Ne-am strâns din nou într-un spreadsheet și au ieșit „Predicțiile Echipei Tackle.ro” pentru Campionatul Mondial 2022. Alex Avram, Vlad Bogos, Dan Dracea, George Pîrcălabu, Dan Mihăescu și Mihai Rotariu la butoane, încercând să prezică cine va câștiga Cupa Mondială, cine va surprinde, cine va dezamăgi și multe altele. Să-i dăm bice (ups!)

Campioană mondială va fi…

Mi se pare cea mai imprevizibilă Cupă Mondială din istorie. În ultimele săptămâni am oscilat între Brazilia, Portugalia, Germania și Franța pentru alegerea mea de câștigătoare, dar tind să aleg Brazilia pentru că Tite îmi dă senzația că a construit un grup mai unit și o echipă mai omogenă decât celelalte. (Alex Avram)

Argentina – Ultimul dans al lui Lionel Messi va fi unul istoric, în care tot grupul va juca pentru gloria individuală și pentru gloria țapului, chiar dacă Brazilia arată mai bine pe hârtie. (Vlad Bogos)

Franța – Simt că e momentul ca „blestemul” campioanei mondiale eliminată în grupe să se încheie. Franța are un lot bun, accentuat de calitatea jucătorilor din atac – oameni care pot înclina balanța unui meci decisiv de unii singuri. Un posibil sfert de finală cu Anglia va fi de foc și poate fi momentul cheie al campaniei. (Dan Dracea)

Brazilia – Când nu este România (din păcate, foarte des), pentru mine a fost mereu Brazilia. Cu excepția fundașilor laterali, Tite are de această dată un super lot. Este timpul pentru Hexa! (George Pîrcălabu)

Există mai multe scenarii posibile, care ar asigura o ediție istorică, de povestit nepoților, la acest CM. Eu rămân ca întotdeauna un fan al Angliei, dar evoluțiile lor sunt pe o pantă descendentă evidentă, astfel că următorul scenariu favorit ar fi ca Argentina, deci Messi, să ia o Cupa Mondiala la spartul târgului. Totuși, merg pe cifre și totodată pe mâna Braziliei, care, din punctul meu de vedere, are lotul cel mai echilibrat și o constanță în rezultate, față de alte favorite. (Mihai Rotariu)

Brazilia – Spre deosebire de Argentina, Brazilia a construit sub Tite un grup unit în identitate, un grup definit prin valori clare spre care tind, precum curajul. Identitatea Argentinei este dată doar de Messi, personajul erou. Cred că va fi mai puternică muza brazilienilor. (Dan Mihăescu)

Semifinalistele vor fi…

Brazilia, Franța, Olanda, Portugalia. (Alex Avram)

Argentina, Brazilia, Franța, Portugalia. (Vlad Bogos)

Argentina, Belgia, Brazilia, Franța. (Dan Dracea)

Argentina, Brazilia, Danemarca, Germania. (George Pîrcălabu)

Argentina, Brazilia, Franta, Spania. (Mihai Rotariu)

Argentina, Brazilia, Franța, Serbia. (Dan Mihăescu)

Echipa care va surprinde plăcut va fi…

Prezența Canadei e surpriza plăcută pentru mine, orice rezultate ar face. (Alex Avram)

Qatar, gazde primitoare, cărora doar arbitrii le pot aduce puncte. (Vlad Bogos)

Serbia – Dacă termină pe locul 2 în grupă cu Brazilia, va juca cu Portugalia sau Uruguay în optimi, unde cred că are șanse bune să se impună. Un sfert de finală n-ar fi rău deloc pentru vecinii noștri. Imaginați-vă cum ar fi fost acest scenariu cu România acolo. (Dan Dracea)

Danemarca – Chiar dacă sunt în aceeași grupă cu Franța, cred că vor termina pe primul loc. În optimi vor avea un meci ok cu locul 2 din grupa Argentinei iar în sferturi își vor lua revanșa în fața englezilor. (George Pîrcălabu)

Elveția – Cred că vor ajunge cel puțin până în sferturi și nu cred că au mai avut în istoria lor un lot atât de puternic ca acum. (Mihai Rotariu)

Senegal va fi avantajată și de climă, iar dacă vrăjitorii îl recuperează pe Sadio Mane, it is on. Pot obține un sfert de finală cu Franța unde nu se știe ce se poate întâmpla. În plus Serbia, care cred că poate ajunge departe. (Dan Mihăescu)

Iran și Senegal sunt printre echipele calificate la Campionatul Mondial © IMAGO

Echipa care va surprinde neplăcut va fi…

Belgia poate fi una din surprizele neplăcute dacă Roberto Martinez dă dovadă de sentimentalism și nu face alegerile potrivite pentru primul unsprezece. Un lot cu destui jucători cărora le-a trecut vremea poate fi o problemă pentru antrenorul spaniol. (Alex Avram)

Belgia, pentru că no 1 în topul FIFA nu va fi campioana lumii. (Vlad Bogos)

Portugalia – Așa am eu un feeling că după toată tevatura sa la Manchester United, Cristiano Ronaldo va da greș și cu echipa națională. (Dan Dracea)

Belgia – Roberto Martinez va juca în continuare în apărare cu Toby Alderweireld (33 de ani) și Jan Vertonghen (35 de ani). În atac nu o să înceapă cu Leandro Trossard, ci îl va prefera tot pe Eden Hazard. Romelu Lukaku este accidentat iar înlocuitorul lui va fi Michy Batshuayi. Dacă vor trece de grupe, atunci vor fi eliminați în optimi. (George Pîrcălabu)

Croația – După ce a fost aproape de trofeu în ediția precedentă, pierzând finala în fața Franței, mă aștept de la Modric & co să fie dezechilibrați între ce se așteaptă de la ei și măsura posibilităților reale din lot. În cazul în care ies din grupă, vor întâlni automat, cel mai probabil, Spania sau Germania, posibile înfruntări în urma cărora ar putea lua avionul spre casă mult mai devreme ca în 2018. (Mihai Rotariu)

SUA vor arăta iar că nu înțeleg fotbalul. (Dan Mihăescu)

Nu chiar „golden”, din ce se pare – Roberto Martinez și Eden Hazard © IMAGO

Golgheter va fi…

Atacantul Braziliei – Că va fi Gabriel Jesus, Richarlison sau chiar Neymar, merg pe vârful lui Tite. (Alex Avram)

Neymar, pentru că e într-o formă fantastică, într-o echipă foarte bună. (Vlad Bogos)

Karim Benzema – Dacă am ales pe Franța campioană, voi merge și cu vârful ei în postura de golgheter. Benzema este pe culmile carierei sale după ce a câștigat și Balonul de Aur și e capabil să fie omul cheie și la Campionatul Mondial. (Dan Dracea)

Lionel Messi – Argentina are cea mai ușoară grupă și un parcurs mai ok decât Brazilia până în semifinale. (George Pîrcălabu)

Oscilam intre Karim Benzema și Harry Kane, pentru că ambele reprezentative au grupe abordabile, în care se poate marca mult. Merg însă pe Benzema, pentru că mă aștept ca Franța să ajungă nițel mai departe decât Anglia, iar pe Karim îl știm că adoră să înscrie în meciurile cu adversari dificili. (Mihai Rotariu)

Lionel Messi, care va fi centrul atenției în echipa sa și are și o grupă ușoară în care va marca mult (Dan Mihăescu)

Adversari în Champions League, adversari la Campionatul Mondial – Lionel Messi și Karim Benzema © IMAGO

Un jucător care va exploda va fi…

Nu e un jucător necunoscut, dar după un început modest la Barcelona, cred că Raphinha poate fi jucătorul care o să impresioneze la Mondial pentru Brazilia. (Alex Avram)

Sper că niciunul, vreau un Mondial pașnic. (Vlad Bogos)

Aleksandar Mitrovic – Greu de zis despre un jucător de 28 de ani (aveam impresia că are 38) că „va exploda”, însă senzația mea e că Serbia poate face o figură foarte frumoasă la acest turneu, iar calitatea de finalizator a lui Mitrovic va fi cu atât mai evidentă. Sârbul a făcut un sezon excelent pentru Fulham până acum, este pe val și la echipa națională și cred eu că va livra. (Dan Dracea)

Andreas Skov Olsen (George Pîrcălabu)

Mohammed Kudus de la Ajax, care joacă pentru Ghana. Sunt șanse mici să iasă din grupă, dar nu imposibile. Va fi extrem de interesantă reeditarea celebrului Uruguay – Ghana din 2010, în care Suarez s-a sacrificat pentru calificare. Kudus a pierdut un tren către Premier League în vara aceasta și Campionatul Mondial vine la țanc pentru a readuce spotlight-ul pe calitățile sale tehnice. Orice jucător este conștient că un meci bun la acest nivel te poate propulsa la o echipă mare mai repede decât te așteptai. (Mihai Rotariu)

Krepin Diatta sau Boulaye Dia (Senegal), mergând pe ideea că vor depăși grupele. (Dan Mihăescu)

Serbia lui Aleksandar Mitrovic va fi una din echipele de urmărit la Mondial © IMAGO

Un jucător care va dezamăgi va fi…

Eden Hazard. (Alex Avram)

Cristiano Ronaldo. (Vlad Bogos)

Cristiano Ronaldo – Forma sa nu e grozavă, iar așteptările de la el sunt mari. Ronaldo rareori dezamăgește când mizele sunt uriașe, însă cred că la acest Campionat Mondial va fi prea puțin pregătit să mai care naționala Portugaliei până în fazele finale. (Dan Dracea)

Cristiano Ronaldo. (George Pîrcălabu)

Kylian Mbappe. Am un feeling că discuțiile din jurul aurei căpătate la PSG vor dezechilibra dinamica de joc și din lotul Frantei, iar Mbappe nu va mai fi la fel de eficient sau spectaculos ca până acum. (Mihai Rotariu)

Kevin de Bruyne, care nu se va simți ca la el acasă în deșert. (Dan Mihăescu)

Cristiano Ronaldo va conduce echipa Portugaliei la Campionatul Mondial © IMAGO

Care sunt gândurile tale despre Qatar 2022?

De la miile de muncitori care au murit la construcția stadioanelor, la drepturile omului care nu sunt respectate în țara gazdă și până la acest țintar de mondial adăugat cu forța în mijlocul unui sezon, nimic nu pare în regulă și e păcat că jucătorii și federațiile nu au boicotat din timp turneul. Dar de ce ar face-o? Toți ar fi pierdut bani… (Alex Avram)

Cel mai mare exercițiu de marketing (aka sports washing) din istoria fotbalului este Mondialul din Qatar. Este primul Mondial din viața mea la care nu am nicio dorință de a fi în tribună pentru vreun meci. (Vlad Bogos)

Cu toții am citit despre subiect mai multe decât ne-am fi dorit. Faptul că Mondialul se organizează în Qatar nu este de bun augur din niciun punct de vedere. În final, întrebarea pe care trebuie să ne-o punem fiecare dintre noi e în ce măsură putem să boicotăm sau să ne opunem. Personal, n-am tăria necesară și nici nu cred că aș putea fizic să nu urmăresc sau să fiu la curent cu Cupa Mondială timp de o lună. Ne uităm, scriem, comentăm și viața merge înainte. Sper doar ca FIFA să ia învățături din episodul ăsta, nu doar bani. (Dan Dracea)

„Banii vorbesc, banii vorbesc Unii te ridică, alții te lovesc” (George Pîrcălabu)

O inițiativă-poster pentru termenul de sportswashing (propagandă prin sport). O rușine pentru FIFA și pentru fotbal, în general. Pornind de la evidenta corupție prin care Qatar a ajuns gazdă a celei mai importante competiții de fotbal, mergând către felul în care cei responabili de organizare și-au dus la final target-urile (inclusiv cu sacrificii umane), trecând pe la necesitatea stupidă de a organiza turneul în mijlocul sezonului (din pricina climei) și oprindu-ne, într-un final, la ideea că o competitie internațională și incluzivă are loc într-un stat unde nu se respectă drepturile omului. Urmăriți documentarul FIFA Uncovered de pe Netflix. (Mihai Rotariu)

Alegerea Qatar-ului a fost o mizerie. Existau țări mai mari și cu tradiții mai frumoase din Orientul Mijlociu unde se putea organiza, dacă voiai să promovezi fotbalul acolo. Dar chiar așa pe față să dai Mondialul contra petrodolarilor este o prostie grandioasă care contravine ideii de sport și sportivitate în general. (Dan Mihăescu)

Cupa Mondială din Qatar, poate cea mai controversată din toate timpurile © IMAGO

Un lucru aleator pe care abia-l aștept este…

Oricât ai iubi sportul ăsta, un turneu final fără naționala României îl trăiești la intensitate mai scăzută. Încep să mă simt norocos că i-am prins pe ai noștri la două campionate mondiale. Pentru Mondialul ăsta, vor fi interesante de văzut bătăliile din mințile oamenilor: cât poți să treci cu vederea nenorocirile făcute de cei din Qatar și cât poți să te bucuri de fotbal? (Alex Avram)

O semifinală între Brazilia și Argentina, terminată cu scorul de 3-3 și decisă la penalty-uri, cu o panenka a lui Lionel Messi, după o ratare a lui Neymar. (Vlad Bogos)

Trebuie să spun că un duel direct între Brazilia și Argentina – foarte probabil în semifinale dacă traseele așteptate se respectă – este extrem de tentant. (Dan Dracea)

„Finala” din semifinală: Brazilia vs Argentina. (George Pîrcălabu)

Trent Alexander-Arnold marchează în finală lovitura liberă care aduce Angliei al doilea trofeu din istorie. Nu a spus nimeni cât de plauzibilă trebuie să fie acțiunea așteptată. (Mihai Rotariu)

Duelul națiunilor. Abia aștept să văd cum se descurcă olandezii, englezii sau nemții cu temperatura. Să văd jocul frumos al brazilienilor și al argentinienilor. Cum se va descurca Portugalia cu unul din cele mai puternice loturi cu care au venit vreodată. Înfrângerile la scor ale Qatarului și Arabiei Saudite. Grupele F, G și H vor fi extrem de interesante. În grupa B o să fie interesant din punct de vedere politic. (Dan Mihăescu)

Argentina – Brazilia la Campionatul Mondial? Yes, make it happen! © IMAGO

 

Toate articolele despre Cupa Mondială de pe Tackle.ro se găsesc aici.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *