Opt echipe au rămas în lupta pentru titlul de campioană europeană. După ce surprizele nu s-au lăsat așteptate în faza optimilor de finală, sferturile încep astăzi cu primele două meciuri.

Jumătate dintre principalele favorite la câștigarea turneului au plecat acasă în optimile de finală, cu înfrângeri pentru campioana mondială Franța, campioana europeană Portugalia, dar și Germania sau Țările de Jos.

După victoria în fața Germaniei, Anglia este cotată drept echipa cu cele mai mari șanse de victorie acum, conform bookmakerilor Betfair (cotă 2.88).

Englezii sunt ajutați și de un traseu relativ ușor până într-o eventuală finală. Anglia trebuie să învingă pe Ucraina și apoi pe câștigătoarea dintre Cehia și Danemarca pentru a bifa prima finală europeană din istoria ei. Danezii (10.0) au și ei șansa lor să câștige titlul într-un scenariu extrem de improbabil după ce au fost învinși în primele două meciuri din grupe.

Pe partea cealaltă de tablou, oricare dintre Spania (4.2), Italia (5.0) și Belgia (7.5) ar putea să ajungă în finală. Italienii și belgienii se vor înfrunta chiar în sferturile de finală, în timp ce sarcina Spaniei în fața Elveției pare la prima vedere mai ușoară.

Ronaldo golgheter, Sterling jucătorul turneului?

Clasamentul golgheterilor este la rândul său foarte disputat. Grație reușitelor sale din faza grupelor, Cristiano Ronaldo conduce, cu 5 goluri, iar specialiștii Betfair sunt de părere că portughezul are șanse bune să rămână în frunte la acest capitol (cotă 2.25). Cehul Patrick Schick (5.0) este cel mai bun marcator rămas în competiție, cu 4 goluri, și îl poate egala pe Ronaldo dacă înscrie în sferturile de finală. Ceilalți doi candidați realiști la titlu sunt Romelu Lukaku (5.0) și Raheem Sterling (7.0), ambii având deja 3 goluri marcate.

Sterling (7.0) și Lukaku (8.5) sunt candidații principali și în ce privește „Jucătorul turneului”. Dat fiind că nu mulți jucători au impresionat cu adevărat la Euro 2020 până acum, oportunitatea rămâne deschisă și pentru outsideri precum Simon Kjaer (9.5), Leonardo Spinazzola (15.0) sau Sergio Busquets (15.0). Cert este că sferturile de finală vor face opțiunile mai clare, în funcție de rezultatele de care vom avea parte.

Nu în ultimul rând, Ferran Torres (4.0), Pedri (4.33) sau Gianluigi Donnarumma (4.33) sunt favoriți pentru titlul de „Jucător tânăr al turneului”.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *