Sezonul din Premier League se apropie de final. Manchester City și Liverpool se luptă pentru titlu, în timp ce restul echipelor speră să termine cât mai sus în clasament pentru a-și rotunji încasările.
Tackle.ro vă prezintă în materialul următor cât valoarează fiecare loc din Premier League. The Athletic ne informează că ultima clasată va încasa 2,2 milioane de lire sterline la finalul campionatului, iar campioana va fi răsplătită cu 44 de milioane, dar sunt bani de încasat pentru fiecare dintre cele 20 de cluburi din campionat.

Diferența dintre locuri este de 2,2 milioane de lire sterline. Locul 19 primește 4,4 milioane de lire sterline, locul 18 încasează 6,6 milioane, și tot așa. Aici vorbim numai despre sumele pe care cluburile le primesc pe merit sportiv. Este strict valoarea locurilor din Premier League.

În total, cluburile din Premier League împart circa 2,5 miliarde de lire sterline. În sezonul precedent, fiecare echipă a încasat aproape 84 de milioane de lire de pe urma drepturilor TV. La acest pot uriaș se adaugă sumele alocate pentru meritul sportiv și banii veniți din drepturile comerciale. Nu intră aici bilete și abonamentele, o altă sursă uriașă de venit pentru formațiile din Anglia.

Cât valorează locurile din Premier League

Mai jos puteți vedea ce sumă primește fiecare club din Premier League, în funcție de locul ocupat la finalul sezonului. Din nou, aici nu am inclus banii din drepturile TV și restul încasărilor. Este vorba strict de valoarea fiecărui loc în parte

 1. Locul 1 – 44 de milioane de lire sterline (UEFA Champions League)
 2. Locul 2 – 41,8 de milioane de lire sterline (UEFA Champions League)
 3. Locul 3 – 39,6 de milioane de lire sterline (UEFA Champions League)
 4. Locul 4 – 37,4 de milioane de lire sterline (UEFA Champions League)
 5. Locul 5 – 35,2 de milioane de lire sterline
 6. Locul 6 – 33 de milioane de lire sterline
 7. Locul 7 – 30,8 de milioane de lire sterline
 8. Locul 8 – 28,6 de milioane de lire sterline
 9. Locul 9 – 26,4 de milioane de lire sterline
 10. Locul 10 – 24,2 de milioane de lire sterline
 11. Locul 11 – 22 de milioane de lire sterline
 12. Locul 12 – 19,8 milioane de lire sterline
 13. Locul 13 – 17,6 milioane de lire sterline
 14. Locul 14 – 15,4 milioane de lire sterline
 15. Locul 15 – 13,2 milioane de lire sterline
 16. Locul 16 – 11 milioane de lire sterline
 17. Locul 17 – 8,8 milioane de lire sterline
 18. Locul 18 – 6,6 milioane de lire sterline (retrogradare)
 19. Locul 19 – 4,4 milioane de lire sterline (retrogradare)
 20. Locul 20 – 2,2 milioane de lire sterline (retrogradare)

De asemenea, Liverpool va încasa încă 3,4 milioane de lire sterline pentru câștigarea FA Cup.

Final tensionat în Premier League

Au mai rămas trei necunoscute în acest final de sezon. Manchester City și Liverpool se luptă de la distanță pentru titlu, iar dacă trupa lui Jurgen Klopp va triumfa în deplasarea cu Southampton, trofeul va fi acordat în ultima rundă. Manchester City are patru puncte avans înaintea duelului Southampton – Liverpool. În ultima rundă, liderul va înfrunta Aston Villa, iar “Cormoranii” vor da piept cu Wolverhampton.
Tottenham și Arsenal se duelează pentru locul 4, care asigură prezența în grupele UEFA Champions League, performanță care atrage de la sine încă un jackpot important.

Everton, Leeds și Burnley se zbat în subsolul clasamentului. Una dintre ele va ocupa locul 18 la finalul stagiunii și va retrograda în Championship, de unde va veni în sens opus Huddersfield sau Nottingham Forest, care vor juca finala play-off-ului de promovare. Din sezonul 1950-1951 nu a mai retrogradat Everton din prima divizie, iar în era Premier League nu s-a întâmplat niciodată acest lucru!

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România. Newsletter-ul nostru vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp.

Pasionat de tot ce înseamnă sport și captivat de poveștile din afara terenului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Un comentariu la “Câți bani încasează fiecare club din Premier League în funcție de locul ocupat la final”

  • Dani
   22/05/2022 at 12:03

   Salut,
   Nu stiu daca ai scris acest articol dupa sau inaintea ultimelor meciuri din etapa 37 dar eu as alege alte speculatii pentru finalul tensionat de sezon. Everton are 39 de puncte, batalia pentru locul 18 ramane intre Burnley si Leeds care au cate 35.
   Desi sunt fan al tunarilor, accept ca sansele la locul 4 sunt cam la fel de mari precum cresterea economica a Romaniei, sa speri ca Tottenham se va impiedica de Norwich care e retrogradata de ~10 etape e mai mult comic decat optimist.
   Cam tot atatea sunt si sansele ca Chelsea sa se impiedice de Watford si Tottenham sa-i „ciupeasca” locul 3 😀 .
   Mult mai interesante vor fi meciurile lui Man UTD si West Ham, Man are golaveraj inferior si e obligata sa castige daca vrea sa-si pastreze locul de Europa League.

   Best Regards !