Perioada de transferuri din Anglia este în plină desfășurare și, chiar dacă marile cluburi n-au făcut nicio mutare importanta până acum, am văzut deja multe mutări perfectate de cluburile de la locul 7 în jos, în clasamentul Premier League. Mai jos am făcut o listă a celor mai importante transferuri confirmate din ultima săptămână.

Manchester United (locul 6) l-a vândut pe Memphis Depay (extremă stânga, 22 de ani), pentru 15 milioane de Lire, la Lyon.

Everton (locul 7) l-a cumpărat pe Morgan Schneiderlin (mijlocaș defensiv, 27 de ani) de la Manchester United, pentru 20 de milioane de Lire.

West Brom (locul 8)

 • Jake Livermore (27 de ani, mijlocaș defensiv) a fost cumpărat, pentru 10 milioane de Lire, de la Hull.
 • Craing Gardner (mijlocaș central, 30 de ani) a fost împrumutat la Birmingham (Championship).

Stoke (locul 9) l-a cumpărat pe Saido Berahino (atacant, 23 de ani), pentru 12 milioane de Lire, de la West Brom, încheind astfel cea mai lungă telenovelă de transfer din fotbalul britanic, care ținea de mai bine de doi ani.

West Ham (locul 10)

 • Jose Fonte (fundaș central, 33 de ani) a venit de la Southampton (unde era căpitan!), contra sumei de 8 milioane de Lire.
 • Simone Zaza (atacant, 25 de ani) a încheiat împrumutul la West Ham, plecând la Valencia.

Watford (locul 14) l-a împrumutat pe Tom Cleverley (mijlocaș central, 27 de ani), cu opțiune de cumpărare, de la Everton.

Middlesbrough (locul 16)

 • Patrick Bamford (atacant, 23 de ani) a fost cumpărat de la Chelsea (pe 10 milioane de Lire), după ce londonezii l-au rechemat din împrumutul la Burnley.
 • Emilio Nsue (fundaș dreapta, 27 de ani) a fost vândut, pentru 1 milion de Lire, la Birmingham (în Championship).

Swansea (locul 17)

 • Luciano Narsingh (extremă dreapta, 26 de ani) a fost cumpărat de la PSV pentru 4 milioane de Lire. Interesant e că jucătorul pare să fi venit accidentat, pentru că deja a ratat 3 partide ale Lebedelor.
 • Martin Olsson (fundaș stânga, 28 de ani) a fost cumpărat, pe 4 milioane de Lire, de la Norwich. A jucat titular în victoria de pe Anfield (2-3).
 • Tom Caroll (mijlocaș central, 24 de ani) a fost cumpărat, pe 4.5 milioane de Lire, de la Tottenham. A jucat titular și a dat o pasă de gol în victoria cu Liverpool.

Crystal Palace (locul 18) l-a luat pe Jeffrey Schlupp (aripă sau fundaș stânga, 24 de ani). Suma de transfer a fost 12 milioane de Lire.

Hull City (locul 19)

 • Oumar Niasse (atacant, 26 de ani) a fost împrumutat până în vară, cu opțiune de cumpărare.
 • Evandro (mijlocaș ofensiv, 30 de ani) a fost cumpărat de la FC Porto, pentru 2 milioane de Lire.
 • Omar Elabdellaoui (fundaș dreapta, 25 de ani) a fost împrumutat până la vară, de la Olimpiacos, fost echipă a managerului Marco Silva.

Mai sunt 8 zile din această perioadă de transferuri și, pe măsură ce ne apropiem de 31 Ianuarie, transferurile vor deveni din ce în ce mai spectaculoase sau mai ridicole. Tragem concluziile pe 1 Februarie.

Articolele noastre precedente despre transferurile iernii în Premier League:

Transferuri și zvonuri în Premier League – 10 ianuarie

Transferuri și zvonuri în Premier League – 6 ianuarie

Transferuri și zvonuri în Premier League – 4 ianuarie

Dacă vă place ce citiți pe site, ne puteți urmări pe Facebook și Twitter.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.