Dimitar Berbatov a avut cuvinte grele pentru fostul său club, Manchester United, după evoluția slabă din Champions League. Ambasador Betfair, Berbatov a criticat jucătorii lui United și spune că meciul din weekend cu Everton este crucial pentru soarta lui Ole Gunnar Solskjaer. Bulgarul consideră că zvonurile venirii lui Mauricio Pochettino sunt cât se poate de relevante.

„Nu pot descrie ce rău a jucat United”

„Evoluțiile jucătorilor lui United în Champions League nu s-au ridicat la așteptări în această săptămână. Au fost foarte rele. Nu știu niciodată ce pot să spun despre asemenea evoluții, fiindcă nu există o explicație. O săptămână câștigă cu 5-0 cu Leipzig, iar în următoarea se întâmplă asta. Nu are sens. De aceea am zis săptămâna trecută că nu trebuie să ne entuziasmăm prea tare și că cheia este constanța. Nu pot descrie ce rău a jucat United la primul gol, în special. Demba Ba nu este Usain Bolt, și tot nu l-au putut ajunge jucătorii. A fost groaznic.”

Lucrurile simple, ca poziționarea în teren… Jucătorii ar trebui să știe cine se apără și cine nu. Am văzut de numeroase ori acești jucători nereușind să se acopere unul pe altul, sunt lucruri simple. Nu sunt momente care au loc doar o dată. M-au impresionat neplăcut. A fost incredibil cum l-au lăsat pe Demba Ba singur în acea poziție, la calitatea jucătorilor lui United. Este teribil ce au făcut. Nu știu cine a dat pasa spre Ba, dar știu că nu a avut de dat o pasă mai ușoară vreodată, iar pentru Ba a fost cel mai simplu gol din viața lui. A fost o greșeală pe care ai vedea-o la un meci de copii. Aș putea folosi cuvinte mai grele pentru a descrie cât de rea a fost, dar deja toată lumea știe.

„E greu să ignori zvonurile”

„Dacă zvonurile despre venirea lui Mauricio Pochettino sunt adevărate, e greu să învinuiești pe United că îl abordează. Când echipa joacă slab, primul responsabil este managerul, așa a fost întotdeauna. L-am văzut pe Pochettino la o emisiune de curând și a spus că este pregătit să lucreze din nou, așa că e greu să ignori aceste zvonuri.

Un lucru care nu se va schimba, însă, sunt jucătorii. Un manager nou nu va schimba felul în care joacă. Sigur că se poate vedea o creștere scurtă de formă, dar în linii mari atitudinea de regulă rămâne aceeași. Fără agresivitate, fără pasiune, fără responsabilitate asumată. Jucătorii trebuie să-și schimbe atitudinea la fel de mult cum United trebuie să schimbe antrenorul.”

„Nu este acceptabil pentru un club ca United”

„Mulți vor spune că acesta este momentul schimbării, alții vor spune că nu este cazul încă, dar uitându-te la cum joacă echipa acum, ai spune că ceva este în neregulă. Mereu am fost un admirator și un susținător al lui Ole Gunnar Solskjaer, însă dacă continuă în acest fel, schimbarea este inevitabilă. Cred că United are nevoie de un fundaș, mai degrabă decât un antrenor nou – un fundaș care să ofere claritate tactică.

Meciul de sâmbătă cu Everton este acum un meci imens pentru United. Dacă pierde în weekend, cred că va fi ajuns în punctul în care va căuta un manager nou. Echipa este pe locul 15 în clasament și ar putea fi și mai jos în funcție de alte rezultate, dacă pierde sâmbătă. Nu este acceptabil pentru un club ca United. Acesta este un meci pe care clubul și Ole trebuie să-l câștige.”

Lucrul cu totul ciudat este că tactic, el este un manager bun. Am văzut statisticile primelor 100 de meciuri ale lui recent, iar numerele nu sunt prea rele. Cu toate acestea, nu mai suntem în anii ’80. Managerii nu mai primesc patru ani pentru a câștiga un trofeu și a îmbunătăți echipa, ca Sir Alex Ferguson. Succesul trebuie să vină mai repede.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *