După o pauză internațională din care naționala Angliei, cu Gareth Southgate selecționer interimar, a adunat 4 puncte (3 de la Malta și unul din Slovenia), Premier League revine cu unul dintre marile derby-uri ale Angliei: Liverpool vs Manchester United.

Șase meciuri vor fi transmise de televiziunile din România:

  1. Chelsea vs Leicester, sâmbătă, de la 14:30, în direct pe Eurosport 1. Ultimele două campioane ale Angliei se ciocnesc în debutul etapei, cu ambiții complet diferite față de cele din sezonul precedent. Atunci, vulpile au învins campiona en-titre pe King Power stadium în Decembrie, când „gluma” din Leicester se îngroșa serios, iar meciul retur a fost 1-1, în ultima etapă, cu oamenii lui Ranieri deja campioni. Va fi un duel tare interesant al singurilor manageri italieni rămași în Premier League.
  2. Manchester City vs Everton, sâmbătă, de la 17:00, în direct pe Eurosport 1. După înfrângerea cu Spurs din runda a șaptea, e greu de crezut că Guardiola va mai greși, chiar și fără De Bruyne, Kompany, Sagna și, posibil, Sterling (toți accidentați). De mai bine de 3 ani n-a mai câștigat Everton un meci de Premier League împotriva lui City. McCarthy e indisponibil, iar incerți rămân Baines, Jagielka și Lukaku (car e a jucat 82 de minute cu Bosnia în preliminariile Campionatului Mondial, pe 7 Octombrie, cu gol chiar).
  3. Crystal Palace vs West Ham, sâmbătă, de la 19:30, în direct pe Eurosport 1. Duelul echipelor care s-au bătut în vară pentru Benteke le găsește în poziții complet diferite în campionat, față de așteptări. Palace-ul lui Alan Pardew e pe 8, neînvinsă în ultimele 5 meciuri, pe când West Ham-ul lui Bilic suferă, pe 18, cu un singur punct din ultimele 5 (etapa trecută, cu Midlesbrough). Bilic își joacă una dintre ultimele șanse la a rămâne antrenorul Ciocănarilor.
  4. Middlesbrough vs Watford, duminică, de la 15:30, în direct pe Dolce Sport 3. De 4 ani n-a mai învins Middlesbrough pe Watford, ultima oară s-a întâmplat în Championship.
  5. Southampton vs Burnley, duminică, de la 18:00, pe Dolce Sport 2.
  6. Liverpool vs Manchester United, luni, de la 22:00, pe Eurosport 1. De 122 de ani se joacă derby-ul și, 224 de meciuri mai târziu, s-a ajuns la Klopp vs Mourinho, într-un moment când cele două cluburi își inversează rolurile tradiționale din Premier League. Jocul cormoranilor e, uneori, entuziasmant, cel mai bun atac din ligă (alături de cel al lui City) a înscris de 18 ori în 7 meciuri și, de la instalarea neamțului pe bancă, niciun alt club n-a marcat mai mult în Anglia. United a investit mult să iasă din criza produsă de golul lăsat de Ferguson, pe care, deocamdată, nimeni nu poate măcar să-l substituie temporar. S-a jucat și fotbal în tricoul diavolilor în acest sezon, dar încă prea puțin pentru titlul. Nici nu contează pe ce poziții stau Liverpool și Manchester United înainte de derby, nu?

Jucătorii de Fantasy Premier League pot face schimbări și transferuri până sâmbătă, 15 Octombrie, la 13:30, cu o oră înainte debutului de rundă de pe Stamford Bridge.

Urmăriți conturile de Twitter și Facebook, unde vom avea echipele de start cu o oră înaintea fiecărui meci și toate știrile importante pe întreg parcursul rundei!

Programul etapei

Chelsea – Leicester, sâmbătă, 14:30, Eurosport 1

Arsenal – Swansea, sâmbătă, 17:00

Bournemouth – Hull, sâmbătă, 17:00

Manchester City – Everton, sâmbătă, 17:00, Eurosport 1

Stoke – Sunderland, sâmbătă, 17:00

Crystal Palace – West Ham, sâmbătă, 19:30, Eurosport 1

West Brom – Tottenham, sâmbătă, 17:00

Middlesbrough – Watford, duminică, 15:30, Dolce Sport 3

Southampton – Burnley, duminică, 18:00, Dolce Sport 2

Liverpool – Manchester United, luni, 22:00, Eurosport 1

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.