Ambasadorul Betfair, Dimitar Berbatov, este de părere că Erling Haaland ar trebui să plece de la Borussia Dortmund dacă germanii vor rata prezența în Champions League sezonul viitor și îl sfătuiește să meargă în Premier League. Mai jos, Berbatov vorbește pe larg despre Haaland, Kevin De Bruyne, Jose Mourinho și Tottenham Hotspur.

Erling Haaland trebuie să plece dacă Dortmund nu prinde Champions League

„Nu sunt sigur dacă tatăl lui și agentul său au încheiat turul cluburilor, dar Erling Haaland va avea cu siguranță de luat câteva decizii importante în această vară. Discuția din jurul viitorului său sunt ușor de înțeles. Deja este unul dintre starurile tinere ale fotbalului. Marea întrebare este unde va merge. La 20 de ani nu m-ar surprinde dacă ar mai rămâne un an la Dortmund, însă se pare că echipa ar putea rata prezența în Champions League sezonul următor, iar acest lucru ar avea un impact mare asupra deciziei.”

„Când ești așa un nume mare în fotbal și ești obișnuit să joci împotriva celor mai bune echipe și cei mai buni jucători în Champions League, nu vei dori să pierzi asta. Am pățit și eu asta când am jucat cu Bayer Leverkusen în finala Champions League, iar sezonul următor am ajuns să ne luptăm pentru evitarea retrogradării, fără Champions League. Nu este un sentiment bun.”

„Într-o zi joci în finală cu Real Madrid și asculți imnul, iar în următoarea ești îngrijorat de locul tău în campionat și îți amintești cum era să joci cu cele mai bune echipe din Europa. Este o schimbare uriașă pe care nu i-o doresc niciunui jucător. Haaland trebuie să joace în Champions League sezonul viitor.”

„Îl îndemn să încerce să cucerească Premier League”

„După ce am jucat și m-am dezvoltat și eu în Germania când aveam o vârstă similară lui Haaland, cred că un an în plus la Dortmund i-ar fi de folos dacă echipa prinde un loc în Champions League. Va juca și va avea ocazia să lucreze la calitățile sale. Nu mai are nimic de demonstrat la Dortmund, fiindcă a făcut-o deja, așa că nu va fi stresat și nu va simți presiune, pe când dacă merge la un club mare precum Real Madrid va trebui să evolueze bine de la bun început.”

„Dacă va pleca, sper ca decizia să fie luată bazat pe unde va juca, unde se poate dezvolta și poate fi fericit, fiindcă oriunde s-ar duce va primi o grămadă de bani. Pe lângă Dormund, probabil că și el are cluburi favorite în Europa și va știi deja ce fel de fotbal vrea să joace în viitor. Dacă va veni în Premier League va fi cu siguranță foarte bine primit, iar din experiența mea un transfer din Bundesliga în Premier League poate funcționa. Îl îndemn să încerce să cucerească Premier League.”

Este grozav că De Bruyne va rămâne în Premier League

„Kevin De Bruyne și-a prelungit contractul cu Manchester City, iar asta este o știre uriașă pentru ei. El este unul dintre cei mai buni jucători din lume în acest moment, și o arată constant prin evoluțiile sale, prin felul în care citește jocul și prin golurile și pasele sale de gol. Sunt un mare admirator al său și cu atât mai mult după ce am aflat că și-a negociat singur contractul. Asta ne arată că este un tip inteligent și în afara terenului.”

„Când ești o vedetă atât de mare și nu ești cu capul pe pământ vei dori un salariu uriaș, nu îl vei primi și pot apărea probleme cu aceste lucruri. În cazul lui, însă, este un jucător de top și sunt convins că ambele părți vor fi bucuroase că s-a ajuns rapid la o înțelegere. De Bruyne știe foarte bine ce face.”

Criticile lui Mourinho la adresa echipei sunt justificate

„Am mai văzut situații în care Tottenham conduce meciul dar nu poate să țină de rezultat. Este o slăbiciune pe care o are și jucătorii trebuie să rămână concentrați până la fluierul final. Înțeleg de ce Mourinho a fost critic la adresa jucătorilor săi. Un manager poate să țipe cât vrea pe margine, dar până la urmă jucătorii de pe teren trebuie să știe ce să facă într-un meci. Atunci când nu se întâmplă este frustrant pentru toată lumea. În același timp, este și rolul managerului de a corecta greșelile echipei și de a o pregăti la antrenamente.”

„Mourinho este critic dar această problemă are loc prea des la Spurs – să pierzi după ce ai condus. Nu mă surprinde că managerul este critic la adresa echipei în public când așa ceva se întâmplă constant. Spurs trebuie să se dezmeticească, fiindcă așa ceva nu este acceptabil. Este o echipă bună, dar nu are parte de rezultatele dorite.”

„Jucătorii pot fi deranjați de critici – este o reacție normală, însă ei nu trebuie să uite că Mourinho este cel care conduce clubul. În final, atunci când un manager nu este fericit o va arăta, iar jucătorii trebuie să-și înțeleagă responsabilitățile. A te pierde cu firea este greșit și nu îți va aduce vreun trofeu.”

Spurs încă poate prinde top 4 dacă nu mai pierde puncte

„West Ham și Chelsea sunt echipele favorite pentru un loc în top 4, dar Spurs încă mai are o șansă. Dacă ar fi câștigat cu Newcastle lucrurile ar fi fost mai bune – acestea sunt momentele în care trebuie să profite din plin. Un loc în top 4 va fi dificil de reușit pentru Tottenham, dar încă au șanse dacă își corectează acest obicei prost de a pierde puncte când nu trebuie.”

„Am putea avea o situație în care Liverpool, Chelsea, Spurs și Arsenal termină în afara top 4. Trebuie să recunosc că a vedea echipe precum West Ham sau Leicester încercând să rupă monopolul celor mai bune echipe este plăcut. Îmi place să văd alte echipe făcând viața celor din Big 6 mai grea. Asta ne arată că fotbalul se schimbă.”

Speculațiile în ce-l privește pe Kane vor continua

„În final este decizia lui Kane dacă rămâne sau pleacă, iar asta ține doar de obiectivele și de ambițiile sale. Este în topul golgheterilor, înscrie constant și pare că poate câștiga o nouă Gheată de Aur, ceea ce este o realizare importantă. Această foame de goluri, de a fi cel mai bun din campionat este ceva ce alți jucători, precum Marcus Rashford, pot admira și este ceva din care pot învăța chiar dacă nu sunt coechipieri. Totuși, dacă ascultăm zvonurile, s-ar putea ca ei să ajungă să joace pentru același club în viitor.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *