugetului. Există variante mai convenabile în atac ca preț, formă și program.

 1. Sanchez (11.7) – omul în jurul căruia se concentrează jocul lui Arsenal, mijlocaș folosit ca atacant, un jucător care a punctat masiv în ultimele 3 etape. De folosit dacă deja dețineți bugetul pentru achiziționarea lui.
 2. Oxlade-Chamberlain (5.8) – varianta ‘cheap’ la mijlocul terenului. Gol și 2 pase de gol ultimele 2 etape.

Middlesbrough vs Liverpool, miercuri, 21:45

Un meci-problemă, din punctul meu de vedere. Liverpool a pierdut 5 puncte în ultimele 2 etape, deși statistica arată că trebuia să marșeze în ambele. Din punct de vedere ofensiv, păstrează același ritm cu care ne-a obișnuit, dar în defensivă s-au dinamitat lucrurile.

Middlesbrough a făcut sezonul acesta rezultate surprinzătoare cu Arsenal și City, dar mizez pe faptul că vor întâlni un Liverpool de-a dreptul furios după ultimele 2 etape.

 1. Lallana (7.1) – varianta mai ieftină de la mijlocul lui LFC. Abia revenit după o accidentare, a înscris etapa precedentă, chiar în debutul partidei.
 2. Mane (9.4) –  ultimele 3 etape a înregistrat 4 pase de gol și o reușită. În acest moment este principala armă a lui LFC, omul care scoate mereu adversari din joc pe ultimii 20m.
 3. Origi (6.7) – în absența ‘magicianului’ Coutinho, Klopp îl folosește pe belgian vârf, iar pe Firmino l-a retras în stânga. Mutarea pare să îi priească lui Origi, care a înscris în fiecare meci de când a fost introdus ca titular (3).

Sunderland vs Chelsea, miercuri, 21:45

Forma pe care o afișează Chelsea în acest moment exclude orice selecție a vreunui jucător de la Sunderland.

 1. Diego Costa (10.9) – golgheterul Premier League, principala armă din atacul lui Chelsea și jucătorul cu al doilea punctaj din Fantasy Premier League.
 2. Courtois (5.7) – cel mai bun portar din FPL ca punctaj, perspective de ‘clean sheet’, este protejat de o apărare solidă.
 3. Moses (5.7) sau Matic (5.1) – variantele ieftine, pentru echilibrarea bugetului. Moses face ravagii în bandă, reușind câteva goluri și un assist în acest sezon, iar sârbul este maestrul paselor de gol la Chelsea (7).

West Ham vs Burnley, miercuri, 21:45

West-Ham dă semne de revenire în ultimul timp (egaluri la United și Liverpool). Apărarea este însă la fel de dezorganizată. Burnley tocmai a încetat seria de înfrângeri etapa trecută, dar lotul nu arată deloc bine ca valoare individuală. Dyche face minuni acolo.

 1.  M. Antonio (6.7) – în lipsa soluțiilor în atac, a fost ‘urcat’ de Bilic acolo destul de des. Astfel, a reușit să înscrie cu Liverpool, abia revenit după accidentare. Odată cu intrarea lui Caroll, a fost retras în bandă.

Crystal Palace vs Manchester United, miercuri, 22:00

Un meci dificil. Palace marchează mult, dar ia proporțional. United are o apărare decentă și un portar senzațional. Mai mult, par să își revină treptat, după victoria cu Spurs. Din nefericire, de multe ori este aproape imposibil de predicționat echipa de start folosită de Mourinho.

 1. De Gea (5.4) – la concurență cu Courtois pentru cel mai bun portar din Premier League, are parade senzaționale.
 2. Mata (7.5) – ‘Michitarian’ s-a accidentat etapa precedentă și va lipsi cel puțin 2 partide. Logic, locul său va fi luat de Mata, care are un preț decent și a punctat cel mai bine dintre mijlocașii lui United în acest sezon.

Manchester City vs Watford, miercuri, 22:00

City a început campionatul fulminant, la fel ca sezonul trecut. Pep a inovat mereu și s-a pierdut în inovări. Aguero va lipsi 4 etape și deja este o mare problemă în atacul lui City din cauza asta.

Din nou, ca și la United, este de multe ori frustrant să selectezi jucători ai ‘cetățenilor’ în echipă, pentru a realiza ulterior că, din varii motive, nu sunt nici în lot (Stones, Gundogan, Nolito etc.).

Watford este o echipă imprevizibilă, capabilă de evoluții entuziasmante din punct de vedere ofensiv, în unele partide, dar și de unele gafe în defensivă. Sistemul cu 3 fundași folosit de Mazzari propune wingeri-fundași care sunt mereu implicați în șanse de gol.

 1. De Bruyne (10.8) – soluția perfectă pentru cei cu un buget consistent. Eșecul de etapa trecută este posibil să îl propulseze în atac. Ilheanacho a avut o evoluție modestă la Leicester și e posibil să fie retras pe bancă. Belgianul a mai evoluat ca 9 fals în acest sezon, în lipsa lui Aguero.
 2. Sterling (7.7) – o variantă mai ieftină pentru De Bruyne. Mizez pe faptul că pe banda stângă a apărării, Holebas va avea mari probleme cu viteza micuțului englez. Să nu uităm de faptul că grecul are un apetit ofensiv ridicat. Va fi o bătălie interesantă pe acest flanc.
 3. Holebas (4.8) – 2 pase de gol etapa precedentă. Jucătorul cu cea mai spectaculoasă creștere de preț în ultimele etape, când Deeney și Capoue (cei mai selectați de la Watford) au scăzut sistematic ca medie a punctelor furnizate și ca preț.

Spurs vs Hull, miercuri, 22:00

Probabil întreaga comunitate vede un festival de goluri pentru gazde.

 1. Kane (11.3) – în precedentele 2 meciuri pe teren propriu a adunat câte 13 puncte de etapă. Executant al penaltyurilor. Alegerea căpitanului în GW16 va oscila între el și Costa.
 2. Eriksen (8.4) – 3 goluri și 1 assist în ultimele 3 partide. Pe deasupra, execută toate fazele fixe.
 3. Lloris (5.5) – Spurs are perspective serioase să nu încaseze gol, iar jucătorul cel mai bine poziționat din defensivă să aducă puncte, la un preț decent, este Lloris.

Stoke vs. Southampton, miercuri, 22:00

O necunoscută, din punctul meu de vedere. Meciul este deschis oricărui rezultat, ambele echipe având evoluții decente în acest campionat.

 1. Muniesa (4.2) – o variantă excelentă de fundaș ieftin. În urmă cu 2 etape a adunat 14 puncte la meciul cu Burnley. Momentan este incert dacă va evolua sau nu, după ce a primit o lovitură la genunchi în partida precedentă.
 2. Allen (5.2) – folosit ca mijlocaș de atac de Hughes (CAM), galezul a renăcut la Stoke. Momentan este soluția perfectă la mijlocul terenului, pentru prețul pe care îl afișează.
 3. Arnautovic (7.2) – mjolocaș în FPL, folosit ca atacant în etapa precedentă.

West Brom vs Swansea, miercuri, 22:00

West Brom este supriza plăcută a acestui compionat, iar Swansea este în degringoladă, în căutare disperată de puncte. Defensiva gazdelor este printre cele mai organizate din Premier League, iar West Brom a început să marcheze cu o cadență nemaiîntânită în cazul unei echipe antrenate de Pulis.

 1. Brunt (4.9) – fundaș în FPL, folosit în linia de mijloc. Posibilitate serioasă de implicare în faze de gol. Etapa precedentă ‘acasă’ a adunat 14 puncte!
 2. Rondon (6.5) – puternicul atacant al ‘coțofenelor’ este o variantă low cost la soluții mult mai scumpe, ca Ibra, Costa sau Kane. Apărarea lui Swansea nu e cea mai grozavă și momentul bun poate fi exploatat.
 3. M.Phillips (5.4) -mijlocașul cu punctajul cel mai mare și o evoluție strălucitoare în ultimele meciuri. Exceptând partida cu Chelsea, acesta a punctat succesiv 13, 14, 5 și 9 în precedentele etape. Omul este ‘on fire’, iar lucrul acesta trebuie exploatat.

Pasionat de Liverpool din copilărie, probabil din același masochism care mă face să fiu fan Rapid, AS Roma sau Utah Jazz. Sunt om de comunicare care a ajuns să lucreze și să fie pasionat de cybersecurity, deși a absolvit științe politice. Ce ar mai fi de zis?! Am fost unul dintre băieții care au pus bazele proiectului Tackle, dar am și alte pasiuni. Pe lângă Tackle, alături de câțiva prieteni am lansat proiectul de muzică electronică Deep House Bucharest. Altfel, îmi place să am și să împărtășesc opinii, ca orice român, dar mă limitez la ceea ce pot procesa și documenta. Nu am o părere despre studii medicale, de exemplu...