Premier League va anunța joi programul sezonului 2022-2023. Prima etapă va fi în weekend-ul cu 6-7 august, iar sezonul va lua o pauză pe durata campionatului mondial de fotbal din Qatar.

Între timp, cluburile muncesc de zor pentru noul sezon, iar suporterii britanici se pregătesc să facă un nou efort financiar pentru a-și vedea pe viu echipele favorite. Dacă la meciurile din deplasare Premier League a decis să păstreze regula conform căreia pentru fanii echipei oaspete un bilet la meciurile din deplasare nu poate costa mai mult de 30 de lire, nu la fel de accesibile sunt biletele la meciurile de acasă și abonamentele pentru un sezon.

Bloomberg a făcut recent un raport al costurilor unui abonament (season ticket) la meciurile de acasă pentru cluburile din prima divizie engleză. Din cele 20 de echipe care vor evolua în Premier League în sezonul viitor, 11 cluburi au crescut prețul abonamentului din cea mai scumpă categorie, iar 9 au mărit prețurile pentru cea mai ieftină categorie.

Numărul de cluburi care au mărit prețurile abonamentelor sunt mai mari decât un urmă cu un an, când doar șase echipe au crescut costurile abonamentelor pe fondul incertitudinii legate de Covid-19. Doar opt cluburi au ales să-și ”înghețe” prețurile pentru categoria I de abonamente pentru anul viitor.

Costurile unui abonament categoria I  la cluburile din Premier League în sezonul viitor și costul din sezoanele precedente:

sursa: bloomberg.com

 

Tottenham Hotspur vinde cel mai scump abonament din Anglia (un motiv în plus pentru prețul piperat ar putea fi superbul nou stadion de 62.850 de locuri), un loc asigurat la meciurile de acasă din sezonul viitor costând 2.025 de lire sterline.  Deși Spurs nu a modificat prețurile pentru această categorie, cei de la Bloomberg spun că pe un rezident din London Borough of Haringey din nordul capitalei l-ar costa 90% din salariul mediu lunar. Până și cea mai ieftină variantă de abonament (807 de lire sterline) face cam o aproape o treime din salariul lunar al suporterilor locali.

Tot din nordul Londrei vin cele mai scumpe prețuri pentru o altă categorie de abonamente. Arsenal e fruntașă la capitolul prețurilor pentru categoria cea mai ieftină de season tickets.

Care-i faza cu categoriile de abonamente? Prețul unui abonament e încadrat într-o categorie mai ieftină cu cât locul de pe stadion e considerat într-o zonă mai îndepărtată de gazon sau cu un confort redus.

Costurile unui abonament la cea mai ieftină categorie la cluburile din Premier League în sezonul viitor și costul din sezoanele precedente:

sursa: bloomberg.com

 

Aston Villa e clubul care a înregistrat cea mai mare creștere pentru abonamentele din categoria cea mai ieftină, urcând prețurile cu 38% până la 531 de lire sterline.  În același timp, trebuie menționate Manchester United, Liverpool și Bournemouth, acestea fiind singurele cluburi care vor evoua în Premier League în sezonul viitor și care nu au mărit costurile unui season ticket din categoriile menționate mai sus în ultimii trei ani. De asemenea, la ora la care cei de la Bloomberg au făcut analiza, Chelsea nu publicase oferta pentru noul sezon.

surse: Over Half of Premier League Clubs Are Raising Top Ticket Prices – Bloomberg;

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Alex works in the IT Industry, he's an avid reader who likes to find beauty in football. He supports Arsenal FC. Based in Iasi, Romania, he's a coffee lover and a fan of almost everything that has a guitar and a British accent. @alexxx_avr.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *