Suporterii lui Sunderland au avut o vară ca un carusel. După bucuria salvării de la retrogradare pe finalul sezonului trecut, cu Sam Allardyce, a venit debarcarea managerului pentru rolul de selecționer al Angliei. Înlocuitorul, David Moyes, a început prin a transfera toți jucătorii care n-aveau loc la Manchester United (doar pe Schweinsteiger nu și l-a permis), în cursa pentru înarmare din noul sezon. Adversarul din a doua rundă, Middlesbrough, tocmai a promovat cu Aitor Karanka pe bancă.

Echipele de start:

Sunderland (5-2-3): Mannone – van Aanholt, Djiliobodji, O’Shea, McNair, Love – Rodwell, Gooch-  Watmore, Januzaj, Defoe.

Middlesbrough (3-5-2): Guzan – Barragan, Friend, Gibson – Nsue, Downing, Ramirez, Clayton, Forshaw – Stuani, Negredo.

Intrat în poartă în locul accidentatului Valdes (care nu se anunță să lipsească prea mult, probabil că va reveni runda următoare), americanul Brad Guzan începe primul meci pentru Middlesbrough cu emoții la atacurile lui Sunderland. Januzaj pare să fie în meci și cu chef să-i mulțumească lui David Moyes că are ocazia să joace fotbal, dar golul nu apare.

Boro sunt cei care deschid tabela. Negredo preia la mijloc, Stuani se lansează într-un sprint spre careu, învăluit de Nsue care țintește banda. Mingea vine lin la Stuani și argentinianul înscrie un gol superb, de la 25 de metri cu o traiectorie imposibil de atins de către Mannone. 0-1, după 13 minute.

Januzaj se zbate, dar tot Middlesbrough e la controlul meciului și, după golul anulat al lui Defoe (offsaid), când toată lumea aștepta pauza, fotbalul se arată din nou pe Stadium of Light. Forshaw combină cu Ramirez și-l angajează pe Negredo în careu care, din poziție de șut, pasează în careul de 6 metri. Stuani e acolo, pune latul pentru 2-0.

A doua repriză aduce un pressing sus al pisicilor negre, posesie și multe șuturi pe poartă, dar scorul avea să rămână 2-0 până la final. Două goluri înscrise de Boro din 3 șuturi pe poartă, procentaj 100% pentru argentinianul Stuani.

Sunderland rămâne fără puncte în noul sezon, iar analiștii prezic o retrogradare. În ultimii patru ani au terminat mereu la limită peste linie, nu cred că acest sezon va fi diferit.

Middlesbrough face patru puncte și Karanka pare să fie stăpân pe costumul de manager de Premier League. Stofa e de la Real Madrid și cei 8 ani de muncă de selecționer pentru Spania U-16 și ca asistent al lui Mourinho la Real se văd în bazele solide pe care construiește viitorul lui Boro pe scena mare a fotbalului englez.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.