Runda a șaptea din Premier League opune singurele două echipe încă neînvinse, într-un derby de duminică după-amiază pe care se vor face calcule de titlu. Chelsea, West Ham și Everton sunt datoare suporterilor, iar lanterna Sunderland caută prima victorie, acasă cu West Brom.

Iată programul transmisiunilor de la televiziunile românești:

  1. Everton vs Crystal Palace, vineri, de la 22:00, pe Eurosport 1. După surprinzătoarea cădere din runda trecută, când băieții lui Koeman au încasat prima înfrângere din noul sezon, de la Bournemouth, la revenirea pe Mersyside așteptările fanilor sunt clare: victoria împotriva lui Crystal Palace. Scenariul e plauzibil, dacă ne gândim că dorința de revanșă față de suporteri a Caramelelor ar putea întâlni o stare de comfort a echipei lui Pardew după trei victorii consecutive, toate cu echipe de sub locul 15 în Premier League: Middlesbrough, Stoke și Sunderland (meci întors de la 2-0 la 2-3 în ultimele 30 de minute).
  2. Swansea vs Liverpool, sâmbătă, de la 14:30, pe Eurosport 1. Liverpool a dat 16 goluri în primele 6 meciuri, în care a întâlnit pe Arsenal, Tottenham și ultimele două campioane ale Angliei (Chelsea și Leicester). De partea cealaltă, Guidolin are toate șansele să fie la ultimul meci la Swansea. După pierderile lui Ashley Williams și Andre Ayew și investiții în compensație, de 32 de milioane de Lire, Swansea are 4 puncte până acum, cei drept cu un program de început foarte greu (Chelsea, Leicester și Manchester City). Dacă există un 2 solist în această etapă, aici ar trebui să fie.
  3. Hull vs Chelsea, sâmbătă, de la 17:00, pe Eurosport 1. Chelsea n-a mai câștigat de 3 runde, Hull de 4. Căderea lui Chelsea a coincis cu o formă slabă a lui Hazard, probabil că acolo e cheia jocului echipei lui Conte, pentru că Diego Costa e golgeterul campionatului până acum, cu 5 goluri, alături de Aguero și Antonio.
  4. Manchester United vs Stoke, duminică, de la 14:00, pe Dolce Sport 3. După entuziasmanta victorie cu Leicester din etapa trecută, United o primește acasă pe una dintre dezamăgirile ligii: Stoke City. Să fie nevoia de puncte a Olarilor suficientă cât să producă o surpriză pe Old Trafford? De 3 ani n-au mai piedut diavolii puncte, acasă, cu Stoke.
  5. Tottenham vs Manchester City, duminică, de la 16:15, pe Dolce Sport 2. Derby-ul etapei se joacă pe White Hart Lane, între singurele două echipe neînvinse din Premier League. Coreeanul Son de la Spurs, revenit parcă de nicăieri, cu 5 goluri în ultimele 4 meciuri, l-a înlocuit pe Harry Kane ca principala armă a lui Pochettino, aducând și prima victorie în Liga Campionilor, cu CSKA Moscova. City, cu maxim de puncte în campionat, a făcut un spectaculos 3-3 cu Celtic-ul lui Brendan Rodgers, complicându-și puțin propriile calcule în grupa de UCL în care urmează să joace cu Barcelona. Dacă Spurs se vor bate la titlu în acest sezon, acesta e meciul în care trebuie s-o arate.

Jucătorii de Fantasy Premier League pot face schimbări și transferuri până vineri, 30 Septembrie, la ora 21:00, cu o oră înaintea fluierului de start al primului meci al rundei.

Urmăriți articolul nostru live pentru etapa a șaptea, dar și conturile de Twitter și Facebook, unde vom avea echipele de start cu o oră înaintea fiecărui meci și toate știrile importante pe întreg parcursul rundei!

Programul etapei

Everton – Crystal Palace, vineri, 22:00, Eurosport 1

Swansea – Liverpool, sâmbătă, 14:30, Eurosport 1

Hull – Chelsea, sâmbătă, 17:00, Eurosport 1

Sunderland – West Brom, sâmbătă, 17:00

Watford – Bournemouth, sâmbătă, 17:00

West Ham – Middlesbrough, sâmbătă, 17:00

Manchester United – Stoke, duminică, 14:00, Dolce Sport 3

Leicester – Southampton, duminică 16:15

Tottenham – Manchester City, duminică, 16:15, Dolce Sport 2

Burnley – Arsenal, duminică 18:30

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.