Știri

Drepturi TV în România: Bundesliga revine! Unde vedem campionatele din Anglia, Spania, Italia și Franța?

Se vorbește foarte mult despre drepturi TV în România în ultimele zile, așa că am adunat într-un articol toate informațiile pe care le avem pâna acum despre competițiile care vor fi transmise de operatorii români: de la Champions League la Liga II.

Cupele europene la TV în România

Champions League la Telekom Sport, Digisport și Look TV. Dacă în sezoanele trecute, rețeaua Telekom avea în exclusivitate drepturi pentru Liga Campionilor (cu ProTV transmițând câte un meci pe săptămână doar), iată că în noul sezon sunt 3 televiziuni care transmit competiția supremă a cluburilor în România. Vestea buna este că atât Telekom, cât și Digi oferă meciurile și online, pe platformele lor (evident, contra cost, abonamentele online fiind sub 20 de lei/lună în ambele cazuri)

Europa League la Telekom Sport, Digisport și Look TV. Dacă în Liga Campionilor nu va ajunge nicio echipă românească în grupe, pentru EL sunt șanse bune să vedem măcar FCSB la lucru preț de 6 meciuri și poate chiar vreo echipa europeană decentă să facă o vizită la București. Pentru prima oară în istoria competiției, ProTV nu mai transmite Europa League…

Marile campioanate ale Europei: Bundesliga revine!

Premier League la Eurosport și Telekom Sport. Eurosport va transmite în continuare meciuri din Premier League care se joacă în orice zi a săptămânii în afară de duminică. Meciurile din prima ligă engleză care au loc duminica se pot vedea exclusiv pe Telekom Sport, exact ca în stagiunea precedentă. Apropo, previziunile noastre din presezon pentru Premier League încep de luni!

Bundesliga la Digisport și Telekom TV. Campionatul Germaniei revine pe TV în România, după pauza de un an, în care s-a putut vedea doar online, pe www.laola1.tv.

Ligue 1, campionatul Franței, la Digisport. Nicio schimbare aici, la Digi poatet fi văzut Mbappe și in acest sezon.

Serie A la Digisport, Telekom TV și LookTV. După o vară plină de incertitudine pentru fanii români ai fotbalului italian, ambele rețele de televiziune mari (urmate de Look) au anunțat că vor transmite Serie A, cu mai puțin de 24 de ore înaintea primului fluier al sezonului 2018/2019.

La Liga la Digisport, Telekom TV și Look TV. După micul fiasco reprezentat de lipsa Supercupei Europei din transmisiunile Digi și Telekom, cele trei companii au anunțat aproape simultan că vor transmite La Liga în următorii trei ani. Suficient cât s se retrag Messi adică.

Ce campionate importante se mai văd la TV, în România, în 2018/2019?

Primiera Liga, campionatul Portugaliei la TVR HD. Puțini știu că în sezonul trecut, TVR a transmis meciuri din prima ligă portugheză și se pare că vor continua să o facă și în sezonul 2018/2019.

Campionatul Cehiei la Telekom Sport. Sunt 5 români (Niță, Vătăjelu, Chipciu și Stanciu la Sparta Praga, Băluță la Slavia) implicați în lupta pentru titlul Republicei Cehe? Sunt! HET Liga se vede pe Telekom Sport.

Major League Soccer la Eurosport. Zlatan Ibrahimovic și Wayne Rooney, foști colegi la Manchester United, se duelează, de la distanță, în MLS, campionatul Statelor United (și Canadei) având meciurile transmise de Eurosport, în format HD.

Campionatul Turciei, Super Lig, la Look TV/Look Plus. Bogdan Stancu și Cristi Tănase sunt românii care joacă în prima ligă a Turciei.

Fotbal românesc din belșug la TV și în noul sezon

Fotbalul jucat în România e ca berea la PET: știi că e de cea mai proastă calitate, dar parcă uneori vrei să-ți amintești ce gust are și-ti torni un pahar rece.

Liga I la Digisport, Telekom Sport și pe Look TV/Look Plus. CFR Cluj, eventual chiar cu vreun antrenor pe bancă, în cursa pentru apărarea titlului câștigat cu Dan Petrescu, Viitorul lui Hagi si probabil că și al fotbalului românesc, FCSB la fel de imprevizibilă ca în oricare alt sezon, Universitatea Craiova care încă mai are mult talent în iarbă și palpitante meciuri cu Sepsi, Botoșani, Dunărea Călărași și Concordia Chiajna. Cum să NU îți dorești să vezi asta pe 4 canale diferite?

Liga II și Cupa României se văd și în 2018/2019 la Digisport, Telekom Sport și Look TV.

Dacă pe parcursul sezonului 2018/2019 apar modificări importante în contractele pentru drepturi TV în România, vom actualiza acest articol.

Sursa foto: tagesspiegel.de. Sursele informațiilor din articol: Wikipedia, GSP.

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce contează în Premier League și nu numai.

Tags

Vlad Bogos

Diavol roșu de când regele Angliei era un francez. Specialist în management de servicii IT, meșteșugar de cuvinte în timpul liber. Fondator al grupului de fani Premier League România și ctitor al acestui site.

Citește și

9 Comentarii

  1. Pe http://www.sportcal.com la inceputul lunii iulie 2018 s-a postat o stire cum ca DigiSport ar fi inlocuit Sport1 in transmiterea pe urmatorii 3 ani a campionatului Italiei in Cehia si Slovacia. Pt. cehi si slovaci sa fie mai ieftin achizitia, fata de oferta pusa pe masa romanilor? Si doar pt. campionatul Italiei? Sau….sa fie o stire falsa?

  2. Si campionatul Angliei tot SD se vede? Atunci astia sunt cei mai penibili, dau campionatul americii hd si cel mai fain campionat din lume nu. Absolut jenant!

    1. Deocamdată nu avem niciun semn că s-ar intenționa să fie transmisii HD și pariul meu e că, în contractul actual, nu va exista nicio schimbare. Mai avem cel puțin un an de SD. Dar, așa cum am mai spus, e mult prea puțin relevant pentru mine, personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close