Tackle.ro îți prezintă astăzi 3 documentare din fotbal lansate în 2022 pe care trebuie să le vezi. Ascensiunea platformelor de streaming online este de-a dreptul spectaculoasă, iar lumea sportului profită de acest lucru. Spre exemplu, seria realizată de Netflix despre Formula 1 a devenit un fenomen global. Astăzi vorbim despre ultimele producții din lumea fotbalului.

În acest an au fost lansate trei serii spectaculoase:

  • All or Nothing: Arsenal (Amazon Prime)
  • Cazul Figo: Transferul care a schimbat fotbalul (Netflix)
  • Neymar: Haosul perfect (Netflix)

Vom discuta pe rând despre fiecare producție, iar apoi așteptăm câte o recenzie din partea voastră.

All or Nothing: Arsenal

Documentarul „All or Nothing” este realizat de Amazon Prime și prezintă pe larg viața unui club sportiv. În primă fază s-au realizat episoade despre echipele de fotbal american, iar din 2018 au început să participe și granzii fotbalului european la acest proiect.

Manchester City a fost primul club de fotbal inclus într-o serie „All or Nothing”. Ulterior au mai apărut Tottenham, naționala Braziliei și Juventus.

În acest an a fost lansată ediția dedicată celor de la Arsenal. Cele 8 episoade prezintă evoluția echipei Arsenal în sezonul 2021/2022. Presa din Anglia scrie că „Tunarii” au încasat 11 milioane de lire sterline pentru a permite accesul echipei de filmare.

Producțiile „All or Nothing” prezintă imagini din culise, interviuri exclusive și momente la care publicul larg nu ar avea acces în mod normal.Cazul Figo: Transferul care a schimbat fotbalul

Pe 24 iulie 2000, Luis Figo a trădat FC Barcelona și a semnat cu rivala Real Madrid. A fost un moment care a șocat întreaga lume, iar acum a fost prezentat pe larg într-un documentar realizat de Netflix.

„Cazul Figo” are o durată de 1 oră și 44 de minute și include interviuri cu toți oamenii implicați în acel transfer, inclusiv fostul fotbalist.

Figo a jucat la FC Barcelona în perioada 1995-2000, după care a fost transferat de Real Madrid în schimbul a 60 de milioane de euro. Suma a reprezentat clauza de reziliere a lusitanului. Figo a explicat în acest documentar de ce a ales să meargă la Madrid.

„M-am gândit la mine. Am fost egoist? Poate”, a spus Figo, în cadrul documentarului realizat de Netflix.

În tricoul lui Real Madrid, Luis Figo a câștigat Balonul de Aur și UEFA Champions League.

Neymar: Haosul perfect

Neymar Jr este un jucător extrem de talentat, dar care a fost mereu ținut pe loc de problemele din viața extrasportiva. Documentarul „Neymar: Haosul perfect” prezintă cariera starului mondial din altă perspectivă.

Neymar și tatăl său s-au deschis total în fața camerelor și au vorbit despre trăirile jucătorului. Seria este formată din trei episoade și include testimoniale de la Messi, David Beckham, Luis Suarez, Kylian Mbappe sau Dani Alves.

Brazilianul se află din 2017 la PSG, club care a plătit 222 de milioane de euro pentru transferul său de la FC Barcelona. Este cel mai scump transfer realizat vreodată în lumea fotbalului. Șeicii de la PSG au sperat că Neymar îi va conduce spre câștigarea UEFA Champions League, dar deocadamtă nu s-a întâmplat acest lucru.

Cât de mult îl afectează pe Neymar toate discuțiile din presă, ironiile microbiștilor și prețul uriaș plătit pentru el? Aflăm în cadrul acestui documentar.


Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Mihai n-a vrut să-și completeze profilul, așa că l-au completat colegii de redacție. Pasionat de cricket și oină, fan Margareta Pâslaru și Sofia Vicoveanca, entuziast al goblenului. Președintele fan-club-ului Shane Cojocărel. "Ianoși e regele miștoului cum Jean Pădureanu era regele blaturilor" - apreciere de Dan Dracea, din aprilie 2019.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *