Seth Godin scria că să faci business doar din experiența anterioară și privind statistici e ca și cum ai conduce mașina privind doar în oglinda retrovizoare. Un truism, desigur, dar se potrivește perfect și pronosticurilor pentru nebunia numită Premier League. Oricât de informate ar fi previziunile, oricâte date sunt schingiuite pentru a da o predicție, fotbalul din prima ligă engleză pur și simplu nu poate fi normat și cam de asta suntem cu toții aici. 🙂

Un singur punct au obținut echipele de pe podiumul sezonului trecut în prima etapă a noii stagiuni.

Principala candidată la retrogradare, Hull City, o echipă rămasă fără manager cu 3 săptămâni și cu 16 jucători valizi, a bătut campioana Leicester City. Diomade debutează în Premier League cu un gol din foarfecă, victorie pentru Mike Phelan la primul meci pe bancă în Premier. Poveste, nu alta! Câteva observații ”la cald” după primul meci al campioanei Leicester, surprinse de Robert Rus:

 • Joc de pase extrem de modest. Chiar dacă nici sezonul trecut nu au avut posesie, parcă totuși aveau o construcție mai legată decât ce am văzut azi;
 • Vardy absolut penibil, 3 ocazii mari ratate în prima repriză, printre care un luft în mijlocul careului și o ratare cu jumătate de poartă goală.
 • Mahrez a părut dezinteresat, cred că își dorește sș plece de la echipă.
 • Fundașul Hernandez parcă e din alt film, transfer ratat în opinia mea, nu l-aș vedea titular nici la Burnley. Sau poate l-au luat special ca executant de auturi din banda dreaptă.
 • Cu centrul mijlocului format din King și Drinkwater nu poți emite nicio pretenție.
 • Apărarea catastrofală la fazele fixe, degringoladă, oameni scăpați din marcaj. Practic, la fiecare corner Hull a creat pericol.
 • Singurul mare plus este Musa, un jucător cu o viteză excepțională. Mă astept să fie un jucator de bază in acest sezon și cred că va fi golgeterul echipei.
 • Mi-a placut și Demaray Gray, foarte implicat în joc, cere mingea, are viteză și intră în combinații. Nu cred că Albrighton va reuși să îi ia fața la titularizare în acest sezon.
 • Chiar dacă e devreme pentru pronosticuri, la cum s-au prezentat în prima rundă, nu îi vad pe Leicester în top 10.
 • Despre Hull nu ar fi prea multe de zis. O echipă rudimentară, care își știe limitele și nici ei nu cred că se așteptau la acest rezultat pozitiv. Orice echipă din Big Four ar fi câștigat la minim 3 goluri diferență pe KC Stadium. Chiar și cu acest succes, fără 4-5 achiziții în această vară, nu văd cum ar putea evita retrogadarea.

Zlatan debuteză cu un gol de la 30 de metri, după ce The Juan and Only și Rooney rezolvaseră deja meciul pentru United.

Pep a început prin a fi Pep. Silva tras mai jos decât joacă de obicei, alături de Fernandinho, cred că vor face un cuplu excelent în fața apărării. Kolarov fundaș central? Normal, e Guardiola. Sunt cumva entuziasmat să văd cum va transforma pe City, chiar dacă mă tem de vecinii noștri cei gălăgioși.

Am văzut rezumatul extins la Everton vs Spurs și am câteva observații:

 • Atât de slab e Niasse încât Koeman a preferat să-l joace pe Deulofeu vârf, iar senegalezul n-a prins nici banca (nu am citit să fie accidentat).
 • M-am uitat puțin pe statisticile lui Idrissa Gueye, cam șerif în acest meci, cred că Everton a făcut o afacere excelentă cu el.
 • Cred că devin fan Koeman, omul are impact peste tot unde merge, iar la Everton nu are cel mai puternic lot posibil, poate chiar sub cel de la Southampton (cu excepția lui Lukaku). Are de muncă pe apărare, dar cred că va ridica acest club spre locurile 5-7, în luptă pentru Europa. Arsenal ar avea un successor excelent pentru Wenger dacă ar fi nevoie în 2-3 ani.
 • Spurs mi-au părut puțin obosiți sau încă n-au intrat în ghete bine, overall nu mi-aș face griji, sunt un grup care mai are de crescut împreună. Jansenn, not bad at all, dar Harry Kane zero șuturi spre poartă? Nu are cum să rămână așa.

Liverpool și Arsenal joacă un derby care e deja candidat la meciul sezonului, încă din prima etapă. Countinho a livrat o lovitură liberă perfectă, imparabilă, iar Mane l-a trimis pe Wenger la piața de transferuri cu o fază în care s-a dovedit a fi fotbalist de Liverpool. De remarcat că fără cel mai bun Ozil și Giroud, Arsenal înscrie 3 goluri, ce-i drept nu celei mai strălucite apărări, dar totuși forța aceste echipe e impresionantă. Nu poți să nu te întrebi ce ar putea face Arsenal cu un Wenger mai flexibil propriilor principii.

Am avut și primul derby londonez, în care Conte l-a învins pe Bilic, anunțând că sezonul trecut a fost doar o greșeală strategică pe care Chelsea a îndreptat-o.

We’re back in business, loving it already!

Mai jos aveți rezultatele primei runde și clasamentul.

[matches league_id=1 mode=all]

[standings league_id=1 template=compact logo=true]

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.