Vladimir Pagu și Cristi Petre în studioul Eurosport

Vladimir Pagu este unul dintre prietenii buni ai redacției Tackle.ro, așa că n-a fost greu să-l convingem să spună povestea drumului său de la puștiul pasionat de fotbal la vocea de comentator Eurosport la Burnley – Manchester United, jucat în etapa 24 din Premier League.

Se spune că fotbalul îți intră în sânge. Așa e.

Cand te-ai născut cu 3 luni înainte de Revoluție și prinzi meciul vieții, Anglia-România la Euro 2000, într-un garaj al vecinului, pe un televizor mic alb-negru cu vreo 10 băieți si fete, tu fiind ăla cel mai mic, știi că ți-a intrat în sânge microbul.

Am crescut cu fotbalul românesc fiind fascinat de echipele bucureștene prin ’97-2000, dar și de cluburile de tradiție, din provincie. Pe lângă jocurile epocii de aur, trebuia să existe neapărat fotbal pe maidan, cu mingi de cauciuc sau celebrele mingi artex, pe care nu voiai sa le încerci decât pe gazon.

Imediat după începutul anilor 2000, a apărut seria Football Manager, printre singurele simulatoare reale cu și despre fotbal. Aici a început distracția, pasiunea și totodată despărțirea, lentă, de fotbalul românesc.

Marile meciuri și imnul inconfundabil din Champions League m-au atras mai mult spre fotbalul din Anglia, pe care am început să-l urmăresc, pas cu pas: ce se întâmpla pe teren, transferuri, etc. Un punct culminant a fost transferul lui Adrian Mutu de la Parma la Chelsea. Îmi plăcea la nebunie echipa aceea, atmosfera, jucătorii, fanii, absolut tot!

Pasiunea pentru comentariu a apărut din sutele de meciuri vizionate la televizor, atât din România cât și din alte campionate tari ale lumii. Acum 15 ani Serie A rupea tot, Andrey Shevchenko, Christian Vieri, Del Piero, Zidane, Inzaghi, Toldo, Lazio în grupele Champions League… să continui?

Rulând în fiecare zi Football Manager am început, practic, să imit comentatorii noșțri, să comentez fazele din timpul meciului, cât mai corect, cât mai entuziast, cât mai aproape de ce auzeam la TV, deși aveam o oarecare rușine față de membrii familiei când intrau în cameră și eram surprins comentând. Aici am fost oarecum ajutat de un bun prieten care mă susținea în treaba asta, un fan în adevăratul sens al cuvantului, care tot timpul mi-a spus ca sună bine, sau că pot mai mult. Pentru asta are acel om întregul meu respect!

Prietenii mi-au spus întotdeauna că am o voce bună, iar eu am făcut legătura cu pasiunea asta pentru fotbal. Așteptam un moment în care să ies în față, să-mi înving fricile, să-mi testez practic vocea.

Ani de-a-lungul am făcut lucrul ăsta, dar nimic la orizont. În fine, mi-am propus să revin în capitală, ardelean fiind, și să bat la ușile redacțiilor de sport, să mă prezint. Am adăugat în lista de prieteni pe Facebook, toți comentatorii care știam că fac asta. Am adăugat om după om care avea legătură cu fotbalul, în general. Totuși, o mutare în capitală, ideea de a te căciuli pe lângă cineva m-a speriat destul de mult, m-am gândit că o sa pară super deplasat.

Mi-am spus că n-are sens și că asta este. Am primit un job în Praga prin noiembrie 2016, unde n-am mai ajuns, dar în weekend-ul următor am primit un mesaj de la un prieten cu un link către un concurs DE COMENTATORI SPORTIVI, la Eurosport chiar!

Eu Comentator se numea și a fost organizat de Eurosport pentru fanii Premier League din România. Competiția era bazata pe comentariul unei faze de 1 minut: te înregistrai cu vocea peste faza care se derula, trimiteai rezultatul la ei și… așteptai. Din aproape 1000 de înscrieri, am ajuns 5 oameni în finală. După voturile online, am iesit câștigătorul concursului, ceva de NEIMAGINAT! Am avut un Crăciun 2016 excepțional.

Am rămas în București, iar ocazia s-a ivit după aproape 1 an. Am fost invitat de Eurosport să comentez un meci de Premier League, Burnley – Man United, alături de comentatorul consacrat deja, Cristi Petre. A fost momentul meu suprem de împlinire și sper că m-am ridicat la nivelul asteptărilor, deși întotdeauna se poate mai bine, mai mult!

Pregătirea pentru meciul în sine, a fost una lejeră, am încercat să nu introduc tot felul de informații care m-ar putea inhiba în momentul transmisiunii live, să nu mă pierd. M-am bucurat nespus de ocazie, am încercat să comentez cât mai corect fiecare fază, pe măsura antrenamentului meu din atâția ani de visat la asta….

A fost superb! N-o sa uit niciodată acea după amiază de ianuarie în care am fost, în sfârșit, comentator Eurosport! O reușită personală incredibilă!

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai. Avem și un newsletter, cu recomandări de articole din fotbal în fiecare și program de fotbal la TV pentru weekend!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *