Momentul de care se temeau fanii lui Liverpool a sosit. Echipa lui Klopp tocmai a pierdut un meci în campionat, primul din ultimele 45 de etape. Nu i-a învins vreo mare rivală (ultima oară fusese Manchester City, pe 3 ianuarie 2019, în marșul lor triumfal către titlu), ci o echipă flămândă, care se zbate să nu retrogradeze și care urcă în clasament, dar tot nu iese din zona fierbinte. Watford – Liverpool 3-0, pe Vicarage Road și nimic nu va mai fi la fel din acest moment.

Ce semnifică prima înfrângere a lui Liverpool pentru echipa lui Klopp?

Pentru Liverpool, echipa care deține Liga Campionilor și care urmează să câștige titlul în Premeir League, înfrângerea cu Watford marchează o scădere de formă și nimic mai mult. Cred chiar că e o veste bună, pentru că ia toată presiunea de pe echipă pentru recordurile care mai erau de bătut și lasă grupul să se concentreze pe trofeele care mai sunt de câștigat.

Ca suporter, ce preferi, o echipă care aleargă după un record iluzoriu, sau un grup pragmatic, care urmărește trofeele la capătul unui sezon de poveste?

Extrem de importantă este absența căpitanului Jordan Henderson, fotbalistul sub apreciat, dar care dezlănțuie creativitatea echipei jucând mingi „sigure” la mijloc. De când lipsește Henderson, a pierdut cu Atletico Madrid și cu Watford în mai puțin de două săptămâni. Seminificativă este și absența lui Joe Gomez, partenerul lui Virgil van Dijk din apărare, în ultimele luni. Cum a dispărut din echipă (ușoară accidentare), cum s-au încasat 3 goluri într-un meci, pentru prima oară în acest sezon. Un alt fotbalist mult sub apreciat.

Ce semnifică prima înfrângere a lui Liverpool pentru suporterii Cormoranilor?

Un moment de resetare a așteptărilor și, probabil, o seară pe care-și doresc să o uite. Cormoranii pot încă să câștige trei competiții, iar confirmarea titlului în Premier League e doar o chestiune de săptămâni. Liverpool are în continuare o echipă fenomenală, una dintre cele mai bune din istoria Premier League, atât estetic, cât și statistic, așa că înfrangerea cu Watford nu înseamnă nimic altceva decât faptul că o singură echipă rămâne invincibilă, iar aceea nu e Liverpool…

Ce semnifică prima înfrângere a lui Liverpool pentru suporterii neutri?

Singurii care au un motiv real de bucurie sunt fanii lui Arsenal, iar motivul este evident: Arsenal rămâne singura echipă neînvinsă într-un sezon întreg de Premier League. Performanța din 2003/2004, reușită de Wenger, era în pericol să fie egalată. Liverpool poate încă realiza cel mai bun sezon din istoria ligii, matematica e cu ei.

În rest, se vor rupe multe prietenii în seara asta, dar fotbalul le va reface. Hai ai noștri, oricare ar fi ei!

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin Whatsapp sau e-mail.
  2. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple Music, Spotify, Anchor.fm sau pe Google Podcasts.

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *