Cei mai scumpi portari din istoria fotbalului tocmai au un nou „lider” al topului!

UPDATE: 8 august 2018. După ce brazilianul Alisson Becker a fost cumpărat de Liverpool, de la AS Roma, pentru aproximativ 75 de milioane de Euro, Chelsea îl ia pe Kepa Arrizabalaga, de la Bilbao, pentru 80 de milioane de Euro!

Am studiat, pe Transfermarkt.com, topul mutărilor portarilor și am arătat de ce sumele investite de cluburi pentru aceștia sunt justificate.

Top 10 cei mai scumpi portari din istoria fotbalului

10. Alex Meret (21 de ani, în 2018): 22 de milioane de Euro, de la Udinese la Napoli. Un internațional italian de tineret, în care Napoli vede mult potențial.

9. Bernd Leno (26 de ani, în 2018): 25 de milioane de Euro, de la Leverkusen la Arsenal. Abia a sosit la Arsenal, ca parte a revoluției lui Unai Emery.

8. David de Gea (20 de ani, în 2011): 25 milioane de Euro, de la Atletico Madrid la Manchester United. 118 meciuri fără gol primit din cele peste 300 jucate, probabil cel mai bun portar din lume, chiar dacă a făcut un Mondial 2018 slab de tot.

7. Francesco Toldo (29 de ani, în 2002): 26 de milioane de Euro, de la Fiorentina la Inter. Toldo a câștigat cu Inter 4 titluri consecutive în Serie A și 3 cupe ale Italiei, în 9 ani pe San Siro.

6. Jordan Pickford (23 de ani, în 2017): 29 milioane de Euro, de la Sunderland la Everton. Everton a făcut un sezon slab, dar doar trei portari au înregistrat mai multe parade reușite decât Pickford în stagiunea 2017/2018.

Vezi aici toate transferurile verii 2018 din Premier League.

5. Manuel Neuer (25 de ani, în 2011): 30 de milioane de Euro, de la Schalke 04 la Bayern. 6 titluri consecutive a luat Bayern cu Neuer în poartă, lăsându-i timp să fie și campion Mondial cu Germania între timp. 30 de milioane de Euro? Chilipir.

4. Ederson (23 de ani, în 2017): 40 de milioane de Euro, de la Benfica la Manchester City. City a luat campionatul în primul sezon cu Ederson titular și artizan a 16 partide fără gol primit, din 36 jucate. Nimic de adăugat.

3. Gianluigi Buffon (23 de ani, în 2001): 52 de milioane de Euro, de la Parma la Juventus. Are sens să vorbim despre dimensiunea statuii pe care o merită Buffon pentru contribuția lui în cei 15 ani la Juventus?

2. Alisson Becker (25 de ani, în 2018): 75 de milioane de Euro, de la AS Roma la Liverpool. Jurgen Klopp a reușit să convingă conducerea clubului să-i aducă ultima piesă care-i lipsea din puzzle-ul său de pe Anfield: portarul. Alisson va fi concurentul lui De Gea și al lui Ederson pentru Golden Glove în campionatul englez, iar Liverpool n-a arătat niciodată mai bine, pe hârtie, înaintea unui sezon de Premier League.

1. Kepa Arrizabalaga (23 de ani, în 2018): 80 de milioane de Euro, de la Athletic Bilbao la Chelsea. După ce transferul lui Thibault Courtois la Real Madrid a plutit în aer câteva săptămâni, belgianul a decis să nu mai vină la antrenamente (conform presei din Anglia), așa că The Blues au ales să cumpere un portar nou, spărgând recordul mondial după nici 3 săptămâni.

Sursa foto: AS.com

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Un comentariu la “Top 10 cei mai scumpi portari din istoria fotbalului”

    • […] il ia pe Kepa Arrizabalaga, de la Bilbao, pentru 80 de milioane de Euro! Si daca va intereseaza un Top 10 cei mai scumpi portari din istoria fotbalului, intrati pe siteul Tackle.ro, un site specializat pe fotbalul din Premier League, dar si cu […]