Ambasadorul Betfair, Dimitar Berbatov, este de părere că Manchester United are o oportunitate uriașă de a câștiga Premier League, ținând cont de poziția sa de la începutul anului. Berbatov a mai vorbit pentru Betfair despre Cupa Ligii Angliei și problemele lui Donny Van de Beek la United.

 Man United este prea drăguță uneori

„A fost o seară dezamăgitoare pentru United în Cupa Ligii. Echipa a ratat o șansă grozavă de a ajunge într-o finală pe Wembley. Speram să văd o finală între Spurs și United, dar în final nu a fost cazul. Man City a făcut ce trebuia făcut, a marcat și a câștigat meciul. Cred că United a jucat bine, dar nu a fost suficient. Ținând cont de evoluțiile recente ale echipei, se putea vedea că nu au fost la nivelul la care i-am văzut în ultimele meciuri. În unele partide nu poți juca decât așa cum te lasă adversara. City e City și știe cum să abordeze astfel de meciuri.”

„Câteodată în aceste derby-uri nu contează forma de moment, ci cât de mult îți dorești victoria, cât de inteligenți și curajoși sunt jucătorii. Dacă este necesar, joacă dur, fă ce ai de făcut pentru a câștiga. Uneori trebuie să fii așa, cum zice Mourinho: ’trebuie să fii rău ca să câștigi trofee.’ Nu am văzut asta din partea lui United în meciurile importante.”

„Roy Keane a vorbit despre cât de șocat a fost să vadă jucătorii îmbrățișându-se după derby-ul Manchester și sunt de acord. Ce căcat?! Ăsta e un derby. Intră pe teren și câștigă. Lui United îi lipsește cineva rău în echipă, cineva care poate să arate acea agresivitate care lipsește. United este prea ’drăguță’ uneori.”

2021 poate fi anul lui Manchester United

„Sper că Solskjaer și-a pus ca obiectiv de an nou câștigarea unui trofeu. United este într-o poziție grozavă în Premier League, având un meci în plus de jucat, astfel încât soarta îi este în propriile mâini. Dacă va continua așa poate surprinde multă lume. Totul ține de constanță, o constanță pe care nu a avut-o în ultimii ani. Nimeni nu se aștepta să fie în poziția de acum și mi-ar plăcea să văd echipa mergând până la capăt și luptând pentru titlu, fiindcă o consider candidată, alături de Liverpool, City și Spurs – doar dacă își menține constanța, însă.”

Nimeni nu l-ar blama pe Van de Beek dacă pleacă

„Nu știu ce se întâmplă cu Donny Van de Beek. Am spus dinainte să semneze cu United că îmi place ca jucător. A fost grozav pentru Ajax și echipa națională, dar acum nu prinde meciuri la Manchester. Nu urmăresc antrenamentele, iar puținul timp pe care îl prinde în meciuri nu este suficient ca să-l pot judeca. Are nevoie de o serie de meciuri la rând jucate, pentru a-i da încredere. Pot vedea că nu are încredere în acest moment și este normal, pentru că dacă nu joci începi să-ți pui întrebări. Nu aș fi surprins dacă începe să-și caute plecarea de la club și nimeni nu cred că l-ar blama. Ceva nu funcționează.”

„În clipa asta, Bruno Fernandes, Paul Pogba, Scott McTominay și Fred au prioritate în fața sa, judecând după cât de mult au jucat. Sunt toți acești jucători mai buni ca el? Nu cred, fiindcă toți sunt diferiți și fiecare din ei poate aduce ceva unui meci. De aceea mă cam întreb ce se întâmplă. Cred că încă poate ajuta echipa. Uneori poți să te situezi în fața altor jucători pur și simplu datorită numelui și reputației, iar uneori în fotbal lucrurile sunt nedrepte.”

„Ar trebui să bată la ușa managerului și să-l întrebe ce se întâmplă, de ce nu joacă și ce poate face pentru a îmbunătăți situația. În funcție de ce răspunsuri primește, poate evalua lucrurile și să ia o decizie. Are doar 23 de ani, așa că mai poate juca mult fotbal și nu va dori să-și irosească timpul. Este o situație neplăcută pentru jucător și să sperăm că va fi rezolvată curând.”

Spurs se întoarce pe Wembley, de data asta pentru o finală

„Mă bucur să o văd pe Tottenham într-o finală și sunt sigur că toată lumea e fericită, însă văd echipele celebrând accederea în finală ca și când deja au câștigat-o. Mai este un pas înainte de ridicarea trofeului. Nimeni nu-și amintește de finaliștii învinși. Cei de la Spurs trebuie să rămână calmi și concentrați. Sunt într-o finală, dar mai sunt câteva luni până atunci. Jose Mourinho a jucat multe finale, știe care sunt pașii pentru a pregăti o echipă pentru un asemenea meci. Va exista multă dramă, fiindcă va fi Mourinho vs Guardiola, va fi grozav pentru cei de la TV. Sper că este momentul când Spurs va începe să câștige trofee.”

Știm cu toții de ce a fost adus Mourinho la Spurs și cunoaștem palmaresul său cu alte „cluburi. Își dorește un trofeu, indiferent ce trofeu sau cum este câștigat. Cupa Ligii reprezintă o oportunitate uriașă pentru un trofeu. Clubul nu a câștigat nimic de când jucam și eu acolo, iar acesta este un test uriaș. Când se va fluiera startul meciului, nu va conta cum va juca, dar trebuie să câștige. O cupă ar fi un imbold mare pentru mentalitatea echipei. Dacă reușește să câștige cupa, nu cred că va mai aștepta alți 13 ani să ridice apoi un alt trofeu.”

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *