Liverpool este campioana Angliei, iar pentru că nu puteam să înregistrăm Tackle Show mai departe fără să avem un episod întreg dedicat acestui lucru, l-am invitat în această săptămână pe Costin Ștucan, jurnalistul Gazetei Sporturilor, să stea de vorbă cu noi despre tot ce înseamnă acest club pentru el.

Și când zicem „noi”, ne referim doar la Dan Dracea, care scrie și articolul ăsta. Ok, gata, scriu la persoana I acum.

Costin e un povestitor de excepție și mă bucur că a acceptat să vină la Tackle Show pentru a rememora nu numai istoria recentă a lui Liverpool, dar și povestea sa ca suporter al echipei. Am început cu anii ’90 – cu anul ’90, mai exact – când Liverpool câștiga ultimul titlu și nimeni n-ar fi crezut că va fi nevoie de zeci de ani până la următorul astfel de trofeu. Am continuat parcursul până în anii 2000, făcând multiple opriri în care Costin a rememorat diverse momente importante pe care le-a trăit ca fan, amintindu-și de jucătorii lui favoriți, de meciuri cheie dar și de trofee câștigate sau ratate de puțin.

Am trecut apoi prin anii 2000, cu antipatia lui Costin pentru Gérard Houllier și admirația pentru Rafa Benitez și trăirile direct de pe stadion de la acea finală memorabilă din 2005. Pătrunzând spre trecutul și mai apropiat, am povestit despre ce a însemnat momentul preluării clubului de către Fenway Sports Group, despre alunecarea lui Steven Gerrard și titlul ratat la mustață în 2014.

În final nu ne-a rămas decât să vorbim despre era Jürgen Klopp – de la venirea managerului german în proiectul Liverpool, trecând prin reconstrucția echipei și ajungând în final la performanțele europene din ultimii doi ani. Am încheiat cu ce înseamnă titlul din Premier League pentru echipă, care sunt recordurile importante și ce va urma în povestea asta impresionantă a noii campioane a Angliei.

Mi-a făcut mare plăcere să-l am pe Costin la microfonul Tackle Show și sper să vă placă poveștile sale la fel cum mi-au plăcut mie. Se simte din prima clipă că e un fan adevărat al unui club special.

Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm, Google Podcasts sau chiar YouTube.

***

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, pe e-mail.
  2. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm, Google Podcasts sau chiar YouTube.

Dan Dracea este jurnalist și specialist în comunicare. În echipa Tackle.ro de la finalul anului 2017, Dan și-a asumat rolul de moderator al emisiunii Tackle Show. Se joacă prea des și scrie prea puțin.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *