Dimitar Berbatov a vorbit pe larg pentru Betfair despre Harry Kane și eventualul său transfer de la finalul sezonului. Bulgarul aseamănă situația atacantului cu cea în care a fost el când a plecat de la Tottenham la Manchester United și spune că decizia este una uriașă, la fel ca și prețul care s-ar plăti pe Kane.

„Conform zvonurilor, Harry Kane va căuta să părăsească Tottenham dacă clubul nu se va califica în Champions League sezonul viitor, iar pentru mine nu este o surpriză. Sunt sigur că majoritatea oamenilor care sunt aproape de fotbal nu sunt surprinși. Am vorbit mult despre asta. Nu știu ce se va întâmpla, însă Kane cu siguranță se gândește să plece. Aș înțelege asta dacă echipa nu se va califica pentru Champions League sau nu va câștiga Cupa Ligii Angliei. E normal să-și dorească să joace în Champions League. Totul depinde de cum încheie Spurs sezonul.”

„Am fost și eu în situația lui Kane la Tottenham odată”

„Kane are 27 de ani, este în perioada de vârf a carierei sale, iar timpul nu așteaptă pe nimeni. Am fost și eu în situația lui Kane la Tottenham odată. Eram într-o poziție de a lua aceeași decizie la același club. Erau multe gânduri mari în mintea mea. Dacă pleacă, va dezamăgi mulți fani ai lui Spurs. Unii se vor poziționa împotriva lui, așa se întâmplă în fotbal. Pe de altă parte, alții îi vor înțelege decizia. În final, Kane este căpitanul Angliei și un jucător uriaș pentru Spurs. Ar fi păcat să se gândească la final de carieră că nu a fost campion în Premier League, fiindcă este unul dintre cei mai mari atacanți din lume.”

„Este o decizie dificilă fiindcă se află într-un mediu grozav, joacă pe un stadion grozav. Este important – atunci când joci sau te antrenezi îți dorești să fii într-un mediu care îți place. Singurele lucruri care îi lipsesc sunt trofeele. Are de luat o decizie uriașă, dar fiecare își vede de drum. Unii vor fi dezamăgiți, iar alții vor fi bucuroși. Sunt curios ce va decide.”

„Situația mea a fost similară, dar totodată ușor diferită. Veneam din altă țară și voiam să merg la cel mai mare club pentru a câștiga trofee, iar acela era Manchester United. Când am aflat că am o șansă să merg acolo nu am ezitat. Am părăsit un mediu la Spurs în care marcam multe goluri și eram jucătorul numărul unu. Oamenii mi-au înțeles decizia în final și a fost una pe care am luat-o pentru a-mi împlini ambițiile personale. În funcție de obiectivele pe care le ai în fotbal s-ar putea să-ți placă un club și să vrei doar să joci fotbal acolo și să te bucuri de sport. Alți jucători vor trofee. Fiecare este diferit și totul depinde de ambițiile și realizările sale.

„Prețul va fi uriaș”

„Nu-mi pot imagina ce preț de vânzare va dori clubul, dar va fi uriaș. Fotbalul înseamnă business, iar clubul are nevoie să facă bani care să acopere toată investiția în dezvoltarea ta. Prețul va fi uriaș, dar îl va putea plăti cineva? Poate unul sau două cluburi.”

„Dacă Kane va părăsi Tottenham, nu am preferințe legate de destinația sa, cât timp îi permite să joace la fel. Atunci când schimbi mediul în care ai fost numărul unu, oamenii se așteaptă să dai randament încă din start. Dacă nu marchezi de la bun început, te vor trage la răspundere. Așa este fotbalul în zilele noastre.”

„Cred că va rămâne în Anglia”

„Kane trebuie să meargă undeva unde poate câștiga trofee regulat. Ce se va întâmpla dacă va merge la o echipă și nu câștigă nimic, din nou? Atunci se va gândi de ce a schimbat echipa dacă oricum nu câștigă nimic. Eu cred că va rămâne în Anglia, dar unde? Man City are o opțiune de atacant în Jesus, la Man United ar putea să se potrivească, pentru că echipa nu are un atacant tipic de vârsta sa. Cavani se află în ultima parte a carierei. Liverpool are foarte multe opțiuni în atac, iar la Arsenal pur și simplu nu se va duce. Este o decizie dificilă și Kane are multe opțiuni. Să vedem ce se va întâmpla.”

„Am văzut că s-a vorbit și de Chelsea, dar nu mi se pare că un transfer la o rivală din Londra ar fi potrivit. Există multe semne de întrebare, iar Kane trebuie să ia decizia bună. Cel mai simplu ar fi să rămână la Spurs, unde este o legendă a clubului și unde poate doborî orice record își dorește. Nu îl văd pe Kane transferat în străinătate. Este o legendă a Angliei, unde toată lumea îl respectă, și va rămâne acolo.”

„Dacă m-ar suna pentru sfaturi, eu i-aș spune că trebuie să decidă în funcție de ambiții și motivație. Dacă va pleca va dezamăgi unii oameni. Este decizia sa și este una dificilă.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *