Serie A ne-a oferit în acest week-end o nouă etapă plină de surprize, cum de altfel echipele din cizmă ne-au obișnuit în ultima vreme. În unele partide am avut parte chiar și de spectacol, la Florența și la Napoli marcându-se câte 5, respectiv 4 goluri. Să le luăm pe rând și să vedem ce s-a întâmplat în Serie A, etapa 22.

Rezultate și marcatori în Serie A, etapa 22

AS Roma – Sampdoria 0-1
AC Milan – Lazio 2-1
Crotone – Cagliari 1-1
Fiorentina – Verona 1-4
Genoa – Udinese 0-1
Napoli – Bologna 3-1
Torino – Benevento 3-0
Spal – Inter 1-1
Chievo – Juventus 0-2
Sassuolo – Atalanta 0-3

Începem cu echipele din fruntea clasamentului, Napoli și Juventus, cele două purtând o luptă la baionetă pentru Scudetto. ”Bătrâna Doamnă” s-a instalat sâmbătă în fotoliul de lider, după victoria în fața lui Chievo, într-o o partidă dificilă, simplificată însă de dubla eliminare din tabăra gazdelor, care au evoluat mai bine de o jumătate de oră cu doi oameni în minus. Partida s-a rupt, iar Khedira și Higuain au semnat golurile izbăvitoare.

Doar 16 ore au stat elevii lui Allegri pe primul loc, urmând ca a doua zi Vezuviul să erupă, turnând lavă peste oaspeții din Bologna. Deși Palacio a deschis scorul în secunda 18, napoletanii și-au revenit și după doar 5 minute au egalat. Apoi lucrurile și-au intrat pe făgașul normal, Mertens reușind o dublă închizând astfel tabela la 3-1. În urma acestor rezultate cele două grupări sunt despărțite doar de un punct în clasament și orice pas greșit al uneia dintre combatante are potențialul de a fi fatal.

La Milano, ”diavolii” au primit vizita celui mai prolific atac din Serie A, dar care nu s-a putut baza pe vârful său de lance, Ciro Immobile. Prima repriză a aparținut rossonerilor care au intrat la cabine în avantaj, scor 2-1. În partea secundă lazialii au forțat, s-au dus cu toate compartimentele peste adversar, dar golul nu a picat, astfel că milanezii și-au trecut în cont toate cele 3 puncte. La final s-a declanșat sărbătoarea, una exagerată în opinia mea, în condițiile în care Diavolul se clasează pe un modest loc 7. Expresie a frustrării din lotul lui Milan, poate? (articolul continuă mai jos)

Trecem acum la două enigme ale acestui sezon: Inter Milano și AS Roma. De ce spun enigme? Pentru că cele două grupări au avut un start de sezon foarte bun, au dat senzația că și-au găsit antrenorii potriviți, cadența și liniștea. Inter ajunsese lider, Roma era și ea în grafic, dar după confruntările cu Juventus, în cazul ambelor formații, s-a deschis, practic, o prăpastie din care niciuna nu mai poate ieși. De atunci nici Inter și nici Roma nu au mai reușit să triumfe în campionat. Scenariul a rămas neschimbat și duminică, Inter a fost chinuită de SPAL, iar Roma a suferit un eșec pe teren propriu, călăul fiind Sampdoria.

Atalanta își continuă evoluțiile bune din deplasare, trecând, categoric, de Sassuolo, scor 3-0 și este implicată, din nou, în lupta pentru un loc european. Fiorentina a pierdut lamentabil acasă, scor 1-4 în fața unei echipe care etapa precedentă pierduse, la rându-i, lamentabil. Profitând și de egalul înregistrat de Crotone pe teren propriu cu Cagliari, Verona s-a apropiat la 3 puncte de ultimul loc care ar menține-o în Serie A, însă la cum arată clasamentul, e foarte posibil ca echipele venite din B să facă drumul înapoi la finalul sezonului. Legat de Fiorentina, cuvântul inconstanță caracterizează cel mai bine prestațiile violeților din acest sezon.

Udinese a răpus grifonul genovez chiar în propria ogradă, demonstrând încă odată că se simte bine în deplasare, având 5 victorii pe teren străin, la fe ca Inter și Roma, fiind depășită la acest capitol doar de Napoli, Juve și Lazio. La Torino, taurii au avut parte doar de un galop de sănătate, depășind-o clar pe modesta Benevento la scor de neprezentare.

După cele 22 de etape, campionatul italian este singurul din primele 5 ale Europei în care titlul nu este înca amanetat, lupta fiind mai strânsă ca niciodată. Nici în zona de Champions League sau Europa League lucrurile nu sunt diferite, pentru prima competiție fiind în cursă 3 formații pentru două locuri, cu mențiunea că pot reintra în horă Sampdoria sau Milan, în timp ce pentru „mezina” cupelor euroene se luptă momentan 5 formații, cele două menționate mai sus, plus Atalanta, Torino și Udinese.

La final aș nota câteva statistici care mi-au atras atenția și am considerat că merită amintite:

  • Napoli și Juventus au, fiecare, câte 6 victorii consecutive.
  • Atalanta a înregistrat a patra victorie consecutivă, în deplasare.
  • Inter ajunge la a șaptea partidă fără victorie, AS Roma la a șasea.
  • Torino a încheiat la egalitate jumătate dintre partidele disputate până acum, 11 din 22.
  • Verona are mai multe puncte câștigate în deplasare (9) decât pe teren propriu (7).

Sursa foto: freesupertips.co.uk

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai.

Abonează-te la newsletter-ul nostru, cu recomandări de articole din fotbal și program de fotbal la TV pentru weekend, livrat în fiecare vineri!

Pasionat de cărți și de fotbal, despre care scrie pe un blog numit Revista de fotbal.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *