În ziua de azi poți să urmărești aproape orice meci din lume din fața televizorului, dar experiența de acasă nu se poate compara cu senzația pe care o ai la fața locului. Tackle vă prezintă astăzi prețurile biletelor în cele mai importante campionate de fotbal din lume.

Începem cu cel mai popular campionat al momentului, Premier League. Prima ligă din Anglia are cele mai scumpe bilete din „Big Five”, peste Serie A, Bundesliga, Ligue 1 sau La Liga.

Cât costă un bilet la meciurile din Premier League

Mulți suporteri din Anglia își cumpără abonamente pentru întreg sezonul. Aceasta este tradiția, e un adevărat fenomen. BBC scrie că prețul unui abonament la un club din Premier League costă în medie 800 de lire sterline, aproape 1000 de euro. Au fost luate în calcul valori medii pentru fiecare club în parte, deci să zicem că acesta ar fi prețul mediu pentru un abonament la Tribuna a II-a.

Liverpool a publicat deja prețurile abonamentelor pentru sezonul 2022/2023. Un adult (21-65 de ani) care vrea să vadă fiecare meci din Premier League disputat pe Anfield trebuie să achite 870 de lire sterline. Cel mai iefit abonament, în zona superioară a peluzei Kop, costă 685 de lire sterline. Prețurile sunt mai mici pentru pensionari (peste 65 de ani), adolescenți (17-21 de ani) și copii (sub 16 ani).

Dacă prinzi un city break în Marea Britanie și vrei să mergi la un meci din Premier League, vei scoate din buzunar circa 60 de lire sterline. Din nou, acesta este un preț mediu pentru un meci de campionat. De asemenea, prețurile sunt mai piperate când vine vorba de un derby Liverpool – Manchester United sau Arsenal – Chelsea.

Cât costă un bilet la meciurile din La Liga

Suporterii care vor să vadă pe viu spectacol din La Liga vor avea de plătit mai puțin decât în Regat. În medie, un abonament pentru întreg sezonul la o echipă din Spania costă 600 de euro.

Fanii lui Levante. Foto: Jose Miguel Fernandez, via IMAGO

De exemplu, cele mai scumpe abonamente scoase la vânzare de FC Barcelona costă 1097 de euro, iar cele mai ieftine costă 140 de euro. FC Barcelona fiind un club care vrea să le ofere tuturor suporterilor șansa de a veni pe stadion. Și să nu uităm că arena Camp Nou are o capacitate de 99.354 de locuri.

Un bilet de etapă în La Liga costă în jur de 70 de euro, la tribuna a II-a. La unele meciuri poți prinde chiar și bilete de 15-20 de euro, în peluză. Desigur, nu la FC Barcelona, Real Madrid sau la Atletico Madrid, ci la echipe precum Getafe sau Rayo Vallecano.

Cât costă un bilet la meciurile din Serie A

Pizza, pasta e calcio! Un weekend petrecut în Italia poate fi oricând încheiat cu un meci din Serie A. Sau chiar un meci de Serie B, de ce nu?

Italia respiră fotbal, iar faptul că echipa națională a ratat din nou Campionatul Mondial a reprezentat un adevărat șoc în „Cizmă”. Revenind la treburile noastre, ar trebui să știți că un bilet la un meci din Serie A costă, în medie, 40 de euro.

În schimb, abonamentele sunt destul de scumpe în Italia. Fanii plătesc circa 800 de euro pe sezon pentru a-și urmări favoriții în fiecare meci disputat acasă. De exemplu, Juventus vinde abonamente cu prețuri cuprinse între 600 și 2400 de euro.

Cât costă un bilet la meciurile din Bundesliga

Bundesliga e cu adevărat un mic paradis pentru fanii fotbalului romantic. Bere multă și bilete ieftine.
Spre deosebire de Premier League, Serie A sau La Liga, abonamentele din Germania costă, în medie, 400 de euro pe sezon.

Fanii lui Frankfurt, pe teren propriu. Foto: IMAGO

Cel mai scump abonament vândut de Borussia Dortmund costă 760 de euro, iar cel mai ieftin costă 200 de euro. Copii cu vârstă de până în 14 ani plătesc numai 80 de euro pe sezon. La aceste prețuri se mai adaugă între 20 și 50 de euro pentru fanii care vor să fie prezenți și la meciurile din UEFA Champions League.
De asemenea, un bilet de etapă costă circa 30 de euro. Un pahar de bere în Bundesliga costă între 5 și 7 euro.

Cât costă un bilet la meciurile din Ligue 1

Fotbalul francez a devenit tot mai atractiv în ultimii ani, iar oricine ajunge acum la Paris se gândește să meargă la un meci al echipei PSG. Până la urmă, când mai apuci să-i vezi în fața ta pe Lionel Messi, Neymar și Kylian Mbappe?

În medie, un bilet la un meci din Ligue 1 costă 50 de euro. Când vine vorba de PSG, cel mai ieftin bilet costă în jur de 100 de euro.

De notat că PSG ține cont de un lucru, devotament. Fanii care își reînnoiesc abonamentele plătesc circa 480 de euro, mult mai puțin decât fanii noi. Asta înseamnă o medie de 18 euro / meci, dacă ai deja un abonament pentru meciurile de acasă.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Pasionat de tot ce înseamnă sport și captivat de poveștile din afara terenului.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *