Pe Britannia Stadium, în față a 27.000 de spectatori, Stoke City spera să demonteze măcar o rotiță din mașinăria de fotbal de posesie pe care Pep Guardiola o construiește la Manchester City. Managerului olarilor, Mark Hughes, îi lipsea omul care înscrisese în primul meci al sezonului, elvețiano-kosovarul Xherdan Shaqiri, accidentat în egalul cu Middlesbrough, iar Guardiola nu l-a avut pe căpitanul din centrul apărării, Vincent Kompany.

Echipele de start:

Stoke (4-5-1): Given; Bardsley, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Imbula (’72 Walters), Whelan; Bojan, Allen, Arnautovic (’88 Sobhi) –  Diouf.

Manchester City (4-1-4-1): – Caballero – Zabaleta (C), Kolarov, Stones, Otamendi – Fernandinho – Navas (’69 Nolito), Silva, Sterling, De Bruyne (’88 Fabian Delph) – Aguero (’83 Iheanacho).

Momentul maxim de tensiune a venit în minutul 26, când Shawcross îl trage de braț pe Otamendi în careul lui Stoke, la un corner al cetățenilor. Mike Dean fluieră și arată punctul de la 11 metri. După cele două penalty-uri ratata cu Steaua în preliminariile Ligii, toată lumea se întreba dacă tot Aguero va executa, dar argentinianul respiră adânc și trage în dreapta veteranului Shay Given, care plecase pe stânga. 0-1.

Cronica meciului se poate opri aici, pentru că nu sunt multe de povestit.  0-2 până la pauză, tot Aguero la finalizare dintre Whelan și Wollscheid, după o lovitură liberă perfect centrată de De Bruyne.

Imediat după pauză are loc o fază comică: Shawcross (1.91m) e faultat în careu de micuțul Sterling (1.70m). Bojan bate penalty-ul și e 1-2. Meciul devine o rutină obositoare, City exersează pase, Stoke încearcă să riposteze pe contre, dar Nolito înscrie de două ori pe final într-o victorie fără dubii pentru cetățeni.

În afară de golul lui Bojan, la Stoke mai amintim doar debutul egipteanului de 19 ani Ramadan Sobhi, unul dintre cele două transferuri importante de vara asta (4.25 milioane de Lire, venit din prima ligă egipteană), alături de galezul Joe Allen de la Liverpool.

Manchester City a avut 66% posesie în acest meci, deci cu 34% mai puțină decât își dorește Guardiola. 4 goluri din 6 mingi trimise pe poartă, o victorie fără istorie, genul de cărămidă așezată la temelia titului pe care-l țintește jumătatea albastră a Manchesterului. Pe 10 Septembrie, după pauza de meciuri internaționale, City merge pe Old Trafford. Acolo se va juca altceva.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.