Asistăm la un sezon impecabil realizat de către Manchester City până în acest moment al Premier League. În pofida multor lucruri pozitive, apar și unele probleme în lot, care pot cauza anumite deficiențe pentru Pep Guardiola în momentul alcătuirii unui prim 11 care să facă față cu brio în fiecare competiție în care Cetățenii sunt angrenați. Vorbim despre accidentări și mai ales despre accidentarea lui Gabriel Jesus.

Meciul împotriva celor de la Crystal Palace, disputat în ultima zi din 2017, nu a fost de bun augur pentru Gabriel Jesus și Kevin de Bruyne, ambii sfârșind, atât meciul și anul, accidentați…

În privința mijlocașului belgian, unul dintre cei mai în formă oameni ai acestui sezon de Premier League, situația a fost una fericită, acesta fiind apt pentru exact primul meci al trupei lui Pep din noul an 2018, pe care l-au început în forță, cu o victorie (3-1), împotriva celor de la Watford. Dar fără Gabriel Jesus.

Atacantul brazilian transferat în sezonul trecut de la Palmeiras pentru 35 de milioane de euro, echipă la care și-a trecut în palmares o cupă și un campionat, a suferit o accidentare la ligamentul medial colateral în timpul partidei împotriva celor de la Palace, fiind înlocuit de Kun Aguero.

Clubul nu a dat încă un răspuns clar cu privire la revenirea lui Jesus pe teren, preconizându-se că o astfel de accidentare ar necesita o perioadă de la una până la trei luni de recuperare.

Sursa: Goal.com

Cu toate acestea, la finalul partidei cu Watford, Pep Guardiola i-a calmat pe fanii Cetățenilor, spunând că ceea ce părea grav la început, s-a dovedit a fi o accidentare de nivel mediu, ce îl va ține pe tânărul atacant în afara terenului timp de aproximativ șase săptămâni.
Brazilianul a fost unul dintre pionii importanți în succesul trupei fostului antrenor de la Bayern Munchen și Barcelona, în urma englezului Raheem Sterling și a concurentului său pe post, Kun Aguero. Prezent pe teren în 27 de meciuri, Jesus a contribuit la 14 goluri(10 goluri marcate, 4 assisturi). Lipsa super rezervei îi va da bătăi de cap lui Guardiola în perioada ce va urma, neavând un alt concurent pe post pentru Aguero, a treia opțiune fiind Lukas Nmecha de la echipa U23 de pe Etihad.

Gabriel Jesus este un “recidivist” al accidentărilor după ce, în sezonul trecut, după doar cea de a treia partidă a sa în Premier League, acesta a lipsit de pe gazon timp de 13 meciuri în toate competițiile, în urma unei fracturi de metatarsiene.

Câștigător al unei medalii olimpice alături de selecționata țării sale, Gabriel Jesus a fost principalul marcator în timpul calificărilor sud-americane pentru Mondialul din Rusia, cu șapte goluri în zece meciuri, alcătuind un trio excepțional în atacul Braziliei, alături de Neymar și Coutinho.

Astfel, Guardiola a reușit să liniștească o întreagă națiune, cu vestea că tabăra fanilor Seleção, nu va fi lipsită de talentul lui Gabriel Jesus la Campionatul Mondial din vară. În plus, dacă Premier League e ca și adjudecat, City are nevoie de cei mai buni oameni ai săi în bătălia pentru Liga Campionilor.

Sursa foto: PremierLeague.com

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai.

Înconjurat de fotbal, fan Borussia Dortmund de când Klopp a început făurirea echipei care a avut ca apogeu Finala UCL 2013. Jr. Digital Marketing Specialist în Economie Digitală, iar în timpul liber... fotbal.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *