„Abia aștept să reînceapă Premier League, să văd echipele la treabă și mingea de fotbal pusă la treabă. Nu va fi la fel ca înainte, dar abia aștept să pot să mă uit la meciuri. Chiar și când sunt ocupat cu copiii, meciurile care se aud pe fundal mă relaxează. Echipele de la mijlocul clasamentului sunt cele mai puțin motivate, dar cred că se vor bucura de acest final de sezon cel mai mult pentru că nu mai au nimic de pierdut sau de câștigat,” a spus Berbatov.

Premier League reîncepe cu două meciuri restante care urmează să se dispute miercuri, 17 iunie, iar weekendul va aduce o primă etapă completă de la întreruperea campionatului în urmă cu mai mult de trei luni.

Solksjaer are nevoie de un top 4

„Este extrem de important pentru Manchester United să termine în top 4. Nu va fi ușor, dar trebuie să reușească,” crede bulgarul. „Primul meci este foarte important, trebuie să profite de oportunitate. Dacă va reuși, următorul sezon va avea o importanță și mai mare. Ole Gunnar Solskjær primește multe critici și presiune, însă un final bun îi va spori încrederea și îi va stabiliza poziția de manager. Un loc în Champions League îi va motiva și pe jucători să joace pentru el, așa că sper că United se va califica.”

„Cred că cei din conducere au încredere în Ole, iar acesta este cel mai important lucru. Sunt sigur că vorbesc constant și îi oferă încrederea necesară pentru a construi în jurul jucătorilor tineri. Nu mai trebuie văzut ca un manager de tranziție. Ar fi o lipsă de respect. Mi-aș dori să ocupe un loc în top 4 pentru Ole. Pogba a revenit și el, așa că dacă pot rămâne sănătoși și apți de joc pentru nouă meciuri, acest lucru ar ajuta.”

Berbatov a evoluat patru sezoane pentru Manchester United, câștigând două titluri (2008/2009 și 2010/2011) și fiind golgheter al Premier League în 2010/2011.

Liverpool merită să fie campioană

Fostul jucător nu ezită să laude Liverpool pentru performanța din acest sezon, considerând-o cea mai bună echipă din Premier League. „Liverpool a fost foarte constantă – atât jucătorii cât și managerul. Jürgen Klopp a transformat această echipă și rezultatele se pot vedea. În fiecare meci, jucătorii aleargă, fac presing și au imaginația necesară pentru ca celelalte echipe să nu facă față. Așa i-a antrenat Klopp și ai nevoie de anumiți jucători pentru a reuși așa ceva. Cei trei din față sunt atât de importanți în fotbalul modern – sunt foarte rapizi,” a spus Berbatov, care consideră însă că momentul decernării trofeului se va simți complet diferit fără spectatori pe stadion.

„Liverpool va câștiga titlul și va fi ciudat să vedem trofeul decernat într-un stadion gol, cu fanii urmărind doar la TV. Evident, faptul că vor fi campioni este o realizare imensă pentru jucători și se va simți, însă fără fani nu se vor bucura la maximum. Dacă vor putea organiza o paradă, asta va compensa lucrurile, dar va fi oricum ciudat. E ironic că au reușit o asemenea performanță și nimeni nu îi va vedea ridicând trofeul live.”

Liverpool va disputa Merseyside Derby pe terenul celor de la Everton duminică, 21 iunie, la ora 21:00, fiind neînvinsă de către rivalii săi din octombrie 2010. Citește istoria Merseyside Derby aici.

***

Dacă îți place ce citești pe Tackle.ro:

  1. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, prin e-mail.
  2. Urmărește-ne pe FacebookInstagramTwitter și Youtube.
  3. Ascultă podcast-ul Tackle Show pe Apple MusicSpotifyAnchor.fm sau pe Google Podcasts.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.