După o pauză internațională din care echipele ce se bat la titlu sunt mai degrabă avariate de micile accidentări ale unor jucători cheie, Premier League revine cu un derby de tradiție: Manchester United vs Arsenal. Deplasări interesante pentru Liverpool, Chelsea și Manchester City, un derby londonez pe White Hart Lane și un duel extrem de interesant din subsolul clasamentului, asta avem în meniu!

Cinci partide vom putea vedea la televiziunile din România:

  1. Manchester United vs Arsenal, sâmbătă, 14:30, Eurosport 1. Unul dintre marile derby-uri ale campionatului englez, cu o istorie de pest 120 de ani, deschide runda. De la retragerea lui Sir Alex Ferguson, United n-a mai terminat niciun sezon de Premier League deasupra lui Arsenal în clasament și pare că și în acest an Tunarii își găsesc mai ușor golurile și punctele. Wenger nu-l va avea pe disponibil pe Bellerin (proaspăt accidentat la naționala Spaniei, lipsește aproximativ o lună) și nici Cazorla nu va reveni după accidentare, însă poate alinia un prim 11 cu Ozil, Sanchez (care se pare că va juca, în ciuda unor zvonuri de accidentare la naționala chiliană), Walcott, Ramsey și Xhaka care să domine diavolii lui Mourinho. La United lipsește Zlatan Ibrahimovic (suspendat), Valencia, Bailly și Smalling (toți accidentați), ceea ce înseamnă o formulă de apărare încropită și un atac în care vioara întâi va fi Marcus Rashford, susținut de Wayne Rooney. Cum United n-a luat decât un punct în derby-urile de până acum (5-0 încasat de la Chelsea, 2-1 de la Manchester City), e greu de crezut că pot obține mai mult decât o remiză nulă, chiar pe Old Trafford.
  2. Southampton vs Liverpool, sâmbătă, 17:00, Eurosport 1. Liderul merge la Southamtpon cu două indisponibiltăți majore: Lallana are șanse mici să joace după ce a ieșit accidentat în remiza Angliei cu Spania (2-2), iar Coutinho, pe lângă lungile zboruri către America de Sud, e lovit și el (momentan e dat ca incert). Probabil că Sturride va intra titular în atac, iar Cormoranii n-ar trebui să aibă probleme mari cu Sfinții, care n-au mai câștigat de o lună în Premier Leaugue.
  3. Tottenham vs West Ham, sâmbătă, 19:30, Eurosport 1. Un derby londonez care opune cea mai bună apărare din campionat (6 goluri în 11 meciuri au primit Spurs!) unuia dintre atacurile slabe din Premier League (11 goluri în 11 meciuri a înscris West Ham). Cu Harry Kane revenit ca vârf al echipei, Spurs ar trebui să poată învinge, pe White Hart Lane, echipa lui Bilic.
  4. Middlesbrough vs Chelsea, duminică, 18:00, Dolce Sport 2. Chelsea arată foarte bine după 16 goluri înscrise în ultimele 5, fără a primi niciunul. Costa e golgeterul Premier League, Hazard a adunat cele mai mult puncte la Fantasy (7 goluri înscrise, 3 assist-uri), Marcos Alonso și Kante parcă joacă de o viață acolo, Pedro a înviat, Conte pare că abia se încălzește. Boro n-a mai piedut de o lună, dar tot la un punct de retrogradare se află.
  5. West Brom vs Burnley, luni, 22:00, Eurosport 1. Puține meciuri de Premier League promit atât de puțin precum un West Brom vs Burnley într-o seară de luni. Sunt două echipe despărțite de doar un punct în clasament, cu o mentalitate de joc englezească și cam aceleași statistici în primul sfert al sezonului. Jucători de urmărit? Matt Phillips de la West Brom și Sam Vokes de la Burnley, ambii cu gol și assist în etapa precentă.

Jucătorii de Fantasy Premier League pot face schimbări și transferuri până sâmbătă, 19 Noiembrie, la ora 13:30, cu o oră înainte debutului de etapă.

Programul etapei

Manchester United vs Arsenal, sâmbătă, 14:30, Eurosport 1

Crystal Palace vs Manchester City, sâmbătă, 17:00

Everton vs Swansea, sâmbătă, 17:00

Southampton vs Liverpool, sâmbătă, 17:00, Eurosport 1

Stoke vs Bournemouth, sâmbătă, 17:00

Sunderland vs Hull, sâmbătă, 17:00

Watford vs Leicester, sâmbătă, 17:00

Tottenham vs West Ham, sâmbătă, 19:30, Eurosport 1

Middlesbrough vs Chelsea, duminică, 18:00, Dolce Sport 2

West Brom vs Burnley, luni, 22:00, Eurosport 1

Urmăriți conturile noastre de Twitter și Facebook, unde vom avea update-uri pe tot parcursul etapei!