Special
Trending

Wenger decide să tragă cortina asupra unei ere cu un ultim gest de sacrificiu

Arsene Wenger a anunțat în urmă cu o oră faptul că se va retrage la finalul sezonului

Îl iubesc și respect enorm pe Arsene Wenger, și mereu mi-a fost clar că va pleca de la club când dorește el. Tind să cred că așa și este.

Arsenal se găsește într-o postură în care nu a mai fost de multă vreme – niciodată în era Wenger. Va încheia sezonul cel mai probabil pe locul 6 în Premier League, un record negativ ce-l „bate” pe cel de anul trecut, când a terminat pe 5. Campionatul Angliei nu mai contează pentru club în acest final de stagiune. Tot ce mai contează este încercarea de a se califica în Champions League cu ajutorul câștigării Europa League.

Ecourile vocilor care îi cer plecarea se aud de ceva vreme, dar în ultima vreme consensul a fost că după ce a semnat – pentru unii surprinzător sau chiar deranjant – prelungirea contractului său pe doi ani în 2017, Wenger îl va onora. Anunțul a venit ca un șoc în această zi de vineri, 20 aprilie, dimineață, când nimic important nu părea să se întâmple.

Inițial m-am mirat, dar, în final, gândindu-mă puțin mai mult, cred că timing-ul anunțului e perfect. Wenger și-a anunțat jucătorii de decizia luată și apoi a anunțat că pleacă o întreagă lume rămasă cu gura căscată. Într-un moment în care Arsenal are nevoie mai mult ca oricând de un imbold care să o ajute în finalul de sezon, Wenger a făcut un gest suprem de sacrificiu – ultima acțiune curajoasă dintr-o „domnie” de 22 de ani. Ar putea fi una genială.

Plecarea sa va genera un val de simpatie și respect cum rar ne va fi dat de văzut, chiar și în sport. Fanii și jucătorii clubului vor simți cât de semnificativ este momentul și se vor mobiliza pentru a-i face un cadou merituos lui Arsene – calificarea înapoi în Champions League și plăcerea de a ridica un nou trofeu deasupra capului la finalul ultimului său meci ca manager al echipei cu care a devenit sinonim.

Știu că e un clișeu, dar niciodată nu va exista un moment mai potrivit pentru a o spune: o adevărată eră se va încheia în fotbalul european.

Sursa pozei: Twitter @Arsenal

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai.

Tags

Dan Dracea

Dan Dracea este jurnalist și specialist social media. Scrie despre numeroase sporturi, inclusiv fotbal, pentru mai multe publicații și colaborează cu Tackle.ro de la finalul anului 2017. Dan este moderatorul podcastului Tackle Show.

Citește și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close