Ambasadorul Betfair, Dimitar Berbatov, îl îndeamnă pe Ianis Hagi să aibă răbdare la Rangers. Bulgarul crede că jucătorul trebuie să „rămână puternic” și să joace în continuare în Scoția sub comanda lui Steven Gerrard, pe care Berbatov îl admiră pentru rezultatele din acest sezon. Fostul golgheter al Premier League a vorbit și despre schimbarea de antrenor de la Chelsea și despre forma lui Tottenham și Gareth Bale înaintea celui mai important meci al etapei din Anglia.

Frank Lampard merita mai multă răbdare

„Există similarități între Solskjaer și Lampard. Ambii au fost legende la cluburile lor și ambele au ajuns manageri la aceste cluburi mari. Ole a avut o perioadă grea la United. Oamenii se întrebau dacă va fi demis, iar acum iată-l, cu echipa pe primul loc în Premier League. În cazul lui Lampard, am considerat că a făcut o treabă grozavă calificând-o pe Chelsea în Champions League. În Premier League lucrurile nu au mers bine sezonul acesta, iar răbdarea nu este o caracteristică a lui Chelsea. Cred că Lampard avea nevoie de mai mult timp pentru a întoarce lucrurile și de a le oferi jucătorilor noi șansa de a se adapta în echipă.”

„Unii jucători au nevoie de mai mult timp, pe când alții joacă bine din prima. Lampard și-a dorit acești jucători, pe Havertz, pe Werner și pe Ziyech. Așa am eu impresia, că și i-a dorit, iar dacă ei nu performează este rău atât pentru club, cât și pentru manager, care este normal să fie considerat vinovat. Cred că 18 luni este o perioadă prea scurtă, mai ales ținând cont că Chelsea s-a calificat în Champions League sezonul trecut.”

„Răbdarea nu este punctul forte al conducerii lui Chelsea. Poate că într-o zi, Frank va reveni. Am văzut multe astfel de exemple și este un lucru normal.”

 Mă aștept ca Thomas Tuchel să înceapă în forță

„Tuchel este un nou antrenor grozav care vine în Premier League. S-a descurcat bine la echipele la care a mai antrenat. A preluat pe Mainz și pe Dortmund imediat după Jurgen Klopp, iar acum are abilitățile necesare pentru Chelsea după ce a lucrat și a antrenat jucători de talie mondială. Pentru el va fi o nouă provocare, însă nu va fi intimidat să lucreze în Anglia. Comunicarea cu jucătorii va fi bună încă de la început. Cu siguranță știe că jobul de la Chelsea nu este unul în care să fii relaxat, sigur pe poziția ta.”

„Germanul a lucrat cu megastaruri precum Mbappe și Neymar. Trebuie să știi cum să gestionezi asemenea jucători, cu ego-uri mari. Trebuie să ai grijă cum îi tratezi, dar în același timp să le arăți că tu ești conducătorul echipei. Respectul trebuie să fie prezent din ambele părți și Tuchel va trebui să știe când să fie blând și când să fie ferm. Venind de la PSG, are experiență. A lucrat cu Thiago Silva acolo, așa că la Chelsea va avea un jucător cu care a mai lucrat. Silva a fost chiar căpitan uneori pentru Chelsea, așa că are autoritate în vestiar. S-ar putea ca cei doi să aibă o discuție înainte de primele antrenamente, în care Tuchel să înțeleagă de la Thiago care sunt elementele ce trebuie schimbate.”

„Chelsea este în continuare în Champions League, iar experiența lui Tuchel s-ar putea să-i ajute în meciul cu Atletico Madrid. El are însă nevoie de timp pentru a se obișnui cu antrenamentele din Anglia și cu ce sunt jucătorii obișnuiți. Chelsea are problemele ei, așa că va fi o provocare, într-un mediu în care conducerea își dorește succes fără să aibă răbdare. Tuchel știe că trebuie să aibă rezultate bune.”

 Întoarcerea lui Gareth Bale la Spurs nu este cea așteptată de mulți

„Credeam că Gareth Bale va avea un impact mai mare și cred că atât el, cât și Jose Mourinho, se așteptau la asta. Lucrurile nu au fost grozave pentru el. Nu e titular în meciurile mari, ci joacă împotriva echipelor mai slabe. Nu cred că Bale este mulțumit de evoluțiile sale și de contribuția adusă echipei. Jocul său nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și rămâne de văzut dacă Mourinho îi va oferi mai multe șanse. Trebuie să și le câștige.”

„Tottenham are câteva meciuri dificile în perioada următoare, dar nu cred că trebuie să îi fie frică de vreun adversar. Echipa este de calitate, iar constanța este cheia performanței sale. Pot juca cot la cot cu Liverpool, care nu trece printr-o perioadă prea bună. Toată lumea e cu ochii pe campioană, care are problemele ei. Acesta nu este Liverpool de sezonul trecut, iar Tottenham are o ocazie bună să câștige. Nu va fi ușor, însă echipa poate câștiga.”

Ianis Hagi este talentat și trebuie să rămână puternic

„Ianis Hagi trece printr-o perioadă în care ba joacă meciuri, ba nu joacă, iar pentru un jucător tânăr este greu. Am trecut și eu prin asemenea momente. Ești tânăr și crezi că știi totul. Am învățat că uneori trebuie să fiu răbdător. E nevoie de un pas în spate și poate vor urma doi sau trei pași în față.”

„În cazul său, joacă pentru o echipă mare și chiar dacă nu începe titular la fel de mult precum și-ar dori, trebuie să profite de ocaziile care i se oferă. Poate că este nervos sau dezamăgit, dar e nevoie de oameni în jur pentru a-i controla mediul înconjurător. Hagi este talentat și trebuie să rămână puternic. Va reuși să facă asta și sper să continue să joace bine în Scoția.”

„Un jucător în poziția sa nu ar dori să se întoarcă acasă. Acestea sunt campionatele în care vrea să joace. Steven Gerrard are de gestionat situația, el va lua deciziile. Ianis trebuie să rămână puternic. Este fiul lui Gheorghe Hagi, care a fost un jucător excepțional, așa că sper să treacă peste situația asta.”

 Admirație pentru Steven Gerrard

„Văzând ce rezultate are Gerrard cu Rangers, cu siguranță a fost o alegere bună pentru el, a antrena acolo. Campionatul din Scoția se decide invariabil între Celtic și Rangers, iar acum el culege roadele răbdării conducerii.”

„Ca jucător, a fost întotdeauna greu să joc împotriva lui Gerrard. Avea un șut fenomenal, era tehnic dar intra și puternic la deposedare. A fost un pachet complet și un căpitan grozav. E minunat să-l vedem acum având rezultate bune și ca manager. Probabil va avea și momente mai proaste în carieră, dar acestea sunt parte din experiența cuiva ca manager.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *