Special

Doi ani de Tackle.ro. Unde am fost și unde suntem

În august 2016, scriam alături de prietenii din comunitatea Premier League România, un șir de texte despre fiecare echipă din Premier League, înaintea startului de sezon. Încercam să anticipăm ce va reuși fiecare club, care-i sunt punctele tari și unde are nevoie de investiții, într-o joacă pe care o intitulam “previziuni din presezon“. Acele 20 de texte aveau să fie primele publicate pe site-ul pe care-l citești acum. Habar n-am când au trecut doi ani de Tackle.ro, dar iată-ne aici. Unde e aici, mai exact?

Pot înșira cifre de trafic, dar nu simt că am fi în competiție cu vreun alt site complet independent, iar despre greii din media tradițională nici nu se pune problema să ne întrecem. Nu avem nimic de demonstrat într-un joc în care cititorul e insultat zi de zi. Nu acolo e lupta noastră.

Sunt însă gata să pun aproape orice articol de pe Tackle.ro lângă orice text publicat pe orice site de sport din România. Nu e o cursă pe care o poate câștiga cineva, ci o misiune asumată: educarea microbistului român, care abia începe să învețe să ceară mai mult de la presa pe care o citește. Asta vrem să facem cu Tackle.ro: să oferim alternativă la click-bait, să construim cultura fotbalistică a publicului din România și să povestim fotbalul de care ne-am îndrăgostit cu toții în copilărie, fără grabă, cu răbdarea unui bunic fericit să le transmită nepoților bucuria poveștilor. O cultură se consolidează strop cu strop, articol cu articol, zi de zi.

Dacă Tackle.ro ar fi un fotbalist, rolul preferat în teren ar fi cel de mijlocaș defensiv care înscrie, din când în când, câte un gol. N’Golo Kante, dacă vrei. Mi-a plăcut mult un feedback pe care l-am primit pe pagina de Facebook Tackle.ro:

Mulțumim, Robert!

640 de articole, peste 30 de autori, un podcast cu 25 de episoade, un newsletter sporadic și (deja!) al treilea sezon de Premier League analizat weekend de weekend, în semn de recunoștință comunității puternice a pasionaților de fotbal englez din care a pornit ideea Tackle.ro. Am vorbit și despre Mondialul din Rusia, despre Liga Campionilor, Europa League, despre Football Manager și, din când în când, despre Serie A.

Sunt mândru de ce am scris până acum, de creșterea jucăriei mele de timp liber și de felul în care mulți au adoptat-o ca fiind și a lor. Le sunt recunoscător lor și celor care au contribuit cu idei, texte, grafică, skill-uri tehnice sau critici ancorate în realitate. Le mulțumesc celor doi Mihai care sunt aici zi de zi și lui Bogdan de la RBPixel, fără ajutorul căruia Tackle.ro nu ar mai fi fost astăzi online.

Exact în ziua în care am împlinit doi ani de Tackle.ro, cineva a spus despre noi că suntem “ceva ce lipsea în România”. Pot doar să fiu de acord.

Ne găsești pe Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Soundcloud.

Tags

Vlad Bogos

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

Citește și

One Comment

  1. Felicitari si sper sa continuati.
    Mereu citesc cu placere articolele si mai invat ceva caci nu mai am timpul necesar sa urmaresc tot.
    Ca fan Serie A as vrea mai multa atentie asupra acestui campionat,cum de altfel s-a aratat pe inceputul sezonului.
    Unde crezi ca merge Super Mario pana la urma?Doar nu ramane la Nice nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close