Ne pregătim pentru a zecea rundă a sezonului de Premier League, o etapă în care intrăm cu 5 echipe în fruntea clasamentului, despărțite doar de un punct: Manchester City 20, Arsenal 20, Liverpool 20, Chelsea 19, Tottenham 19.

Vedem șase partide transmise în direct de televiziunile din România:

  1. Sunderland vs Arsenal, sâmbătă, de la 14:30, pe Eurosport 1. Arsenal e neînvinsă, în toate competițiile, de 15 meciuri, dar a remizat 0-0 acasă, cu Boro, etapa trecută, ratând șansa de a conduce clasamentul din Premier League. Xhaka e suspendat, Monreal, Cazorla și Walcott sunt incerți, dar Arsenal ar trebui să zdrobească un Sunderland care e singura echipă din primele 7 divizii engleze care n-a câștigat niciun meci în acest campionat. Asta trebuiau să facă băieții lui Wenger și runda trecută…
  2. Tottenham vs Leicester, sâmbătă, de la 17:00, pe Eurosport 1. Tottenham e singura echipă neînvinsă, cu cea mai bună apărare, dar care a înscris doar de două ori în ultimele 4 meciuri (două egaluri în campionat, o înfrângere în League Cup și un egal în Liga Campionilor). Leicester e campioana en-titre a Angliei, care speră în acest sezon să termine la mijlocul clasamentului intern, cu ochii pe primăvara europeană din Ligă, unde merge ceas. Un meci cu șanse mari de 0-0.
  3. Crystal Palace vs Liverpool, sâmbătă, de la 19:30, pe Eurosport 1. Benteke își înfruntă fosta echipă, pentru care a înscris de 10 ori sezonul trecut. La egalitate de puncte cu Manchester City și Arsenal, Liverpool arată ca o pretendentă la titlu în acest sezon, cu cel mai bun atac din campionat (20 de goluri în 9 partide, la egalitate cu Manchester City). Crystal Palace n-a mai câștigat de 3 runde și va trage tare pe teren propriu. Doar Puncheon e incert pentru Palace, Milner ar putea lipsi pentru Liverpool.
  4. Everton vs West Ham, duminică, de la 15:30, pe Dolce Sport 1. După un început excepțional de sezon, Everton n-a câștigat niciun meci de Premier League în Octombrie. De forma lui Lukaku (6 goluri în 9 meciuri) depind rezultatele echipei lui Koeman, însă în acest weekend, Caramelele întâlnesc o echipă care se apără foarte slab. West Ham a luat 17 goluri până acum, doar Hull (22) stă mai rău, însă vin după două victorii consecutive cu 1-0, ambele opera lui Dimitri Payet (pasator decisiv, la ambele goluri). Echipa lui Bilic e înfometată de puncte și îi va hărțui serios pe Jagielka, Williams, Coleman și Baines.
  5. Southampton vs Chelsea, duminică, de la 18:00, pe Dolce Sport 2. Southampton joacă din ce în ce mai bine în acest sezon, dar în meciurile cu echipele mari nu stă prea bine: două înfrângeri cu Manchester United și Arsenal, două egaluri cu Leicester și Manchester City. Chelsea vine cu un moral excelent, după 4-0 acasă cu United și a treia victorie consecutivă în campionat, după căderea din Septembrie, când au luat doar un punct (de la Swansea), pierzând cu Liverpool (1-2) și Arsenal (3-0). La un singur punct de trioul City-Arsenal-Liverpool, Conte pare că a înțeles ce înseamnă Premier League.
  6. Stoke vs Swansea, luni, de la 22:00, pe Eurosport 1. Echipa lui Mark Hughes caută al cincilea meci fără înfrângere și a treia victorie consecutivă, toți ochii fiind pe Joe Allen și Shaqiri, jucătorii ai căror goluri din ultima lună au tras pe Stoke peste linia retrogradării. Portarul Lee Grant (împrumutat din Championship, de la Derby County), debutant în Premier League la 33 de ani, este și el unul dintre artizanii revenirii Olarilor: are mai multe parade decât De Gea, Lloris, Cech, Curtois, Karius sau Claudio Bravo în ultimele 4 etape. Va fi un duel dur, tipic englezesc, pentru că Swansea vrea să țină contactul cu plutonul și să nu rămână prea mult timp vecină de clasament cu lanterna Sunderland.

Jucătorii de Fantasy Premier League pot face schimbări și transferuri până sâmbătă, 29 Octombrie, la 13:30, cu o oră înainte debutului de rundă.

Programul etapei

Sunderland vs Arsenal, sâmbătă, 14:30, Eurosport 1

Manchester United vs Burnley, sâmbătă, 17:00

Middlesbrough vs Bournemouth, sâmbătă, 17:00

Tottenham vs Leicester, sâmbătă, 17:00, Eurosport 1

Watford vs Hull, sâmbătă, 17:00

West Brom vs Manchester City, sâmbătă, 17:00

Crystal Palace vs Liverpool, sâmbătă, 19:30, Eurosport 1

Everton vs West Ham, duminică, 15:30, Dolce Sport 1

Southamtpon vs Chelsea, duminică, 18:00, Dolce Sport 2

Stoke vs Swansea, luni, 22:00, Eurosport 1

Urmăriți conturile noastre de Twitter și Facebook, unde vom avea update-uri pe tot parcursul etapei!

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.