Nu mai e o noutate faptul că Peter Crouch are în ”sac” câteva din cele mai amuzante povești din jurul vieții fotbaliștilor din Premier League. În prima sa carte, ”How to be a footballer”, de la felul în care se îmbracă fotbaliștii, la ce mașini își cumpără și până la ce se întâmplă în vestiar sau în autocarul echipei, Crouch povestește cu un umor aparte despre stupiditatea care înconjoară deciziile pe care le iau fotbalistii, dar și cum a evoluat viața fotbalistului modern în ultimele două decenii. Iar de ironie nu scapă nici măcar… el, Peter Crouch.

Rivalitatea dintre Chelsea și Liverpool între 2005-2010

La începutul anilor 2000, puțini ar fi anticipat că ar putea exista o rivalitate între Cormorani și Albaștrii din Londra. Și totuși, apariția în peisaj a lui Roman Abramovic și venirea lui Jose Mourinho pe Stamford Bridge au schimbat contextul fotbalistic. În scurt timp, o echipă care doar cocheta cu locurile de cupe europene a început să se lupte an de an la titlu și să fie o prezență obișnuită în fazele finale ale Champions League.

Manchester United, Arsenal și Liverpool nu mai erau singurele pretendente la titlu, iar Chelsea devenise elefantul din încăpere. Pe lângă Sir Alex și Arsene, apăruseră nume fresh precum Mourinho și Benitez, iar dacă Ferguson și Wenger aveau deja în palmares medalia de campion, nu în aceeași postură era și Rafa Benitez, spaniolul care resimțea presiunea faptului că Liverpool încă nu reușise să câștige titlul de la reformarea Premier League din 1992.

Jose Mourinho era în prim-planul mass-mediei, prin comportament, atitudine și stilul vestimantar, iar Rafa Benitez încerca să se ridice la înălțime, ”You might recall the period at Liverpool when Rafa started wearing a leather jacket. There was a theory in the dressing-room that he was trying to compete with Jose Mourinho, at the time considered the coolest, most stylish man in the Premier League.”, după cum povestea chiar Peter Crouch.

Mai mult, între 2004 și 2008, în patru sezoane de Champions League am avut parte de 3 semifinale Liverpool – Chelsea și mai mult, în sezonul 2005-2006, cele două au evoluat în aceeași grupă, iar asta alimentase și mai tare rivalitatea dintre cele două cluburi și implicit dintre Jose Mourinho și Rafa Benitez.

Secret Santa Crouch

Când relația dintre Rafa și Jose era tot mai tensionată, intră în scenă Peter Crouch. În iarna lui 2006, cei de la Liverpool au organizat Secret Santa, cu jucătorii și staff-ul urmând să extragă bilețele cu numele celui căruia trebuie să-i ofere un cadou. Pe cine extrage RoboCrouch din urnă? Tocmai pe managerul său, Rafa Benitez.

Peter Crouch n-ar fi fost Peter Crouch dacă i-ar fi oferit lui Rafa o cravată, un fular sau orice alt cadou banal. Într-o perioadă în care Benitez și Mourinho se înțepau tot mai des în conferințele de presă, Crouch i-a oferit cadou lui Rafa tocmai autobiografia rivalului său Jose Mourinho, intitulată The Art of Winning.

You should have seen his expression when he opened the gifts. His face just fell. Oh no, I thought, I’ve actually offended him. It’s all gone wrong. I never told him it was from me. Until now. Sorry, Rafa. “

În urmă cu doi ani, într-o apariție la BT Sport, Peter Crouch și Joe Cole au spus câteva din poveștile amuzante trăite de cei doi în preajma Crăciunului, în vestiarul echipelor la care au evoluat, iar Crouchy spune povestea cadoului oferit lui Rafa începând cu minutul 3:44.

Dacă ți-a plăcut ce tocmai ai citit,  alătură-te comunității de fani Premier League din România pe Facebook, abonează-te la newsletter-ul nostru, care vine în fiecare vineri, pe e-mail și pe Whatsapp, și urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube și Discord.

Îți reamintim că tot pe Tackle.ro, poți citi mai multe despre Peter Crouch și poveștile sale:

Alex works in the IT Industry, he's an avid reader who likes to find beauty in football. He supports Arsenal FC. Based in Iasi, Romania, he's a coffee lover and a fan of almost everything that has a guitar and a British accent. @alexxx_avr.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *