Previziuni din presezon: Leicester. La porțile Big 6

Într-un mod destul de amuzant, pentru fanii fotbalului cu puțină memorie, prima amintire legată de Leicester City vine atunci când auzi un comentator ce strigă Deeeneyyyyyyyyyyy. Îl vezi pe Anthony Knockaert cu mâinile în cap și te gândești că ai dat scroll la un meme în care Harry Kane făcea tușa pentru vulpi. Revii la sentimente mai bune și, parcă și tu ai fi tras din prima, la pasa lui Mahrez din meciul cu Liverpool, iar pe Huth nu l-ai fi lăsat să plece chiar așa ușor.

Lăsând detaliile la o parte, toți ne aducem aminte de Leicester în 2015/2016. Au ieșit campioni complet meritat, au creat un precedent deloc periculos și au oferit tuturor suporterilor o poveste cu care să se bucure că au fost contemporani.

Tot ce trebuie să știi despre noul sezon din Premier League, găsești în seria Previziuni din presezon.

Leicester 2018/19

10 – ZE-CE – este numarul magic pentru Leicester. Din lotul care a scris istorie în 2016, doar 6 jucători constanți au mai rămas, Schmeichel, Morgan, Fuchs, Andy King, Albrighton și Vardy. Lor li se adaugă alți 4 fotbaliști ce au făcut duș în vestiarul campionilor la momentul potrivit, Chilwell, Amarty, Matty James și Demarai Gray.

2018/2019 a însemnat despărțirea de încă 2 nume decisive, Okazaki și Simpson, iar în momentul acesta cred că toți ne așteptăm la încă 2-3 maziliri la final de sezon, sau mai devreme.

După confirmarea lui Tielemans ca record de transfer, vulpile au găsit cotețul lăsat deschis de Rafa Benitez și l-au furat pe spaniolul Ayoze Perez, penultimul supraviețuitor al unei echipe în care se regăseau în urmă cu 5 ani Fabricio Coloccini, Stevie Taylor sau colonia franceză cu Obertan, Cabella și Sissoko.

Presezon

Așa cum deja am învățat în urma cantonamentelor de la Kaprun sau a celor din Scoția, unde Dinamo bate tot, meciurile amicale nu au nicio relevanță. Las însă rezultatele mai jos pentru a vă aduce aminte că Stoke încă mai există, iar Bojan tot la ei joacă. Mai este un meci cu Atalanta de disputat, dar din cauza deadline-ului draconic impus de admini, nu pot înșira și a 6-a partidă pe care Leicester nu o pierde.

  • Scunthorpe 0-1 Leicester
  • Cheltenham 1-2 Leicester
  • Cambridge 0-3 Leicester
  • Stoke 1-2 Leicester
  • Rotherham 2-2 Leicester

Leicester 2019/20

Dacă vorbeam acum 4 ani, mergeam pe principiul Dida-Cafu-Nesta-Stam-Maldini, iar titularilor de la Leicester puteam să le dăm numere de la 1 la 11 că oricum nu se schimbau. În prezent, o să vă trec o echipă tip în care să nu aveți încredere, pentru că accidentări, transferuri, nuggets în mașină after a night out și evident, chat shit get bangged.

4-1-4-1: Schmeichel – Pereira, Morgan, Evans, Chilwell – Ndidi – Maddison, Tielemans, Albrighton, Ayoze Perez – Vardy.

FPL picks: Pereira, Chilwell, Maddison, Tielemans, Ayoze.

NU IHEANACHO. NICIOADATĂ IHEANACHO!

Citește și Top 10 cei mai scumpi fundași din istoria fotbalului

Chiar înainte de publicarea acestor rânduri, Ed Woodward a ieșit din tort la United la braț cu cel mai scump fundaș al momentului, nimeni altul decât Harry Maguire (80 mil. de lire + bonusuri). Leicester a cedat în cele din urmă rațiunilor financiare și dorinței jucătorului. Rămâne să ne lămurim în ce orgradă pică următoarea piesă de domino pentru vulpi. Să fie oare Dunk de la Brighton, Ake de la Bournemouth sau vreun necunoscut din League One, ochit de această ‘făptură minunată’ Brendan Rodgers?

Predicție 2019/20

Sezonul 2019/2020 o să fie cu siguranță cântecul de vulpe pentru căpitanul Wes Morgan, pentru austriacul Christian Fuchs, dar sperăm noi, nu și pentru Jamie Vardy.

Voi încheia această previziune cu un loc în top 8 pentru Leicester și cu o mică mare rugăminte. Căutați o modalitate de a face rost de autobiografia lui Vardy și citiți cartea cu pauze. După fiecare episod povestit de acesta priviți pe YouTube secvențele din realitate. Uneori creierul va procesa ceva mai mult, dar în alte pasaje nu veți avea suficientă imaginație pentru a vizualiza totul exact așa cum s-a întâmplat.

Pe Leicester încă nu am văzut-o în realitate, însă dacă vreți să citiți despre Dynamo Dresden, Widzew Lodz sau Brentford, dați câteva search-uri pe blogul meu andreiotineanu.com. Like-urile la poze cu stadionul din Bușteni sau cu pirotehnia ce se dă în liga a 3-a din Grecia se primesc pe pagina de facebook Romanian Groundhopper. Iar cum instagramul este the big thing, mă găsiți la @andreiotineanu.

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail.
  2. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm sau pe Google Podcasts.
Show CommentsClose Comments

Leave a comment