Dimitar Berbatov a analizat ultimele evoluții ale lui Tottenham și Manchester United pentru Betfair. Iată ce a avut de spus:

Mourinho trebuie să fie optimist chiar dacă a pierdut cu Everton

„Sunt sigur că Mourinho se gândește la fotbalul pe care îl joacă având în vedere câte meciuri și trofee a câștigat de-a lungul carierei. Cred că cu echipa pe care o are la dispoziție, Tottenham poate înscrie mai multe goluri jucând un fotbal direct sau apărându-se și lovind pe contraatac atunci când există spații. Totul depinde de adversari, fiindcă poate fi diferit de la meci la meci. Sunt sigur că Mourinho va trage concluzii pozitive după meciul cu Everton. Echipa sa a fost foarte ofensivă și a fost un meci entuziasmant.”

Întoarcerea lui Bale devine un coșmar

„S-au spus multe despre Gareth Bale după declarațiile lui Mourinho de la finalul meciului cu Everton. Dacă Bale are o problemă de sănătate care ar putea duce spre o accidentare pot înțelege de ce nu a vrut să joace. Dacă nu are probleme și ar fi putut să joace, atunci dorința lui de a nu juca este o problemă. Până la urmă ce înseamnă să nu te simți bine încât să joci atunci când nu ești accidentat? Situația este complicată și este evident că Mourinho nu este fericit. Povestea a început pozitiv, cu toată lumea fericită când Bale s-a întors, dar acum totul pare să devină un coșmar. Este o situație grea pentru echipă, pentru jucător, pentru manager. Nu dă bine. Sincer nu știu cum ar putea această situație să fie rezolvată. Din ce am văzut până acum, ceva îi lipsește lui Bale. Situația este ciudată și nu văd cum ar putea să se termine cu bine.”

„Dacă continuă în acest fel, evident că Bale nu va rămâne și va pleca înapoi la Real Madrid pentru a-și încheia contractul. Apoi vom discuta la ce club va mai merge. Îmi place de Gareth, îmi place cum a jucat fotbal, dar momentan este departe de vărful său de formă și putem vedea cu toții asta. Dacă nu-și găsește ritmul, pe care oricum nu îl găsește decât jucând meciuri, atunci va merge înapoi la Real Madrid. Aceste lucruri se întâmplă mereu în fotbal și gândindu-ne la momentele prin care a trecut la Real Madrid – jucând, nejucând, fiind abuzat în presă și de către fani – e evident că nu-i va păsa și-și va duce contractul la final.”

Kane ne-a demonstrat din nou că este de neînlocuit

„Harry Kane ne-a demonstrat din nou că este de neînlocuit. Este un căpitan adevărat și un talisman al echipei sale. E grozav că s-a întors pe teren și a reușit să și înscrie de două ori. E grozav pentru moralul echipei că liderul echipei a revenit. Se vede clar. Toată lumea este mai sigură, mai calmă, mai încrezătoare. De fiecare dată când este accidentat și nu joacă, este o mare problemă pentru echipă.”

Un egal bun pentru Man Utd cu Everton după un început teribil în repriza a doua

„Weekendul trecut am văzut cel mai slab început de repriză secundă de mult timp încoace. Manchester United avea meciul în mână și apoi a încasat două goluri imediat. Când se întâmplă asta te cam aștepți la un gol în ultimul minut, fiindcă dacă începi încet, suferi. Rezultatul de egalitate a fost unul bun pentru United. A fost vina echipei că a pierdut controlul, începând atât de slab repriza secundă. Trebuie să lăudăm și Everton, care și-a schimbat sistemul și a jucat foarte bine, punând presiune pe United.”

McTominay nu trebuie comparat cu alții; își face jocul lui

„E grozav să-l vedem pe Scott McTominai jucând atât de bine. Golul său din Cupa Angliei cu West Ham mi-a adus aminte de genul de goluri pe care le marca Frank Lampard, urcând în careu târziu și șutând în forță. A fost o pasă de gol bună și o finalizare grozavă. A devenit o forță la mijlocul terenului și îmi amintesc că la un moment dar nu juca mult și mă întrebam ce se va întâmpla cu el. Acum s-a întors și mă bucur pentru el. Deși este încă un băiat tânăr, îl văd ca pe un viitor căpitan la United.”

„Mulți îl compară cu Darren Fletcher și Michael Carrick, dar nu trebuie să tragem concluzii și să-i comparăm. El va dori să fie cunoscut datorită jocului său. Sunt sigur că este flatat de aceste comparații, dar să-l lăsăm să-și vadă de treabă pe teren. Mă bucur că joacă un fotbal bun și înscrie goluri. Poate alerga mult, are abilitatea de a urca și de a coborî în teren, apărându-se deposedând, câștigând mingi și chiar dacă nu este treaba lui, înscrie și goluri. Cluburile de succes au nevoie de astfel de jucători, care pot urca târziu în careu sau pot contribui la faze fixe pentru a înscrie.”

Grozav pentru United, dar rău pentru Van de Beek

„Succesul lui McTominay nu este un semn bun pentru Donny Van de Beek și nu văd situația schimbându-se prea curând, din păcate pentru el. Va primi oportunități în alte competiții și sunt destul de sigur că nu este fericit cu situația. Mă aștept să aibă niște discuții cu clubul la finalul sezonului, fiindcă nu cred că va dori să stea pe bancă și sezonul viitor. Din păcate fotbalul este de așa natură, uneori. Aș vrea să-l văd jucând, dar momentan nu văd cum ar putea să o facă. Poate că greșesc și va primi mai multe minute, dar situația ne face să înțelegem că uneori nu trebuie să cumperi jucători în ferestrele de transferuri doar de dragul de a face tranzacții.

„Ca jucător are nevoie să se antreneze, să rămână motivat și optimist, deși nu este ușor mereu. Nu are voie să rămână negativ din cauză că lucrurile nu merg în favoarea lui la United, pentru că atunci chiar va fi dificil. Sper ca el să se fi integrat în echipă și colegii să-l ajute. Dacă primește ocazii, trebuie să intre pe teren și să încerce să impresioneze, însă e dificil să faci asta când primești doar cinci sau zece minute de joc. Are nevoie de două-trei meciuri întregi.”

„Paul Pogba este indisponibil câteva săptămâni, iar dacă Van de Beek este ales în fața altor mijlocași este o ocazie mare pentru el. Poate va avea o discuție cu managerul pentru a-i acorda mai multe minute de joc în această situație. Depinde de jucător să impresioneze în absența lui Pogba, fiindcă știm că atunci când acesta va reveni, va intra din nou titular.”

Reîncepe Europa League

„United joacă din nou în Europa League săptămâna viitoare, iar meciul din deplasare se va juca acum pe teren neutru. Cu toate acestea, nu cred că vreuna dintre echipe e avantajată de situație. Este destul de clar că United va fi favorită cu Real Sociedad, însă trebuie să aibă grijă, pentru că întrecut a avut probleme majore când a înfruntat echipe spaniole tehnice, care controlează bine mingea.”

„Dacă luăm în considerare ultimele meciuri, absența lui Paul Pogba va fi simțită. Francezul ajungea în poziții grozave pe teren, înscria goluri și ajuta foarte mult echipa. Cred că United are un lot care să suplinească absența lui și sunt sigur că Van de Beek poate să se ridice la așteptări.”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *