Vorbind înaintea startului Premier League pentru Betfair, Dimitar Berbatov crede că Liverpool și Manchester City își vor disputa din nou titlul, însă are cuvinte de laudă pentru Chelsea și Manchester United și transferurile făcute de acestea. Fostul jucător al lui United și Spurs crede că Guardiola și Mourinho au nevoie să câștige trofee în acest sezon.

Toate privirile sunt pe Guardiola în ultimul său sezon de contract la City

„Acest sezon va fi o provocare pentru Pep Guardiola la City. El intră în ultimul său an de contract, este la club de ceva vreme deja, dar încă nu a câștigat Champions League. Cu toții știm cât de mult își doresc cei de acolo asta. Momentan are încă o șansă să încerce, dacă nu cumva își extinde contractul, și să nu uităm că dorește și să întrerupă dominația lui Liverpool din Premier League. Cred că dacă nu reușește să facă niciuna în acest sezon vor fi probleme și va fi finalul timpului său la City. Dacă va reuși să câștige una dintre competiții, îl văd rămânând mai mult timp.”

Acesta ar putea fi sezonul de „totul sau nimic” pentru Spurs

„Mă simt foarte bine urmărind documentarul despre Spurs. Este foarte distractiv și o ocazie bună de a privi în spatele cortinei la viața în vestiar și cum se comportă jucătorii. Cred, totuși, că unii dintre ei știau că sunt camere pe ei și s-au abținut. În documentar nu vezi chiar toate glumele și înjurăturile dintr-un vestiar, credeți-mă.

Este interesant să vedem cum este Mourinho cu jucătorii săi. Cred că este foarte sincer cu toți. Acest sezon este unul foarte important – este despre trofee și medalii și sper ca acesta să fie anul în care să câștige ceva din nou, în special sub comanda lui Mourinho, care câștigă ceva la fiecare club la care trece.

Lumea tot îl va judeca și critica pe Mourinho orice ar reuși în acest an. Acum va avea parte de un sezon complet, nu va avea scuze, va avea parte de lotul pe care îl dorește și a avut suficient timp încât să-și cunoască jucătorii și clubul. Deja a efectuat și transferuri în această fereastră și mă aștept să mai existe jucători care vin sau pleacă înainte de termenul limită din octombrie. Mourinho va ști că ține de el și de jucători să ne arate ce pot face și, cu siguranță, trebuie să aibă rezultate mai bune decât sezonul trecut.”

Liverpool și City sunt echipele de bătut

„Liverpool și Man City vor fi echipele de bătut în acest sezon. Trebuie să iau aminte și despre ce a făcut Frank Lampard la Chelsea în această perioadă de transferuri. A făcut câteva mutări grozave și construiește o echipă puternică, cu jucători foarte talentați. Desigur, uneori în fotbal vedem că banii nu îți pot aduce succesul sau o echipă bună, însă lumea trebuie să țină cont de Chelsea sezonul acesta, pentru că sunt sigur că va surprinde multă lume. Totuși, după ce ne-au arătat sezonul trecut, Liverpool și City sunt echipele de bătut.”

Havertz va lumina Premier League, dar cu un cost uriaș

„Cred că suma cheltuită pe Kai Havertz a fost prea mare pentru gustul meu. Sunt prea mulți bani, este ridicol. Havertz este un talent grozav, am spus-o și în trecut. Sunt un mare fan al său și datorită conexiunii mele cu Leverkusen eram cu ochii pe el săptămânal, însă banii cheltuiți pe el sunt nebunești. Este un transfer grozav pentru Chelsea, alături de Werner, și amândoi au talentul necesar pentru a fi candidați la titlu sezonul următor, dar provocarea va fi mare pentru ei. Cred că viziunea lui Havertz asupra jocului, poziționarea, pasele pe care le poate livra în treimea adversă, finalizările și inteligența sa – toate sunt lucruri pe care le vom vedea de la el în tricoul lui Chelsea.

Din ce am auzit la Leverkusen, își dorea foarte mult să facă următorul pas în cariera sa, ceea ce denotă încrederea lui. Le-a spus tuturor că își dorește să facă acest pas devreme în carieră și vedem asta în mutarea în Anglia, una dintre cele mai bune ligi din lume, cu jucătorii cei mai buni. Sigur, este un campionat mai solicitant fizic și el trebuie să lucreze la acest aspect, fiindcă este un băiat tânăr încă. Să sperăm că se va adapta repede la viața din Premier League. Este încrezător în abilitățile sale și îl voi urmări foarte atent. Cred că îi va fi bine alături de un manager tânăr precum Frank Lampard, la ce calități are.

Îi va fi de mare ajutor și prezența lui Timo Werner alături de el în vestiar. Ajută enorm când mergi la o echipă nouă să ai un coechipier care ți-e conațional, sau cu care ai jucat în același campionat în trecut. Este mai ușor să te integrezi și nu vei fi singurul nou-venit la echipă.”

Manchester United a mutat bine cu olandezul Van de Beek

„Manchester United a construit bine lotul pe care îl are acum, în opinia mea. L-au adus și pe Donny Van de Beek, care cred că este un transfer grozav pentru linia de mijloc. Atunci când l-am văzut jucând la Ajax am fost impresionat de felul în care juca și în care citea jocul. Pasa bine și căuta mereu mingea, mișcându-se bine pe teren.

Există o conexiune puternică între cele două cluburi. Edwin van der Sar lucrează la Ajax și sunt sigur că United l-a întrebat despre jucător. Sunt sigur că Ed le-a spus cât de bun este și cum se poate dezvolta mai departe. Alături de Pogba și Bruno Fernandes, Van de Beek va arăta solid. Simt că merg într-o direcție corectă. Poate încă un fundaș central ar mai fi de adus, însă vom vedea. Poate United găsește pe cineva.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *