O dezbatere recentă, pe care am provocat-o în comunitatea de fani Premier League din România (plecând de la acest tweet) a fost: care sunt cei mai bun playmakeri englezi din Premier League. Vă proun aici o, prezentare din punct de vedere statistic, a reușitelor acestori mijlocași pentru echipele unde evoluează, până în etapa a 20 a sezonului în curs. Intră în cursă Dele Alli (Spurs), Jack Grealish (Aston Villa), James Maddison (Leicester), Mason Mount (Chelsea) și Todd Cantwell (Norwich).

Prezentarea o să o începem bazându-ne pe reacțiile comunității la acea postare, și avem pe primul loc pe…

James Maddison (Leicester)

Leicester este surpriza acestui sezon și nu doar datorită poziției din clasament, dar și a jocului practicat. Memorabilă rămâne victoria de pe terenul lui Southampton, 9-0.

Printre artizanii acestui sezon de succes de află și Maddison, care are un sezon cu cifre foarte bune. Conform celor de la sofascore.com, acesta a reușit:

James Maddison are un average Sofascore.com rating de 7,45.

Jack Grealish (Aston Villa)

Jack Grealish, de la nou-promovata Aston Villa, ocupă locul secund în feedback-ul vostru. Un decar cu glezna fină, un căpitan care a rămas alături de Villa și-n momentele grele, vezi anii din Championship, care acum se afla la timona echipei pe teren. Sofascore.com îl prezintă ca fiind mijlocașul cu cea mai bună notă per total dintre cei prezentați.

Jack Grealish are un scor mediu de 7,49 pe SofaScore.

Dele Alli (Tottenham)

Echipa cu probabil cea mai ciudată evoluție în acest sezon, Tottenham, îl propune pe deja consacratul Dele Alli pentru aceasta ierarhie. Însă sezonul cu oscilații pe care îl are Spurs se vede și-n evoluția lui Dele, care abia de la venirea lui Mourinho a reușit să ia note mai mari.

Dele Alli are o medie a scorului de 7,06 pe Sofa Score.

Mason Mount (Chelsea)

Din grădinița lui Frank Lampard au răsărit deja câțiva pretendenți la premiile sezonului. Pe lângă Abraham sau Tomori, Mason Mount reprezintă parcă transpunerea în teren a antrenorului Frank Lampard de pe vremea când acesta evolua fără greșeală pentru londonezi. Acesta a reușit să impresioneze cu cifrele sale deși spre deosebire de ceilalți are o poziție ușor mai retrasa în teren.

Mason Mount are 6,94 scor mediu pe Sofa Score.

Todd Cantwell (Norwich)

Iar ultima prezentare îl are în vedere pe Todd Cantwell de la Norwich. Un mijlocaș peste medie și un fotbalist care ar merita o echipă mai bună decât cea a „Canarilor”. Este după Buendia al doilea cel mai în forma fotbalist al celor de la Norwich.

Todd Cantwell are un scor mediu de 6,67 pe Sofa Score.

Având această statistică prezentată la puțin după disputarea primei jumătăți de sezon din Premier League, se pare că selecționerul Angliei, Gareth Southgate pare să aibă o misiune dificilă în ceea ce privește selecția pentru EURO2020. Rămâne să vedem dacă cei prezentați mai sus vor face schimb de poziții și cine va reuși să termine fruntaș în ceea ce privește reușita personală a mijlocașilor englezi.

Surse: SofaScore.com și 360 Sources

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail.
  2. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm sau pe Google Podcasts.

Adrian are 27 de ani și e pasionat de fotbal de mic copil, fiind foarte atras de istorie și statistică. Scrie un blog de fotbal numit Fotbal, pe bune?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *