Fostul golgheter Premier League, Dimitar Berbatov, a reacționat în urma titlului Premier League cucerit ieri de Liverpool. Mai mult, bulgarul îndeamnă jucătorii lui United să lupte pentru a nu-și lăsa rivalii să le egaleze recordurile. Berbatov a vorbit în calitate de ambasador Betfair.

Felicitări lui Liverpool și lui Klopp, care merită titlul

„Când o echipă domină ca Liverpool, merită titlul. Nu cred că poate contesta cineva asta. Liverpool ne-a arătat fotbal grozav, cu un manager grozav și jucători grozavi. Merită titlul. Nu e vina ei că nicio altă echipă nu s-a ridicat la așteptări – Liverpool a jucat extraordinar și vreau să o felicit. Klopp a adus echipei mai multă bucurie ca oricine în ultimii 30 de ani.

Liverpool a fost puternică și anul trecut, continuând pe același trend de constanță. City și-a pierdut acea constanță și a avut de suferit. Nu a reușit să joace ca anul trecut, iar Liverpool și-a continuat drumul spre succes. Din punct de vedere al constanței și echilibrului în joc, a fost incredibilă.”

United și alte echipe pot învăța multe de la Liverpool în acest sezon

„Mereu poți învăța lucruri de la alte echipe, iar United are de învățat multe de la Liverpool. Managerii studiază mereu adversarii pentru a avea informații despre ei, iar asta nu se va schimba. United și alte echipe pot să învețe despre intensitatea lui Liverpool, despre dorința de a recupera balonul când îl pierde. Liverpool se luptă atât de aprig pentru minge, încât îmi amintește de Barcelona – atunci când are mingea, este un tiki-taka pur cu o nuanță unică dată de Klopp.

United nu poate spune că este prea departe de acest nivel. Fiecare an este diferit. Acum, Liverpool a câștigat cu ușurință, iar asta va ambiționa alte cluburi, care trebuie să aibă ca scop să nu mai lase să se întâmple așa ceva. Dacă Liverpool va continua în acest fel, atunci da, va fi greu de oprit. Celelalte cluburi trebuie să accepte provocarea și sezonul viitor va fi interesant de urmărit din acest punct de vedere.”

 United are recorduri de apărat

„Nu am crezut vreodată că va putea domina din nou Liverpool așa. Klopp este la club de cinci ani, ceea ce ne arată că odată ce o echipă găsește managerul potrivit, lucrurile vor veni de la sine. E posibil să dureze până se acomodează, dar succesul va veni apoi.

Când eram jucător pe Old Trafford, credeam că succesul lui Manchester United va continua la nesfârșit. Liverpool este acum foarte aproape de recordul lui United (n.r. 19 titluri în prima divizie pentru Liverpool, 20 pentru United) și sunt sigur că țintește să-l egaleze. Nu mai sunt la United, nu pot să îi opresc eu, dar sper ca jucătorii actuali să fie motivați să nu lase să se întâmple niciodată asta.

Liverpool a suferit și a avut mult de așteptat, însă felul în care joacă acum și modul în care au câștigat sezonul o va ambiționa și mai mult. Klopp poate face echipa să candideze la titlu ani la rândul.

Jucătorii lui United sunt conștienți că Liverpool este aproape de record. Trebuie să facă tot posibilul ca acesta să nu fie egalat. Mereu îți dorești să fii în frunte și să nu lași pe nimeni să te doboare, așa că e nevoie de o intensitate în plus. Jucătorii lui United nu au voie să lase Liverpool să le doboare recordurile pe care s-au luptat atât de mult să le obțină.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.